Foto bij Darkness 45.

Jon: 'What are you doing up there? Why aren't you at the feast?'
Tyrion: 'Too hot, too noisy, and I'd drunk too much wine', the dwarf told him. 'I learned long ago that it is considered rude to vomit on your brother.
- George R.R. Martin, A Game of Thrones

Die ochtend is het feest. De vaten alcohol die de branden overleeft hebben worden gulzig geledigd onder de muziek van enkele instrumenten die uit het puin gered zijn. De dwergen kunnen niet anders dan zich verwonderen over de aard van mensen.
'Ze vieren feest, op de resten van hun stad die in as ligt', mompelt Kili tegen zijn broer. Ook hen was een glas bier ingeschonken, maar dat is nog onaangeroerd. Beide dwergen weten dat ze bijna de hallen van Erebor zullen bezichtigen, iets waar ze met een bang hart naar uitkijken. Ze vrezen namelijk voor de ravage en de doden die ze daar zullen aantreffen.
Die lacht schamper. 'Misschien zijn ze te dronken om het te merken.' Om de zoveel tijd ging er wel iemand van zijn stokje, wat het gevolg kan zijn van de drank, de drukte of zelfs de rook die nog steeds omhoog kringelt uit het puin. Nori zit wat verderop op de grond, zijn lege bierpul voor hem. Ook hij heeft zijn glas leeggegoten, en een klein plasje alcohol ligt nu naast zijn been.
'Ik kan niet geloven dat het voorbij is', mompelt hij. Fili en Kili knikken. Al die jaren van verhalen over de draak, de hoop om hun thuis van hem te ontfutselen... ze liggen nu allemaal achter de rug. Het enorme lichaam van de draak dat roerloos voor hen ligt bewijst dat. Verscheidene mensen draaien er om heen, alsof ze het dode beest uitdagen om hen te bijten. Ze worden echter al gauw weggejaagd door Aya, die tegen de nek van het karkas aanleunt. De pul bier die ze leegdrinkt is niet haar eerste, en zal ook niet haar laatste zijn.
Ze is begonnen met drinken nadat Bard en een aantal andere mannen het lichaam van Ash weggevoerd hadden. Het donkere aura dat om haar heen hangt schrikt de meeste inwoners, die naar Smaug de Gevallene willen kijken, af.
Toch bevindt Aya zich op dat moment niet in de resten van Laketown, maar op de piek van een hoge berg waar eeuwige sneeuw ligt. 'Aya Faënonighean...'
'Ga weg! Ik ben niet in de stemming', gromt ze. Met haar hand tast ze naar de bierpul waarvan ze wel kan zweren dat hij net nog voor haar lag, maar hij is nu verdwenen.
'Tutut. Al die alcohol is niet goed voor jou.' Op dit stille wit kan ze de schaduw niet zien, maar het maakt hem ook des te meer aanwezig. 'Laat me met rust. Mijn vriendin is gestorven, ik hoef de privilege van jouw aanwezigheid nu niet', gromt de halfelf en ze krabbelt recht.
'Ach, Aya. Ik had je toch vertelt dat je beter naar de schaduwen zou luisteren? Als je nu zou doen wat ik wil, dan had ik je gaven gegeven die je voorstelling te boven gaan. Dan had je Smaug met je stem tot een huisdier hebben omgepraat en dan had hij de schedel van die kleine Ash niet verpletterd in zijn val...'
Aya komt met woeste, ongecontroleerde bewegingen overeind en schopt sneeuw naar voren, die onmiddellijk wordt meegevoerd door de wind.
'Waag het niet haar naam uit te spreken! Ga weg!'
Ze drukt haar handen tegen haar hoofd als het gelach van alle kanten komt aangewaaid, wat niet helpt. Ze hoort de stem zo duidelijk dat het wel lijkt alsof er iemand naast haar staat, in haar oor te fluisteren.
'Je wordt Duisterder Aya, ik kan het voelen... Maar één stap, en al die mogelijkheden die voor je gaan openbloeien...'
'Ik doe het toch niet!' roept ze. Weer rommelt het gelach, en de berg maakt een stuiptrekking. 'Voor de dwergen moet je het niet doen, Aya. Als ze op dit moment nog niet dood zijn, zijn ze dat binnenkort wel...'
En dan komt ze met een KLAP weer in de werkelijkheid. Fili staat voorover haar gebogen en bestudeert haar nauwkeurig. 'Goed. Ik dacht bijna dat je nooit meer wakker zou worden.'
Aya maakt een protesterend geluid als hij haar bier wegschopt. 'Je hebt mij geslagen.' Fili kijkt haar even aan, maar geeft geen antwoord.
'Goed dan!' Aya gaat op haar knieën zitten en gebruikt Smaugs schubben om recht te komen staan. De wereld tolt en draait, maar ze slaagt erin om niet op haar gezicht te vallen.
'Ze staat recht, eindelijk. Vertrekken we?'
'Waar denken jullie heen te gaan?' Hoewel Aya er eerder uit ziet alsof ze elk moment van haar stokje zal gaan, weet Bard inmiddels al genoeg van het doorzettingsvermogen van dwergen om te weten dat als ze zeggen dat ze gaan vertrekken, ze dat ook werkelijk gaan doen, ongeacht de toestand van hun metgezellen.
'Naar Erebor', zegt Fili, die zijn kin trots in de lucht steekt. Hij begrijpt dat Bard bang is dat ze hem en het dorp in deze benepen situatie gaan verlaten. Bard is een van de weinigen die niet dronken is, en dus ook één van de weinigen die zich op dat moment bekommert om de vernieling.
'Ik beloof u dat we, zodra we Erebor hebben bereikt en de schade daar wat hebben herstelt, u het gewicht van Smaugs kop in goud gaan geven. Ik vermoed dat dat wel genoeg zal zijn om de stad te verbouwen.'
Bards ogen worden groot en hij kijkt de dwerg verbouwereerd aan. 'Zou je dat echt voor ons doen?'
'Ik zweer het.'
'Dan zal ik jullie doorlaten.'
De dwergen knikken en maken aanstalten om van de kade in het kniehoge water te stappen, want op de plaats waar zij zich bevinden grenst het dorp net aan de oevers van het meer.
'Aya? Kom je nog?'
'Wacht even!' brabbelt de halfelf terwijl ze aan Smaugs hoofd trekt, 'Ik neem Smaug mee!'
De dwergen kijken elkaar even aan, en tot hun verbazing zet de halfelf door met haar plan. 'Aya, je hoeft de draak heus niet...'
'Ik neem hem mee! Hoe weten we anders hoe zwaar zijn hoofd is?' mompelt de halfelf met dubbele tong.
'Maar hij is toch veel te groot?'
'Nee!'
En niet veel later zien de inwoners van Laketown hoe drie dwergen en een dronken halfelf, met daarachter het enorme lichaam van Smaug de Verschrikkelijke de oevers op gaan, op weg naar de dwergenstad Erebor.

Reacties (7)

 • Croweater

  Haha. En dat vindt de rest ook echt prima, dat hun dronken metgezel een paar ton draak achter zich aan probeert te slepen.

  5 jaar geleden
 • Butterflygirl

  WHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!xD(lol):D(hoera):)(nerd)(Y)

  5 jaar geleden
 • Glorfindel

  een dronken half elf... niet handig dus... (hoe erg zou een dronken elf dan zijn?)

  5 jaar geleden
 • Allysae

  whahahaha
  aya ga naar bed met thorin en krijg kindjes hehehe

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  Phahahahahahahahhahahahhhahahahhahaah SAAAAAAAAAYY WHUUUUUUUUUUUUUUUUTTT?!
  WTF Aya oh dear?! Snel verder please?!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen