Foto bij Hoofdstuk • 2

Cover door Baelor
Whoohoo, nog een hoofdstuk (: Ik ga ervoor :')

Hebben jullie trouwens nog tips ofzo? Alles is welkom! <3

Wanneer ik uit de badkamer kwam en terug naar mijn kamer ging stond Ginny voor de venster. ‘Morgen gaan we naar Diagon Alley,’ zei ze tegen me toen ze zich naar me omdraaiden. Dat had ik al gedacht, nu Harry er was. Maar ik glimlachte enkel naar Ginny. Ik zou Fred en George weer zien en dat maakte me even alles vergeten. Al die jaren hebben ze me leren lachen. Wanneer iemand me kwetste zouden ze het niet weten, want ik had dan wel een glimlach op mijn mond laten verschijnen. Ik kon glimlachen zonder dat ik het wist. Als ik aan Fred zijn grapjes dacht. Of die van George.
Ik legde mezelf onder de dekens terwijl Ginny het licht nog snel uitdeed. ‘Slaaplekker’ sprak ze nog zachtjes en ik hoorde dat ze ook in haar bed ging liggen. Ik antwoordde niet. Ik kan niet lekker gaan slapen. Of ik nou moe of niet was, mijn gedachten werkte volop. Ze dachten aan de verlopen vijf jaar. Hoe ik steeds meer gehecht werd aan Draco… We waren in het vierde jaar nog zo close geweest. Maar toen kwam Omber en de SVP. Toen was alles verpest. Hij koos de pad en ik koos het kleine ‘legertje.’
Ik zuchtte terwijl ik mezelf om mijn zij legde. Ik miste hem… Dat kon ik niet ontkennen. Ik miste hem zo hard. Ik miste het feit dat hij wel degelijk aardig kon zijn. Hij heeft een slechte jeugd gehad, dus natuurlijk was hij zo. Maar ik kende hem echt. Nou ja, ooit heb ik hem echt gekend. Maar nu, nu is hij eerder een onbekend persoon voor me geworden.
Ik ga rechtop zitten en wrijf met mijn handen in mijn ogen. Ik weet dat ik op het punt stond in te storten. En daar had ik net geen zin in. Maar ik kon er niks aan doen, er rolde een traan van mijn ooghoek al naar beneden. Ik liet mijn hand zakken en probeerde zo stil mogelijk te zijn. Ik wou Ginny niet wakker maken, ze zou me zien huilen. Alhoewel iedereen in dit huis weet dat er iets in me is kapot gegaan vorig jaar, wou ik het niet tonen.
Voorzichtig kroop ik uit het bed naar de deur. Ik liep zo stil mogelijk de trap af en ging op de trede zitten waar een raam naast was. Alweer staarde ik naar buiten terwijl ik mijn tranen bedwong. Crookshanks was duidelijk terug naar beneden gaan want ik hoorde het geluid van iets dat viel. Die kat kon zo onhandig zijn…
Crookshanks sprong zo snel mogelijk de treden op, maar hij stopte op dezelfde trede als mij en legde zich naast me neer. Ik keek naar de kat die maar wat zat te spinnen zonder dat ik hem aanraakte. We waren niet echt geweldige vrienden, hij zou Hermione nog steeds boven mij kiezen. Maar hij vond mij geen bedreiging. ‘Heb je honger dikkerd?’ vroeg ik zachtjes. Hij keek me aan met grote ogen en ik zag dat als een ja en stond recht. Er moest vast iets te eten zijn voor een hem dus ik liep naar de keuken.
Maar de kat liep naar de voordeur en krapte eraan terwijl hij zachte maar vervelende geluiden maakte. ‘Ja ja, ik kom al,’ zei ik geërgerd. Ik deed de deur op een kiertje en Crookshanks propte zichzelf er aldoor. Ik keek de kat na die als eerste op de kabouters afsprong. Arme kabouters. Ik glimlachte en deed de deur weer dicht. Daarna deed ik een raam een beetje open, via daar zou Crookshanks weer naar binnen kunnen dus kon ik zonder zorgen weer naar boven.
Ik liep naar boven en deed zo stil mogelijk de deur open. Maar Ginny was al wakker en ik zag haar naar me kijken door het maanlicht dat tussen de gordijnen scheen. ‘Ik heb Crookshanks alleen maar even buiten gelaten, hoor.’ Ze knikte en ging op haar rug liggen.
‘Kun je niet slapen?’ vroeg ze stil terwijl ik terug ik mijn bed ging liggen. Ik schudde mijn hoofd maar besefte dat ze dat niet kon zien en fluisterde ‘nee. Maar toch ga ik het weer proberen.’
Ik had geen zin in een gesprek dus deed ik maar alsof ik sliep. Na een tijd zou ik ook echt in slaap vakken. Daarna zal ik weer gewekt worden door Ginny die roept dat ze Fred en George weer kan zien. Of iets dergelijks. Ze was soms heel actief… Met een kleine glimlach viel ik dan toch in slaap.

Reacties (1)

  • harryisnietecht

    Het kon inderdaad nog erger...:SMaar nu begrijp ik toch beter hoe het momenteel tussen Alana en Draco zit, mooi geschreven ook:Y)

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen