Chapter 39

Door: maybo
Onderdeel van: Running Wild - George Weasley 16+
Laatst bijgewerkt: 4 jaar geleden
Geactiveerd op: 4 jaar geleden

Foto bij Chapter 39

breed | medium | small

George streelt met zijn vingertoppen over mijn kaak. We besloten onze lunch door te brengen in de keukens. George dwong mij om te ontspannen, want hij was er van overtuigd dat ik anders dood zou gaan van vermoeidheid. Hij drukt zijn lippen op die van mij en laat zijn hand naar mijn bovenbeen glijden. ‘George.’ Ik probeer onder hem uit te rollen, maar hij klemt mij vast tussen zijn benen. Ik lach zacht onder de zoen door en merk dat hij ook grijnst tegen mijn lippen. ‘George… We zijn… midden… in de… keukens met… huiselven.’ Hij verbreekt de zoen even. ‘Dat maakt hun niets uit.’ Ik sla mijn armen om hem heen. Hij maakt de rits van mijn vest los. ‘Niet hier.’ Hij haalt zijn schouders op. ‘Dus we zijn nu een dag op school…’ Begint George. Hij is vreselijk. Make up your mind. ‘En Anderling heeft Fred en mij er nu al de schuld van gegeven dat er een karamelbom in Filders kantoor ontploft is.’ Ik barst in lachen uit. ‘Jij was het, of niet?’ ‘Ja, misschien wel.’ Hij knipt zijn vingers. ‘Ik wist het.’ Hij staat op en ik ga overeind zitten. ‘Tuurlijk was jij het, wie verzint er anders zo iets als een karamelbom.’ Ik haal mijn schouders onschuldig op. ‘Dus wat is de straf?’ Hij buigt zich terug over het tapijt. ‘We moeten wat lokalen opruimen zonder magie.’ ‘Ik kan naar binnen sluipen en alles wegtoveren en… dan vermaken we ons wel de rest van de straftijd.’ Hij grijnst. Ik geef hem een kus. ‘Over lokalen gesproken… Zou jij Dolleman nu niet helpen met een spectaculaire eerste les voor de derdejaars?’ Mijn ogen worden groot. ‘Shit.’ Ik schiet overeind en haast me naar het portretgat. Er komen verschillende huiselven op mij af met eten en ik neem dankbaar wat aan. Ik ren de trappen af richting het veld.

Ik loop samen met Angelique en Alicia richting de leerlingenkamer. ‘Dus… Heeft Olivier al een vriendin?’ Ik kijk Angelique met opgetrokken wenkbrauwen aan. ‘Nee, hij heeft geen vriendin, maar ik snap niet wat jullie in hem zien.’ ‘Hij is gespierd.’ ‘en hij is lang.’ Voegt Alicia eraan toe. ‘En zijn lach is sexy.’ ‘Sexy?’ Ik kijk ze walgend aan. ‘Ja, hij…’ De tweeling komt opgewonden de trap af gerend. Ze duwen mij bijna achterover van de trap af. Ze grijpen snel ieder een arm van mij vast en trekken mij weer recht. ‘Wij hebben de oplossing.’ Ze tillen mij op en lopen de trappen weer af. ‘Wij lenen Nola!’ Ik kijk verontschuldigend naar Angelique en Alicia. ‘Wat is er?’ Ik kijk ze een voor een aan. Ze hebben mij nog steeds niet neergezet. ‘Wij hebben dè oplossing voor het Toverschool toernooi.’ Ik rol met mijn ogen. ‘Nee hè.’ ‘Jawel.’ We komen de zaal in. Alle lichten zijn blauw en in het midden van de kamer staat de vuurbeker. ‘Wat is jullie plan?’ Ze steken twee flesjes in de lucht. ‘Dat gaat nooit werken.’ Klinkt Hermeliens stem zangerig. Ik loop naar haar toe en ga naast haar zitten. ‘En waarom niet?’ De tweeling hangt boven ons. ‘Zie je dat?’ Hermelien wijst naar een lichtgevende cirkel rond de vuurbeker. ‘Dat is een leeftijdsgrens gezet door Perkamentus. Een simpele verouderingsdrank ziet Perkamentus makkelijk aankomen.’ Ze staan op. ‘Daarom werkt het dus, het is te makkelijk.’ De hele zaal kijkt ons nu aan. George geeft mij een kus op mijn mondhoek. ‘Geniet maar van mijn aandacht, want straks moet je delen.’ Ik tuit mijn lippen geamuseerd. ‘Geloof me, ik geniet ervan.’ Ze lopen naar de cirkel, haken elkaars armen in elkaar en drinken de vloeistof op. Er gebeurt niets. Ze stappen de cirkel in. Niets.’ De briefjes gaan de vuurbeker in en ze lopen de cirkel weer uit. Er klinkt gejuich en ze buigen. Ze geven Hermelien en mij de ‘we zeiden het toch’ blik en ik klap langzaam in mijn handen. Mijn ogen worden groot wanneer ik het vuur in de vuurbeker ineens een stuk dreigender zie worden. De tweeling wordt geraakt door twee steekvlammen en ze vliegen de zaal door. Ze komen hard op de grond terecht en wanneer ze overeind komen, groeien er lange grijzen baarden op hun gezicht. ‘Jij zei dat…’ ‘Nee, dat zei jij!’ Ze vliegen elkaar in de haren. De leerlingen verzamelen zich om hun heen. ‘Fight, fight, fight!’ Hermelien schudt haar hoofd en ik sta op. ‘Ik ga ze maar eens naar de ziekenzaal brengen.’ Ik loop naar ze toen en trek ze uit elkaar. ‘Jongens, kom mee.’ Ze staan op en ik duw ze de grote zaal uit.

Ik kom de school weer in en zie de volle zaal leeglopen. ‘Nola, waar was je?!’ ‘Ik was naar de Uilenvleugel.’ Hermelien trekt mij mee. ‘Je hebt de loting gemist. Harry is uitgekozen.’ Ik kijk haar ongelovig aan. ‘Harry? Dat kan niet, hij is pas veertien.’ Ze knikt. ‘Iemand heeft zijn naam erin gestopt, maar Ron is nu boos, omdat hij denkt dat Harry het zelf gedaan heeft.’ We gaan de trappen op. ‘Denk je dat het een grap is van een van de Zwadderaars?’ Ik schud mijn hoofd. ‘Er zijn Zwadderaars die zelf mee wilden doen, waarom zouden ze Harry dan de kans geven?’ Ik frons. ‘Ik denk dat Harry een groot probleem heeft. Waarom moet Harry dit soort dingen overkomen?’ We stoppen bij het portret van de dikke dame. ‘Wachtwoord.’ ‘Balderdash’ Ze zwaait open en we gaan naar binnen. ‘Ik weet dus niet of hij nu ook mee moet doen of niet, maar de eerste opdracht is over twee weken.’ Ik zet mijn tas op een van de tafels en ga zitten. Hermelien neemt plaats tegenover mij en pakt haar huiswerk. ‘Wie zijn er nog meer gekozen?’ ‘Fleur Delacour, Carlo Kannewasser en Victor Kruml.’ Ze glimlacht. ‘Oh, iemand hier is geïnteresseerd in Vikky.’ Ze pakt wat Perkament en begint te schrijven. ‘Ik ben niet geïnteresseerd in hem.’ Ik schud lachend mijn hoofd. ‘Sure.’ ‘Dus klopt het dat je gaat helpen met lessen van Dolleman?’ Ik knik. ‘Ik hoef een aantal dagen niet naar school in verband met de volle maan en dan kan ik rond die tijd af en toe een soort voorbeeld zijn voor verzorging van fabeldieren en verweer tegen de zwarte kunsten.’

Kudo Door naar het volgende hoofdstuk

Reacties

  1. MrMalfoy
    MrMalfoy 4 jaar geleden

    Vikky hahaha beste bijnaam ooit :p
    Eindelijk weer een stukje onlinee:)xx

Details

33 (0 | 0)

12+

1040

281 (0)

Share