Foto bij Hoofdstuk • 3

Cover door Resilience
Sorry dat het zolang duurde. Ik ben ziek en school. En pfuuu, ik ben kapot. MAar ik heb toch nog maar snel een hoofdstukje gemaakt. Nu ga ik lekker in mijn warme bed gaan liggen. :')

FAY. JE BENT COOL :'DDDD HAHAH, ik hou van je <33

‘Alana, we vertrekken zo,’ hoor ik van ver komen. Maar dan schrik ik wakker en zie ik dat Ginny aan mijn bed haar haar staat te kammen. Ik ga rechtop zitten en knik. Ginny loopt de kamer weer uit en ik hoor haar de trap nog aflopen. Ik ga met mijn hand door mijn haar en sta op. Waarna ik naar de badkamer loop en me aankleed, mijn haren kam en in een staartje knoop. Daarna loop ik de trap af. We zouden deze keer mee verschijnselen omdat dat veiliger was of zoiets. Ik had nog maar een keer meeverschijnselt en ik moest bijna kotsen. Het is echt een vreemd gevoel. Eenmaal beneden ging alles heel snel. Voor ik het wist stond ik met verschrikkelijke buikpijn al in de Wegisweg. We liepen direct naar de winkel van George en Fred. Toen ik de kleurrijke winkel al van ver zag kon ik een glimlach niet onderdrukken. Eindelijk kon ik hun winkel is zien. We waren zo dicht bij. En natuurlijk loopt het mis.
Draco. Daar met zijn moeder. Ik weet niet of hij mij zag maar ik en de Weasleys zagen hem wel. Al direct werden er kwade blikken naar daar gegooid. Maar een iemand gooide een pijnlijke blik. Ik. Ik had zo’n geluk dat toen Fred uit de winkel kwam en ons riep. Misschien was het dom want Draco keek deze kant op. Net op het moment dat ik naar Fred liep en hem knuffelde. Ik voelde me veilig bij hem en bleef nog even zo staan. Nee, ik kon Draco niet zien. Ik wist dat hem dit pijn kon doen. Maar ik had geen idee wat ik moest doen. Ik wou Fred nog even niet loslaten.
Natuurlijk moest dat wel dus we laten los zonder iets te zeggen en lopen de winkel in. Nu pas zie ik hoe groot en druk deze winkel is. ‘Wauw,’ zeg ik zacht. Ik hoor Fred grinniken. ‘Ik had geen idee dat die zo groot zou zijn,’ ik stopte even, ‘en druk… De halve Wegisweg is zeker dicht?’ Fred kijkt even naar me terwijl we door een paar gangpaden lopen. ‘Iedereen kan wat blijdschap gebruiken in deze tijd,’ zegt hij dan. Ik zie een poster aan een van de kassa’s hangen:

Maakt u zich zorgen om Jeweetwel?
U kunt zich beter zorgen maken over
Poe-Pie-Nee!


Ik moet lachen. Ze zijn soms zo idioot dat het grappig is. ‘We zijn niet meer de enige die er zo over denken. Deze winkel laat mensen weer lachen en dat was ons doel,’ legt hij uit met een glimlach. Ik schud mijn hoofd grinnikend. Wanneer ik naar Fred kijk zie ik dat hij twijfelt. Hij wilt blij zijn en lachen, maar er is iets dat hem tegenzit. ‘Wat is er?’ vraag ik zacht.
‘Olivander is weg… Dooddoeners waarschijnlijk,’ hij zucht zachtjes. Iedereen kocht zijn toverstok bij hem… Dit is dus wel een klap voor jongere tovenaars. Maar ook voor ons, wij kende hem. Laten we hopen dat ze hem enkel gebruiken voor toverstokken en hem zolang mogelijk in leven houden. Maar ooit zal hij net iets te veel schreeuwen of te weinig doen, waardoor Nagini waarschijnlijk een grotere maaltijd gaat hebben. Ik bijt op mijn lip.
Niet dat ik hem heel graag mocht, hij was nogal… Ordinair soms. Maar toch. Het was geen goed teken. Ik hoopte gewoon dat hij nog leeft. Hij is een van de beste stokkenmakers en als we hem zouden verliezen aan Voldemort…
‘Hij leeft vast nog,’ probeer ik Fred gerust te stellen. Maar hij is nog steeds niet zeker. ‘Waarschijnlijk,’ probeert hij. Ik laat het er maar bij. Ginny roept en vraagt hoeveel dat kost terwijl ze wijst naar een paar kooien. Ik ga even kijken wat erin zit en laat direct een ‘oooh’ horen. Fred glimlacht en pakt er twee uit de kooi. Een roze voor Ginny en nog een blauwe. Die geeft hij aan mij en zegt ‘cadeautje?’ Ik glimlach maar ik kan het niet zomaar aanpakken. ‘Hoeveel kost hij?’ vraag ik. ‘Jij krijgt hem gratis,’ antwoord hij. Ik wil tegenspreken maar hij gaat gewoon verder ‘Nee, ssht. Zolang je hem Fred noemt.’ Ik lach en pak het kleine blauwe beestje vast. ‘Hallo Fred,’ glimlach ik.

Reacties (2)

 • xShanaa

  snel verder, is nog tof om te lezen!

  4 jaar geleden
 • harryisnietecht

  (H)Oeh, leuk stukje ^^

  Fred is een schatje, maar ik denk niet dat Draco ooit kan vervangen

  :P

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen