Foto bij Darkness 39.

I belong to the people I love, and they belong to me--they, and the love and loyaty I give them, form my identity far more than any word or group ever could.
- Veronica Roth, Allegiant

Als Bilbo wakker wordt, merkt hij hoe Aya naast hem gespannen heen en weer draait, terwijl haar voorhoofd baadt in het zweet. Bezorgd bukt hij zich over de halfelf heen, hoewel hij haar niet durft aan te raken. 'Wat doe je nu Bilbo?' mompelt Fili, die zich op zijn buik draait als hij ziet dat het hoofd van de hobbit boven hem hangt.
'Ik denk dat Aya ziek is', fluistert de hobbit. Hij steekt aarzelend zijn hand uit en raakt haar voorhoofd aan, dat helemaal gloeit. Fili gaat op zijn ellebogen zitten en kijkt, met ogen nog zwaar van de slaap, naar de hobbit. Geen van beiden zien ze hoe er een stroompje Duisternis uit het oor van Aya kronkelt, en uit elkaar spat op de grond.
Wanneer de halfelf haar ogen opent, merkt alleen Bilbo de vreemde glans erin op. Als Aya naar Bilbo kijkt, ziet ze enkel zijn Ring. Bijna heeft ze de hobbit bij zijn strot vast en eist ze hem het ding aan haar te geven, maar ze kan zich op het laatste moment nog inhouden. Ze kruist haar armen over haar maag en wacht, terwijl ze het gesprek met de Duisternis zo ver mogelijk weg probeert te bannen.
'Jullie zijn wakker? Mooi', bromt Thorin, die nors naar de nog slapende dwergen kijkt. 'We vertrekken.'
Als ze buiten komen staan de mensen hen al verwachtingsvol op te wachten, en klinkt er muziek. Ook de Meester van Laketown, staat op een platform dat hem tot Aya's grote verbazing kan dragen, en hij wuift hen gewichtig uit.
'We moeten de deur vinden voor de nacht valt', mompelt Balin als die zich bij het andere groepje aansluit. Ook Kili komt erbij staan, maar nog voordat hij zijn broer en oom kan begroeten, zakt hij in elkaar. Dwalin kan hem op het laatste moment nog recht houden.
'Kili?' vraagt Fili bezorgd. Ook de andere dwergen uiten hun bezorgdheid om hun jongste metgezel. Aya ziet hoe Thorin zijn lippen tuit en zijn neef op een dubieuze manier aankijkt. Dwergen tonen hun zwakheid niet, zo heeft hun ras het al die jaren overleefd in Midden-Aarde. De dwergenkoning vindt dan ook dat zijn jonge neef wel een erg grote ophef maakt om zo'n schrammetje.
Als ze niet veel later in de boten gaan stappen, aarzelt Aya even. Ze ziet weer hoe Fili en Thorin leeg in de verte staren, met talloze wonden op hun lichaam. Iets in haar zegt dat het een zeer slecht idee zou zijn wanneer zij in de boot zou stappen, en meevaart naar Erebor. Dus zo komt het dat Aya aarzelend op de kade staat, en zo de weg van Kili, Balin en Fili blokkeert. Balin duwt haar met vriendelijke dwang opzij en stapt in de boot.
Kili lijkt zich weer een stuk beter te voelen en wiebelt suggererend met zijn wenkbrauwen voordat hij haar opzij stapt. Hij wordt onmiddellijk tegengehouden door zijn nonkel, die blijkbaar op het moment zat te wachten.
'Jij gaat niet met ons mee.' Kili lacht, want hij denkt dat zijn oom een grapje maakt. 'We moeten snel reizen, en jij gaat ons vertragen.'
'Natuurlijk kom ik met jullie mee', glimlacht Kili. 'Oh nee', antwoord Thorin, terwijl hij de zwaarden van Bifur overneemt en in de boot gooit. 'Ik ga daar zijn wanneer die poort voor de eerste keer opengaat. Wanneer we voor het eerst weer opkijken naar de hallen die onze voorvaders gemaakt hebben', hij spreekt snel, alsof hij bang is dat Thorin hem gaat onderbreken. De wanhoop is duidelijk van zijn gezicht te lezen.
'Kili, blijf hier. Rust en kom bij ons wanneer je genezen bent.' Aya wenst dat ze iets voor de jonge dwerg kan doen als ze zijn gezicht ziet, het lijkt wel alsof Thorin hem geslagen heeft.
Maar Aya is geen Heler.
Thorin laat zijn neefje los en gaat in de boot zitten. Aya en Kili zijn nog de enigen die op de kade staan. De halfelf durft de dwerg niet aan te kijken, want ze is bang dat hij zich nog erger vernedert gaat voelen als hij het medelijden in haar ogen leest.
'Ik blijf bij de jongen', bromt Nori terwijl hij uit de boot stapt, 'Ik ga hem oplappen.'
'Oom!' zegt Fili, die er niets van lijkt te begrijpen. 'Wij zijn opgegroeid met de verhalen die u vertelde! De verhalen die u over de berg vertelde! U kan dit niet van hem afnemen.'
'Fili.'
'Ik zal hem zelfs dragen als dat moet!'
Thorin kijkt hem onbewogen aan. 'Op een dag zal je koning zijn, en dan zal je het begrijpen. Ik kan deze queeste niet op het spel zetten voor het welzijn van één dwerg. Zelfs niet voor mijn eigen bloedverwanten.'
Aya neemt Kili bij de arm als deze weer in elkaar krimpt. 'Het gaat wel', mompelt hij. 'Je hebt koorts', zegt ze, en Nori helpt haar om de dwerg niet op de grond te laten vallen.
Fili ziet het en springt uit de boot. 'Fili! Blijf hier, je behoort bij ons reisgezelschap!'
Thorins neef schudt langzaam zijn hoofd. 'Ik hoor bij mijn broer.' Hij loopt naar de drie anderen toe en helpt Kili recht. Aya staat er even aarzelend op te kijken. 'Aya!' zegt Thorin gebiedend. Ze kijkt de dwerg aan.
Als de Duisternis gelijk heeft, zijn haar gevoelens voor hem maar schijn.
Als de Duisternis gelijk heeft, zal hij door haar toedoen sterven.
Het zou voor iedereen veel beter zijn als ze mijlen bij hem uit de buurt blijft. Aya schudt haar hoofd. 'Aya!' herhaalt Thorin, laag en gevaarlijk. Aya beent op hoge poten op hem af. 'Dat is je neef, stijfkop!'
'Noemde je me nou een stijfkop?'
'Iemand moet het doen', besluit de halfelf grimmig terwijl ze zich omdraait. De blik die in Thorins ogen ligt, die wanhopige hebzuchtige blik die vertelt hoe erg hij verlangt naar de Arkenstone, bevalt haar niet.
Ze gaat naar Nori en Fili toe. 'Ik kan hem wel dragen.' Kili kijkt haar schamper aan. 'Ik apprecieer je aanbod heel erg, maar het zou uitzonderlijk vernederend zijn als een stoere bonk zoals ik wordt rondgedragen door zo'n fijn meisje.'
Aya trekt een wenkbrauw op: 'Dan niet.'
'Waar gaan we heen?'
Aya kijkt de stad rond, terwijl ze over de schram op haar keel wrijft, die bijna volledig genezen is door een bepaald zalfje dat zich hier ergens bevindt. 'Bards huis.'

Reacties (3)

 • Croweater

  Haha. Nori gaat zich nuttig maken. Ik hoop maar dat hij Kili net zo goed kan oplappen als zijn broer. :')
  En nonkel... ik heb een nieuw woord geleerd.^^

  5 jaar geleden
 • DeroGoi

  Lief dat ze Thorin wilt beschermen! Snel verder x

  5 jaar geleden
 • Kauwgomjunky

  super snel verder Xx

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen