Foto bij III Jade Thirlwall

Ik zucht en mijn inmiddels losgeraakte lokken vliegen op.
'Jade?' Jordyn spreekt me aan. Ik kijk op van het schermpje voor me. 'Kun je even gaan kijken hoeveel deze schoenen kosten? Het kaartje is eraf.'
'Ik ga al,'zeg ik. Ik laat me van de stoel glijden en zoek mijn weg naar de kleine sportafdeling van het warenhuis. De afdeling bestaat eigenlijk uit niets anders dan sportshirts met logo's van de middelbare scholen hier in de regio, voetbalspullen, hier en daar een hardloopschoen en een verdwaald rek zwemkleding. Toch kost het me anderhalve minuut om het juiste merk voetbalschoenen te vinden. Misschien moet ik Imogen of Lucas maar eens proberen te paaien voor een middagje opruimen. Althans, als Reece weer eens bedenkt dat hij vroeg weg moet, zal hij mij wel weer de verantwoordelijkheid geven over de zaak. En dan kan ik wel eens proberen of Imogen of Lucas -liefst nog beiden- deze hoek eens opruimt.

Ik draai me om en blijf in mijn hoofd de prijs herhalen. Maar ik kom geen drie meter ver, ik loop tegen een stellage met basketballen. Pijnlijk wrijf ik over mijn voorhoofd en knipper een paar keer met mijn ogen.
'Oh, sorry Jade.' Lucas komt achter het rek vandaan. 'Ben je oké?'
'Ja,'murmel ik, waarna ik nogmaals over mijn voorhoofd wrijf. Als Lucas niet zo'n ongelofelijke kluns zou zijn, zou hij misschien aantrekkelijk zijn. Zijn donkerblonde haar dat perfect alle kanten op staat, zijn breedgeschouderde postuur en zijn lichtgrijze ogen. Maar daarnaast praat hij ook over niets anders dan gamen en de aandelen van Google en YouTube in de wereld, en het is vrij vervelend om een pauze met hem door te brengen. Zijn verhalen interesseren mij niet en mijn verhalen interesseren hem niet. Ik stap om het rek heen en loop dan terug naar de kassa.
'59,99,'zeg ik dan tegen Jordyn. Ze knikt en rekent af. Ik tik met mijn nagels op het blad van de tafel en dan klinkt er een krakende stem door de winkel.
'Jade Thirlwall naar het magazijn alsjeblieft. Ik herhaal, Jade naar het magazijn alsjeblieft.' Ik kijk Jordyn aan, waarna ik ga. Ik weet al precies hoe laat het is.

Met langzame stappen, begeef ik me naar het magazijn. Ik gaap en sla mijn hand voor mijn mond, waarna ik de deur open. Reece zit op een doos en drukt een viezig uitziend doekje tegen het voorhoofd van Lucas.
'Neem jij de boel hier over? Dan neem ik Lucas mee naar het ziekenhuis.' Ik knik en wacht op verdere instructies. Maar als ze niet volgen, vraag ik zelf maar door.
'Wat is er gebeurd?'
'We moeten die sporthoek echt eens opnieuw inrichten. Een plank kwam naar beneden en zo belandden we hier,'zegt Reece, waarna hij het doekje in de lucht steekt. De neiging om te mompelen dat ik die ontdekking ook al gedaan had, is groot, maar ik houd wijselijk mijn mond. Als er iemand is die geen tegenspraak duldt, is het Reece wel. 'Jij hebt hier dadelijk de leiding, maar zorg wel dat die hoek opgeruimd is als ik terugkom.'
'Het komt wel goed, Reece. Ga maar,'zeg ik, waarna ik Lucas overeind trek. Lucas en Reece verlaten het magazijn en ik blijf alleen achter. Ik besluit om me maar meteen op de sportafdeling te storten, anders ga ik het toch alleen maar uitstellen en gebeurt het nog niet. Mijn vinger zweeft even boven het knopje van de intercom, maar dat druk ik het knopje in en even later klinkt mijn stem door het hele warenhuis.
'Imogen Sowerby naar het magazijn alsjeblieft. Ik herhaal, Imogen naar het magazijn.' Dan laat ik het knopje los en loop weg bij de intercom. Vlug vis ik een koekje uit mijn broodtrommel en ik werk het snel weg. Niet dat ik nu zoveel uitgevoerd heb, maar honger heb ik wel.
Ik ben ook nog maar net klaar als Imogen hijgend naast me staat. Imogen is waarschijnlijk degene met wie ik de meeste gespreksstof heb, maar we zien elkaar nauwelijks. Zij staat meestal boven en ik hang meestal beneden rond. En het is ook een wonder als we samen ingepland worden. Dus als ik haar zie, omhels ik haar kort, waarna ze glimlacht.
'Reece heeft jou de zaak weer toevertrouwd?'gokt ze. Ik knik. 'Wat moeten we nu weer repareren?'
'De sportafdeling. Hij heeft slachtoffers geëist,'zeg ik. Imogen grinnikt, waarna we ons samen naar de sportafdeling begeven. Een gereedschapskoffer staat er nog, evenals een ladder, maar verder is het een zooitje. Vlug werp ik een blik op Imogen, die de puinhoop in zich opneemt.
'Zullen we maar beginnen dan?'stelt ze voor. Ik knik en maak eerst alle schappen los. Imogen ruimt ondertussen alle kleren op. Maar ik krijg geen kans om alles opnieuw op te hangen, want dan klinkt er een stem.
'Ben je een verkoopster hier?' Een vrij zware stem klinkt achter me. Ik schrik op en laat de plank uit mijn handen vallen. Met een ruk draai ik me om, waarna ik de vrij grote man voor me, in me opneem.
'Ja,'zeg ik dan uiteindelijk. De man knikt.
'Mooi, mijn broertje heeft een shirt, maar het is een maat te klein. Ik vroeg me af of je nog een maat groter had.' Hij steekt een lichtpaars -bijna roze zelfs- shirt naar me uit. Ik knik.
'Vast wel. Imogen, waar heb je die shirts gelaten?'vraag ik. Imogen antwoordt niet, maar wijst naar een stapel waar de paarse shirts bovenop liggen. Vlug zoek ik de juiste maat, waarna ik ze overhandig.
'Beda-'
'John, waar ben je?' Een jongensstem klinkt door de winkel, maar wat me opvalt, is dat zijn stem overslaat. Puberteit, gok ik zo. Blij dat ik dat al gehad heb. De man voor me, John dus, trekt een mondhoek op.
'Ik kom er al aan, Spruit!'roept hij dan terug. Vlug draait hij zich nog even naar mij. 'Bedankt voor je hulp...'
'Graag gedaan,'kap ik hem af, waarna hij zich omdraait en wegloopt. Ik blijf even stilstaan, maar besluit om dan maar gewoon verder te gaan met mijn werkzaamheden. Ik kan het niet maken om Imogen alles in haar eentje te laten doen.
Dus daarom klussen de samen de rest van de middag door.

Reacties (4)

 • Niallerrrxxx

  Verder!!!!

  5 jaar geleden
 • AnoukIrwin

  Kudo ik vind dit geweldig!

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Gezellig, de hele middag klussen.
  +Kudo

  5 jaar geleden
 • Lordd

  Leeuk! Je schrijft echt heel goed, het is zo aangenaam om te lezen! (:

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen