Hier staan personagebeschrijvingen aangezien in van plan ben om veel verschillende personages te gebruiken en het zo dus makkelijker bij te houden is wie wie is. Naarmate het verhaal loopt, zal ik extra informatie bij bestaande personages zetten en nieuwe personages automatisch toevoegen aan de lijst.

Ik heb het stuk over de taal maar weggehaald, zag er zo ongeordend uit:PDat stuk is overigens nog altijd hier te vinden.

Edit: er staan nu 'moderne tijd' profielfoto's bij, ik verveelde me en vond het wel leukxD

Personages
     
Christine Latham


Leeftijd: 16
Geboorteplaats: Lightfield
Woonplaats: Freyfield
Flux: Roze
Rang: Soldaat der 3e klasse
Divisie: Scouts
Beschrijving: Christine is een meisje met blond haar en blauwe ogen. Tijdens de kaping van Lightfield is ze met Christian gevlucht en ze heeft daarbij haar moeder verloren. Door de abrupte scheiding van haar herkomst, zijn er nog veel onbeantwoorde vragen over haar verleden. Christine is over het algemeen rustig en beschaafd, en ze weet welke dingen goed en slecht zijn op de wereld. Ze heeft ook een extreme afkeer van ongemakkelijke situaties, omdat ze niet weet hoe ze daarmee om moet gaan. Haar aangewezen wapen is een combinatie van een geweer en zwaard. Haar speciale kracht is om haar flux als deel van haar wapen te kunnen gebruiken. Op dit moment gaat ze schuil onder de jongensnaam "Chris Latham".
Ze is werkelijk Sariël, een beschermende aartsengel van Gaieth. Zij is het licht, diegene die het duister verslaat terwijl de andere twee het licht versterken.

Ze is waarschijnlijk de eerste om om iets stoms te glimlachen.
Profielfoto


Christian Mallowburne

Leeftijd: 16


Geboorteplaats: Lightfield
Woonplaats: Freyfield
Flux:?
Rang: -
Divisie: -
Beschrijving: Met zijn bruine haar en grijze ogen is Christian een vrolijke, onschuldige jongen die bijna geen benul heeft van de slechte dingen in de wereld. Ondanks zijn gedeelde verleden met Christine, is hij niet sceptisch over nieuwe dingen en zal hij blindelings alles accepteren, of het nu goed of slecht is. Op dit moment is hij spoorloos verdwenen en is vermoedelijk in Sirawien. Heeft zijn vage verleden hiermee te maken? Commandant Antony noemt hem de "mægen" uit een legende, maar wat betekent dit nou precies?
Hij is waarschijnlijk de eerste om door een overduidelijk onbetrouwbaar persoon opgelicht te worden.
Hij blijkt de engel Machidiël te zijn, de kracht. Een gevallen engel die zichzelf Sariël noemt, gebruikt zijn kracht voor het slechte.
[url=]http://imageshack.us/a/img850/2594/27y3.png]Voor de transformatie[/url]
Erna

Profielfoto


Antony Merys

Leeftijd: ergens in de twintig, hij wilt liever jonger geschat worden


Geboorteplaats: Byport
Woonplaats: Byport
Flux: Blauw
Rang: Commandant (Byport), Luitenant-Kolonel (Wayfort)
Divisie: Scouts
Beschrijving: Een moedige jongeman die stiekem gek is op zijn gouden lokken. Hij is vastberaden om het beste uit alles te krijgen, maar denkt daarbij soms te weinig aan anderen. Zijn aangewezen wapen is een drietand met een kristal onderaan de staaf en een walm van gloeiende flux rond de bovenkant. Zijn speciale kracht is een genezende flux waarmee hij kleine wonden binnen een seconde kan genezen en grotere wonden voor korte tijden kan dichthouden om het genezingsproces te versnellen. Hij is vooral bekend vanwege zijn geweldige leiderschap.
Hij is waarschijnlijk de eerste om om een klein, vies vlekje te flippen.
Profielfoto

Talon Amcottes

Leeftijd: 18


Geboorteplaats: Een stadje in Galaremond
Woonplaats: Wayfort
Flux: Geel
Rang: Soldaat der 2e klasse
Divisie: Scouts
Beschrijving: Talon is een aardige jongen die altijd paraat staat om zijn vrienden te helpen. Hij is, net als ieder kind uit Galaremond, heel netjes opgevoed en probeert zich ook hiernaar te gedragen, ook al krijgen brutalere jongens zoals Horace hem al snel uit die façade en verandert hij door hen weer in een klein, puberend jongetje. Zijn aangewezen wapen is een dubbelzijdige bijl met een walm van gloeiendhete flux rond de kling. Zijn speciale kracht is dat hij alles wat zijn kling raakt, twee keer zo zwaar kan maken.
Vermoord door Abaddon in hoofdstuk 19

Hij is waarschijnlijk de eerste om om een enge situatie te huilen.
Profielfoto


Horace Thorp

Leeftijd: 19


Geboorteplaats: ???
Woonplaats: Wayfort
Flux: Groen
Rang: Soldaat der 1e klasse
Divisie: Scouts
Beschrijving: Horace is een koppige jongen met een exotisch tintje en zeker niet bang voor een vechtpartij. Hij behoort tot een van de hoogste soldaten in Wayfort en vindt het geweldig om deze titel te dragen. Hij houdt ervan om 'nette' mensen zoals Talon te plagen totdat ze doorslaan. In tegenstelling tot zijn macho exterieur, is Horace een onhandige kluns met een groot hart en zou hij er alles aan doen om zelfs de kleinste onschuldige wezens te beschermen. Zijn aangewezen wapen is een in goud gehuld zwaard met een klokje in het midden van de pareerstang. Zijn speciale kracht is om de tijd te manipuleren; hij kan de tijd bijna in zijn geheel stilzetten en ten koste van meer flux kan hij ook de tijd enkele seconden terugdraaien.
Hij is de kroonprins van Miralivia, uit onwetendheid gevlucht naar Thule om zijn zus te kunnen redden.
Vermoord door Abaddon in hoofdstuk 19

Hij is waarschijnlijk de eerste om om een dode vlieg te rouwen.
Profielfoto


Percy Browne

Leeftijd: 14


Geboorteplaats: Wayfort
Woonplaats: Wayfort
Flux: Paars
Rang: Soldaat der 1e klasse
Divisie: Scouts
Beschrijving: Ondanks zijn leeftijd is Percy een van de sterkste krijgers uit Wayfort, geboren en getogen in de huidige sterkste stad van Thule. Hij droomt van verre reizen naar exotische landen en is ook van plan om ontdekkingsreiziger te worden... zodra de demonen weg zijn, ten minste. Meestal is hij een stille, verlegen jongen, maar met zijn geweldige timing heeft hij hier en daar nog wel eens een krachtige opmerking. Zijn aangewezen staf is een simpel, goudkleurig ding waarmee hij bliksemmagie kan beheersen. Aangezien bliksem niet zijn favoriete element is en hij uit een familie van vuurmagiërs komt, wacht hij nog altijd op de dag dat illegaal gemaakte staven legaal worden.
Hij is waarschijnlijk de eerste om honderden waardeloze souvenirs te kopen.
Profielfoto


Jonathan "Joe" Skipwyth

Leeftijd: 23


Geboorteplaats: Ergens in Thule
Woonplaats: Wayfort
Flux: Rood
Rang: Korporaal der 1e klasse (Wayfort), Korporaal (Byport)
Divisie: Scouts
Beschrijving: Korporaal Skypwith is een afstandelijke jongeman met vertrouwensproblemen. Vanwege zijn starre houding tegenover anderen komt hij nogal eng over, ook al bedoelt hij het echt niet zo. Hij bleekt stiekem zijn haar, maar hij doet vaak alsof het natuurlijk is, omdat het hem anders maakt dan de rest en hij bang is om te verdwijnen tussen alle andere geweldige jagers. Zijn getinte huid krijgt hij door zijn bijna wekelijkse tripjes naar de grenzen van Sirawien, waar hij vecht om bezette steden te bevrijden en het menselijke territorium te vergoten. Zijn aangewezen wapen is een enorm geweer waarmee hij zowel kanonnen als honderden kleine kogels van flux mee kan afschieten. Zijn speciale kracht is om zijn eigen flux als deel van zijn wapen te kunnen gebruiken. Hij is vooral bekend om zijn geweldige controle over zijn flux.
Hij was vroeger een crimineel, maar hij is door Antony overgehaald om in zijn korps te vechten.

Hij is waarschijnlijk de eerste om gefrustreerd op een stel ruziënde kinderen af te stappen.
Profielfoto


Gaius Mauntell

Leeftijd: 18


Geboorteplaats: Wayfort
Woonplaats: Wayfort
Flux: Geel
Rang: Soldaat in training
Divisie: Stadswacht
Beschrijving: Gaius is na zes jaar nog steeds in training om een soldaat van de stadswacht te worden. Dit is overigens niet doordat hij slecht is, maar vooral omdat hij een erg vrije ziel heeft. Zijn passie is het smeden van mooie, nieuwe wapens en hij wilt later graag in de voetsporen van zijn vader, de beste wapensmid van Wayfort, treden. Hij is hier en daar niet echt helder als het op serieuze dingen neerkomt, maar hij gaat vrolijk het leven door zonder zich van negatieve dingen aan te trekken. Zijn wapen is een hamer die hij het liefst gewoon gebruikt om te smeden en hij heeft nog geen zin gehad om zijn speciale kracht uit te vinden. Hij is vooral bekend onder de vrouwelijke bewoners van Wayfort, vanwege zijn bezwete wasbordje en zijn neiging om geen shirt te dragen tijdens het werk.
Hij is waarschijnlijk de eerste om om een grap te lachen die hij niet eens snapt.
Profielfoto


Nathaniel "Nate" Holt

Leeftijd: 22


Geboorteplaats: ???
Woonplaats: Lorborough
Flux: Oranje
Rang: Commandant van de Lorboroughse Geheime Mobiele Dienst (GMD)
Divisie: Scouts (Speciale Korps)
Beschrijving: Nathaniel is een geheimzinnige jongeman met een buitensporig geweldige vechtstijl. Ondanks zijn blindheid, is hij de beste vechter uit Thule en is hij zelfs wereldwijd beroemd om zijn vechtkunsten. Alhoewel iedereen over hem weet te praten, brengt hij zelf geen woord uit. Hij is ervan overtuigd dat zijn acties meer bewijzen dan zijn woorden ooit zullen doen. Doordat hij zijn hele leven al in gitzwarte isolatie heeft moeten doorbrengen, is hij in staat om alles aan de kant te zetten om zijn doelen te behalen en dus de perfecte leider voor de GMD die niet alleen demonen executeren, maar ook uiterst gevaarlijke menselijke criminelen uitschakelen en mogelijke bedreigingen voorkomen door het gehele land. Zoals de meeste mensen met een oranje flux, heeft hij geen wapen aangewezen gekregen, alhoewel hij door zijn krystall oneindig veel werpmessen aan kan maken met zijn flux. Zijn speciale kracht is het tijdelijk weg kunnen nemen van de belangrijkste zintuigen, waardoor het vrijwel onmogelijk wordt voor de tegenstander om nog weerstand te bieden. Op langere termijn kan zijn kracht extreme krankzinnigheid veroorzaken.
Haar echte naam is Nanette Holt, ze is een jeugdvriendin van Joe, alhoewel hij ook niet wist dat ze een meisje was.


Hij is waarschijnlijk de eerste om een onmogelijke weddenschap te winnen.
Profielfoto


Lewis Carter

Leeftijd: 16


Geboorteplaats: Een stadje in Araolith
Woonplaats: -
Flux: Rood
Rang: Soldaat der 3e klasse
Divisie: Scouts
Beschrijving: Lewis is nogal een onhandige jongen die al snel stottert als hij niet goed over zijn zinnen nadenkt. Desalniettemin is hij een slim meesterbrein en is hij geweldig in het bedenken van gemene trucjes. Omdat hij uit Araolith naar Arauthíen is gekomen, heeft hij geen plek meer om te verblijven, maar voor nu is zijn thuis bij de korporaal zijn groepje. Zijn aangewezen wapen is om een of andere reden een soort laserzwaard en zijn speciale kracht is nog niet bekend. Het vreemde is dat zijn flux rood is en hij dus een afstandswapen moet hebben...
Hij is waarschijnlijk de eerste om over een lieveheersbeestje te struikelen.
Zijn kracht is dat zijn flux een soort razendsnelle vibratie afgeeft, waarmee hij door ieder materiaal kan snijden. Ook kan hij energie stelen uit objecten die zijn wapen raakt, om zijn eigen wapens sterker te maken en een hogere vibratie te creëren. Zijn aangewezen wapen is een pijl en boog, maar hij wist voorheen alleen een zwaard te hanteren, waardoor hij zijn pijl ook zo gebruikte.

Profielfoto


Andrew Daye

Leeftijd: 18


Geboorteplaats: Byport
Woonplaats: Byport
Flux: Blauw
Rang: Soldaat der 2e klasse
Divisie: Scouts
Beschrijving: Andrew is een redelijk verstandige jongen en een geweldige tacticus. Er hangt een soort vertrouwelijke aura om hem heen en hij lijkt altijd een glimlach te dragen. Eerlijk gezegd wilde hij eerst geen demonenjager worden, maar toen hij merkte hoe erg Thule in gevaar was, besloot hij toch zijn strategisch talent in te zetten voor het goede. Hij zou graag een hogere rang willen bereiken, zoals sergeant of commandant, zodat zijn plannen ook werkelijk uitgevoerd worden, maar soms denkt hij dat hij te zachtaardig voor die positie is. Zijn aangewezen wapen is een speer met een soort uitrekbaar touw aan de onderkant. Dit touw kan hij als lasso gebruiken of laten veranderen in een strijdvlegel.
Hij is waarschijnlijk de eerste om naar een complete vreemdeling te glimlachen.
Profielfoto

Kateryn Burton

Leeftijd: 19


Geboorteplaats: Een dorpje op de grens van Miralivia en Thule
Woonplaats: Lorborough
Flux: Paars
Rang: Leidster van de vrouwelijke helers
Divisie: Scouts (Genezers)
Beschrijving: Kateryn is een gevoelig en timide meisje dat vanaf kinds af aan in een klooster is opgebracht. Ze is erg gelovig en weet wat goed en kwaad is in de wereld. Ze draagt jaren aan monnikenwijsheid met haar mee en weet zelf wel wat de waarheid is. Haar wapen is een staf die ze vooral gebruikt om te helen. Stiekem heeft ze met lichtspreuken geoefend, maar deze zijn nog niet op het niveau van de gemiddelde magiër in Thule.
Zij is waarschijnlijk de eerste om vreemdelingen onderdak te bieden in haar huis.
Profielfoto

Vladrim

Leeftijd: ?


Geboorteplaats: Onawien?
Woonplaats: Onawien
Flux: Zwart?
Rang: Soldaat
Divisie: Scouts
Beschrijving: De mysterieuze prins van Onawien. Niet veel is over hem bekend, behalve dat hij enorm veel over Christine lijkt te kennen. Hij kan schijnbaar zijn zwarte flux als wapen gebruiken en heeft de voorkeur voor wapens in de vorm van zeisen, alhoewel hij er tegelijkertijd ook niet blij mee is. Hij heeft ook een groot litteken over zijn rug.
Is hij een vriend of vijand?
Hij is Azraël, de engel des doods, die oorspronkelijk deel uitmaakt van de beschermende trio van Gaieth. Hij leidt de zielen naar hun laatste rustplaats, nadat Machidiël ze met zijn kracht gereinigd heeft.

Profielfoto

Tiemos "Scynscatha"

Leeftijd: ?


Geboorteplaats: Sirawien
Woonplaats: Sirawien
Flux: -
Rang: -
Divisie: -
Beschrijving: Tiemos is de laatste van de necromancers die vroeger Sirawien bewoonden. Alhoewel normale necromancers gestorvenen terug tot leven kunnen wekken, is dit Tiemos nooit gelukt. Hij kan alleen nog maar mislukte wezens oproepen. Hoe hij de laatst overgebleven necromancer kan zijn, is nog steeds een raadsel.
Vermoord door Abaddon in hoofdstuk 18

Profielfoto

"Sariël"

Leeftijd: ?


Geboorteplaats: ?
Woonplaats: Sirawien
Flux: -
Rang: -
Divisie: -
Beschrijving: Een gevallen engel die zichzelf Sariël noemt. Hij heeft de engel Machidiël tot een gevallen engel gemaakt en gebruikt zijn duistere lichtenergie om de wereld te vernietigen en zichzelf vele malen sterker te maken. Wat zijn precieze identiteit is, is nog niet bekend.
Hij is de demon Abaddon, een engel die door de duivel zelf aan de hel gebonden is. Achtergelaten door God en zijn volgers, groeiden er haat- en wraakgevoelens in hem, totdat ze zijn laatste licht consumeerden en hij een volledige demon werd.
Zijn acties tot wereldvernietiging waren allemaal in opdracht van


ProfielfotoHalfdemonen:


Ariviel
Beschrijving: De ietwat ondeugendere broer van de tweeling. Hij komt al snel brutaal over en is onbevreesd. Zijn specialiteit zijn spreuken, alhoewel hij ook wel het zwaard kan hanteren.
Profielfoto

Baeviel
Beschrijving: De ietwat beschaafdere broer van de tweeling. Hij probeert alles wat zijn broer veroorzaakt goed te maken en is al snel terughoudend in de omgang. Zijn specialiteit zijn spreuken en hij kan ook wel goed steken met een speer.
Profielfoto

Circia
Beschrijving: Een verlegen meisje. Ze ontwijkt bijna alle contact en lijkt alleen maar met de tweeling om te gaan. Door Ariviels plagende houding en Beaviels verzachtende natuur, houden ze elkaar in balans waardoor Circia zich op haar gemak voelt. Echter heeft ze een voorkeur voor Beaviel en zal ze alleen maar bij Ariviel in de buurt komen wanneer de twee bij elkaar zijn. Haar specialiteit is het omgaan met dubbele zwaarden en soms gebruikt ze ook kleinere werpmessen.
Profielfoto
Engelen: (spoilers?)

Michaël
Beschrijving: De rechterhand van God en de aartsengel van de aartsengelen. Hij werkt op alle werelden tegelijkertijd en heeft toestemming om welk wezen dan ook uit te schakelen voor het goede. Hij is een energieke en doorgaans vrolijke jongeman die graag zijn werk op verschillende werelden doet om zijn nieuwsgierigheid te stillen.
Profielfoto

Gabriël
Beschrijving: De wijze linkerhand van God en een van de meest volwassen engelen. Bij onduidelijke zaken regelt hij de gerechtigheid. Alhoewel iedereen verwacht dat hij streng en verantwoordelijk is, is hij eigenlijk een beetje klunzig en barmhartig, waardoor zijn straffen vaak licht uitvallen en velen ze onderschatten. Door zijn slimheid zijn de creatieve straffen echter wél enorm efficiënt, waardoor hij zijn positie toch mag behouden.
Profielfoto

Metatron
Beschrijving: Een monnik die als aartsengel is herboren. Hij houdt zich bezig met de geschiedenis van de verschillende werelden en zorgt ervoor dat alles op rolletjes loopt. Wanneer er ergens problemen zijn en hij tijd heeft, zal hij er altijd zijn, welke wereld dan ook. Hij laat zich meestal niet zien, maar zijn twee favoriete kleuren (oudroze en donker mintgroen) zullen door de hele ruimte te zien zijn.
Profielfoto

Sariël
Beschrijving: De aartsengel die over Gaieth waakt en tevens een genezer en een engel des doods. Hoewel ze altijd wordt afgebeeld als man, is ze wel degelijk een vrouw, en wat voor een? Ze staat bekend als de 'brenger van het licht'. Haar engelenzwaard heeft de krachtigste lichtenergie van alle engelen, waardoor ze ook vaak Michaël te hulp staat bij het verbannen van de gevallenen. Ze heeft toestemming om engelen en andere hogere wezens de dood toe te brengen als zij dat nodig vindt. Samen met Machidiël en Azraël kan ze Gaieth van ieder kwaad verlossen.
Profielfoto

Machidiël
Beschrijving: Een lichtengel en een genezer die ook over Gaieth waakt. Zijn bijnaam is 'de kracht', vanwege zijn felle licht dat de hele wereld kan reinigen van het duister. Samen met Sariël is hij de meest aanbeden engel op Gaieth, gevolgd door Azraël. De drie zijn een machtig trio dat Gaieth al meerdere keren heeft gered van het kwade.
Profielfoto

Azraël
Beschrijving: De engel des doods van Gaieth. Hij leidt de zielen naar hun laatste rustplaats nadat Machidiël ze gereinigd heeft. Vroeger werd hij bewonderd en geprezen door de Necromancers in Sirawien, waardoor daar nog steeds vele heiligdommen van hem bestaan. Hij heeft de toestemming om ieder jaar een quota aan zielen aan de dood te laten ontsnappen, een getal dat hij ieder jaar dan ook weer haalt door zijn medelijden. Samen met Sariël en Machidiël vormt hij een machtig trio dat Gaieth van ieder kwaad kan redden.
Profielfoto


~

GaiethHet centrale gedeelte van Gaieth bestaat uit de vier landen: Thule, Galaremond, Miralivia en Sirawien. Het verhaal centreert zich vooral rond Thule, het continent zonder enige natuurlijke bescherming tegen Sirawien, en dus het continent dat het best gespecialiseerd is in het jagen op demonen.

Thule

Thule is een vrij vlak land met enkel wat bergen in het noorden. Een lange tijd geleden zijn de twee 'provincies' Araolith en Arauthíen in oorlog geraken, waardoor de twee belangrijkste families van de twee koninkrijken besloten het land onofficieel in tweeën te splitsen. Araolith is hierbij het afgelegen platte- (en hoog)land. terwijl Arauthíen het broeiende centrum is. In dit koninkrijk liggen ook de belangrijkste steden voor demonenjagers, namelijk Wayfort en Byport, het laatste grote fort van de mensheid en de stad waar nieuwe demonenjagers gerekruteerd en opgeleid worden respectievelijk.

Galaremond

Galaremond is een land dat vroeger nog bij Thule hoorde, maar door een aantal natte jaren is het meer tussen de twee landen gegroeid en werd het te moeilijk om over beide delen te heersen, dus kreeg Galaremond zijn onafhankelijkheid toegewezen en sindsdien is het een opbloeiende markt geworden. De inwoners van Galaremond zijn over het algemeen rijke aristocratie en je zult dus ook weinig demonenjagers uit dit land meemaken. Desalniettemin beschikt dit land over een geweldige cavalerie met alleen de beste paarden die gefokt kunnen worden.

Miralivia

Miralivia is van oudsher het belangrijkste land van Gaieth met een grandioze geschiedenis vol keizerrijken en wereldheersrijen. Tegenwoordig is het echter een kalme toestand geworden daar en de vele resorts en warme bronnen doen daar niet aan onder. Men zegt dat demonen Miralivia niet kunnen binnendringen vanwege de dominante religieuze groepen die er wonen, maar buitenlanders speculeren dat er misschien het een en het ander verzwegen wordt in dit droomachtige luilekkerland...
Miralivia beschikt over een grootse aanvalsvloot die al eeuwen over de oceanen heeft geheerst, waarschijnlijk bezit dit land ook de grootste en krachtigste vloot van heel Gaieth.

Sirawien

Sirawien is de plek waar alles fout ging. Wat vroeger een aride gebied vol met goedwillige necromancers was, is nu een lege woestijn waar demonen uit het niets uit de lucht lijken te vallen, een man genaamd 'Scynscatha' wordt gezegd hierachter te zitten. Nog veel is onbekend over de toestand in dit land, vele excursies waren tevergeefs met meer gewonden dan opgedane kennis. Het enige wat men wel weet, is dat er een koninkrijk in Sirawien is dat Onawien heet. Over dit stadje gaan nog veel complottheorieën, maar het is niet zeker of de koning van Onawien de slechtdoener is of dat dit koninkrijk de mensheid haar laatste hoop is.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen