Foto bij 2.30 Harry Styles

Zaterdag 9 mei 2020

Ik schrok wakker door de korte piep van m'n mobiel die aangaf dat ik een bericht had. Nieuwsgierig keek ik ook al had ik een vermoeden wat he kon zijn. Sinds vorige week zaterdag krijg ik al elke dag een vreemd sms'je. Er stond telkens maar één letter in en tot nu nog toe kon ik er niets van maken. Ik had er nog niemand iets over gezegd omdat het toch op niets sloeg, maar misschien moest ik dat wel eens gaan doen. Zoals ik al verwacht had was het weer van een onbekende persoon.

Unknown: J (Last Letter)

De laatste letter? Wat kon ik nu met deze zeven letters. R, E, N, B, L, I, J. Daar kon ik echt geen woord van maken.
Ik keek op het uurwerk op mijn mobiel en zag dat het al bijna middag was. Nu ik het 'zeg' ik heb inderdaad wel honger, ik moeten even een tukje gedaan hebben.
Misschien moest ik eens aan Lauren gaan vragen of ze me kon helpen met die rare letters. Ik sprong uit het kleine bed van de tourbus en ging richting de voorkant. Ik kwam Niall, Zayn en Liam tegen in de zitkamer.
Ik vond haar uiteindelijk in het kleine keukentje dat we hadden met Louis. "Babe, je moet me helpen." zeiden we beiden tegelijk. Louis keek met verrast gezicht op. "Wow, jullie zijn echt goed." zei hij lichtelijk geschrokken doordat we beiden hetzelfde op hetzelfde moment zeiden. "Weten we!" we zeiden het weer op het zelfde moment waardoor we alle drie begonnen te lachen. Het deed deugd om Lauren weer te zien lachen, het was lang geleden. "Wel, ik laat jullie even alleen want ik vind het eerlijk gezegd maar eng, dat hele 'Ik zeg hetzelfde wat de ander zegt' gedoe." Ik keek Lauren kort aan. "Okay." zeiden we beiden. Louis liep met zijn handen op zijn oren het keukentje uit. Lauren en ik grinnikten. "Je had mijn hulp nodig?" vroeg Lauren. Ik knikte. "Jij ook de mijne?" Ze knikte ook. "Vertel jij maar eerst." zei ze. "Ik krijg al heel de week rare sms'jes met telkens een letter erin en tot nu toe he-" ze onderbrak me. "Jij ook? Ik krijg dat ook. Wacht, ..." Ze tastte in de achterzak van haar donkerblauwe broek en haalde er een opgevouwen briefje uit. "Hier." zei ze en ze gaf me het briefje waar negen letters op stonden geschreven. Ik legde het briefje op de tafel en nam een balpen die ook op de tafel lag en krabbelde de letters die ik zelf ontvangen had eronder. Samen staarden we naar het papier met de letters. "Danst luid, Ren blij." mompelde Lauren in het Nederlands. "Wat zeg je?" "Dances loud, Run happy. Dat is wat de woorden in het Engels betekenen." vertaalde ze.
We dachten beiden een tijdje na en gingen zitten.
Plots kreeg ik een idee. "Is het geen anagram of zoiets? In het Nederlands dan, want in het Engels kan ik er echt niets van maken." vroeg ik aan Lauren. "Misschien." mompelde Lauren. Ze fluisterde de letters die zij ontvangen had voor zich uit. Ze staarde naar het briefje. Haar hoofd schoot op. "Duitsland en Berlijn." gilde ze alsof ze iets belangrijks ontdekt had. "Germany, Berlin." vertaalde ze daarna snel. Met grote ogen staarde ik haar aan. “Zou dat van de ontvoerder komen? Zou Rose daar zijn?" zei Lauren met een blik vol hoop. Ik wilde zo graag 'ja' zeggen omdat ik dat eigenlijk ook wel hoopte maar niemand weet het zeker. "Ik weet het niet, ik hoop het." zei ik met een stem die de hoop die had verraadde. "We gaan binnen vier dagen naar Düsseldorf, dat ligt ver van Berlijn en we weten helemaal niet waar in Berlijn we moeten zoeken, Berlijn is niet klein weet je." Lauren knikte teleurgesteld. "Kunnen we niet een half dagje gaan om gewoon eens rond te kijken, zoals toeristen." vroeg Lauren bijna smekend. Ik kon haar dat niet weigeren want ik wilde dat zelf ook. "Ik regel iets." zei ik en sloeg mijn arm om haar heen en drukte haar tegen me aan. "Ik hoop dat we haar vinden." mompelde Lauren. "Ik ook, maar we zouden best niet te veel hopen, anders worden we misschien te veel teleurgesteld.”


Gaan ze Rose vinden in Duitsland?

LUFU

Reacties (4)

 • LookLikeThis

  Duitsland, Berlijn, Hoe kwam je daarop dat het dezelfde letters zijn als Danst luid, ren blij? Knap verzonnen.
  Snel verder...plzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

  Denk dat het Jill en Oliver zijn, die Rose hebben ontvoerd.. maarja, we zullen zien.

  Wel raar, viel me een paar hoofdstukjes terug pas op, Niall had in het einde van verhaal 1 nog iets met Jill, maar aan het begin van verhaal 2 ineens iets met Alice, vaagheid. Hoe zit dit?

  5 jaar geleden
 • Tuttifruttie

  Wow, dat had ik er helemaal niet achter gezocht. Duitsland, Berlijn.
  Ik denk niet dat ze haar direct vinden, dat er nog een hele ontknoping achter moet komen en zo. Ontmaskering van mensen en ontvoerders enzo, en nog een heel drama. Denk ik dan, hé.

  5 jaar geleden
 • louisharry

  Same as VeerPayne16

  5 jaar geleden
 • VeerleClifford

  Ik denk het niet, dan is de spanning te snel uit het verhaal...

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen