Foto bij IX Jade Thirlwall

Na enkele uren in de disco, lijkt het me aardig mee te vallen. De muziek is wel luid, maar mijn oren lijken er aan te wennen. Mia neemt me mee op sleeptouw en blijft met me dansen, onvermoeibaar. Haar vriendinnen -volgens mij van haar volleybalteam- zijn best aardig en ik heb hen liever om me heen dan bijvoorbeeld Christine.
Mia biedt me nog een drankje aan. De eerste twee rondjes alcohol had ik meegedaan, maar toen had ik er wel genoeg van en ben ik overgestapt op de cassis. Dus daarom klotst de cassis nu door mijn plastic bekertje, terwijl ik meedein op de maat van de muziek. Het is ook niet echt mijn muziekstijl, maar het heeft een best aardig ritme en ik kan er op springen, dansen en gekken, dus ik vind het prima.

'Ik ga naar de wc.' Het is net iets na half één als ik Mia op haar schouder tik. Ze kijkt niet helemaal helder meer uit haar ogen, maar ik zie dat de boodschap binnengekomen is. Ze knikt en dan loop ik weg bij de meiden. Maar ik kom niet zonder slag of stoot bij de toiletten. Ik word teruggeduwd door de massa's mensen die ik moet passeren om bij de toiletten te komen. Eenmaal daar aangekomen, zoek ik een hokje dat nog niet bezet is en doe mijn ding.
Als ik voor de spiegel sta en mijn handen was, komen ineens twee luidruchtige types de wc's binnen. Ik doe mijn best om ze gewoon te negeren, maar het valt niet mee.
'Oh God, kijk dat toch. Zo'n rok droeg ik ook ooit. Jaren geleden. Het is echt verspilde moeite om het nog te mixen en te matchen met een aardig shirtje.' Gelach klinkt. Ik weet dat het meisje naast me het over mij heeft. Een zure blik komt op mijn gezicht en ik kijk het meisje naast me aan. Ze moet van mijn leeftijd zijn, maar wat duidelijk is, is dat ze een flinke make-uptas thuis heeft staan, want anders zou ze vast niet aan zo'n opgemaakt gezicht komen.
En ik weet dat ik me niet tot haar niveau zou moeten verlagen. Toch houd ik mezelf niet tegen als ik me in een seconde in haar richting draai en mijn wenkbrauw optrek.
'Als het toch zo'n verspilde moeite is, had je 'm dan niet beter kunnen laten hangen? Dan had je van het bespaarde geld beter een kleinere ego kunnen kopen. Ik denk dat -dat in jouw geval meer wonderen doet dan een rok,'zeg ik. Het meisje dat naast De Make-updoos staat laat haar mond openvallen. Ze verschiet van kleur en zet dan een stap in mijn richting. Alle andere meisjes in het toilet zijn stilgevallen en de vage beat van de muziek is gedempt te horen.
'Verspilde moeite? Het was verspilde moeite om-'
'Laat haar maar, Alexandra, ze is vast dronken.' De vriendin van De Make-updoos trekt haar mee het toilet uit en ik blijf euforisch staan. Ten eerste ben ik niet dronken en ten tweede kan ik me beter met woorden redden dan zij. Dat is best een prettig gevoel. Ik droog snel mijn handen af en verlaat dan het toilet.

Maar ik kan Mia en haar vriendinnen niet meer terugvinden. Ik ga op mijn tenen staan en rek me uit, maar nog steeds kijk ik tegen de achterhoofden van de anderen in de club aan. Ik zucht en vis mijn mobiel uit mijn tasje. Mijn vinger blijft op het aanknopje bovenop mijn mobiel drukken, maar hij doet het niet meer. Ik zucht diep en strompel dan naar de bar. Mijn vermoeidheid lijkt ineens flink de overhand te nemen en mijn mond is zo droog als schuurpapier. Dus bestel ik een cassis en leun op de bar.
Als ik mijn cassis in mijn handen gedrukt krijg, valt ineens mijn blik op een jongen aan de bar. Ik kan hem nauwelijks zien, maar vanaf een afstandje mag hij er best wezen. Blond haar, een vrij smal postuur en langer dan ik. Hij is weliswaar geen Tobias of Peeta, maar hij is zeker niet lelijk. En ik wil echt dichterbij komen, maar verschillende mensen houden me tegen. Dus daarom blijf ik maar even op mijn plekje en drink kleine slokjes van mijn cassis.
Ik vraag me af waarom de jongen alleen is. Is hij, net als ik, zijn vriendengroep kwijt, of is hij hier gewoon in zijn eentje? Maar waarom zou hij dan alleen zijn? Houdt hij er van om alleen te zijn, of zou hij een verdriet hebben om weg te drinken? Lijkt me sterk als je begin twintig bent.

De jongen roept zoveel vragen bij me op, dat ik mijn bekertje snel leegdrink, het met een klap op de bar zet en me toch een weg naar hem worstel. Het kost me nogal wat tijd en moeite, maar enkele minuten later, glijd ik nonchalant op de barkruk naast de zijne.
Van onder mijn wimpers kijk ik naar de jongen. Nu ik dichterbij hem sta, zie ik dat hij blauwe ogen heeft, die ietsjes naar het grijze neigen. Zijn wangen geven hem een vrolijke uitdrukking, die waarschijnlijk nog leuker zou zijn als hij lachte.
'Hé,'zeg ik uiteindelijk. De jongen naast me kijkt verbaasd op. Meteen krijgen zijn wangen een rode kleur. Het heeft iets wat onwijs schattig is.
'Hé,'zegt hij dan terug. Ik neem hem nogmaals in me op. Zijn kleding is simpel, maar laat zijn vrij tengere lichaam goed uitkomen.
'Wat brengt jou hier alleen?'
'Waarom zou je dat willen weten?' De jongen vouwt zijn vingers om het plastic bekertje.
'Interesse. Ik zag je alleen zitten. Je lijkt me niet echt het type om alleen in de kroeg te zitten.' Een zucht klinkt naast me.
'Mijn vriendinnen zijn ergens, de een waarschijnlijk aardig dronken, de ander is erbij.' Ik weet even niet wat ik daarop moet zeggen. 'Maar dat is niet interessant. Wat is je naam?'
Ik glimlach. 'Jade. Jade Thirlwall.'
Ik steek mijn hand naar de jongen uit. Een best stevige greep voor zo'n zachte hand. Misschien is deze jongen toch meer mijn Tobias dan ik in eerste instantie had gedacht. 'En jouw naam is?'
Een kleine glimlach ontstaat op het gezicht van de jongen tegenover me. 'Perrie. Perrie Edwards.'

---
De twist in het verhaal, haha.
Hoe vinden jullie die?
Helaas moet ik jullie wel mededelen dat er een week lang geen hoofdstukjes zullen komen. Ik ben op vakantie en het is vrij zeker dat er geen internet is.
Sorry!
Trouwens wel bedankt voor de top vandaag. Jullie zijn awesome!

Reacties (5)

 • BOOKWURM

  What Perrie een jongen?

  5 jaar geleden
 • Flootjexx

  Wat? Perrie een jongen? Hihi, ik zat het heel de tijd over te lezen. VAn Wat? Seriwus? Lees ik dit goeddd??? WHaahahhah

  5 jaar geleden
 • Hargrove

  *le reaction*

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Huh? Die had ik dus niet zien aankomen.
  En Jade is geniaal!
  +Kudo

  5 jaar geleden
 • KellyHoranXx

  Ik lig nu in bed dit hoofdstukje te lezen en k zat net egt zo van: "Whut? Heb ik dit goed gelezen? Ben ik niet gewoon te moe ofzo en heb k t niet goed gelezen? Nee, toch niet... Whut???"

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen