Foto bij 006: Libel NL-2263

De grond onder zijn voeten was een beetje zompig, of op zijn minst niet zo solide als de kunststof vloeren op Pangea Nova of de Pinguïn. Het was merkwaardig en ook wat beangstigend tegelijk, omdat Libel haast het gevoel had dat de grond zo onder zijn voeten vandaan kon zakken.
Hij hield zijn wapen voor zich uit, zowel nieuwsgierig als bang voor wat hij zou kunnen aantreffen.
Antisgui en Ruby stonden zich te verbazen over de plantengroei op de planeet en Libel liet ze hun gang maar gaan. Hij wist dat er veel interessantere dingen groeiden, zoals gewassen en vruchten en hij was vastbesloten daar een paar van mee naar huis te nemen.
Libel kon niet echt zeggen dat hij de Aarde als zijn echte thuis zag. Hij was hier nooit eerder geweest, kende de helft van wat hier te vinden was niet en het was niet eens zeker of ze deze reis wel zouden overleven. Er liep hier ook een heleboel gevaarlijks rond en ze wisten ook nog niet of ze hier vrij konden ademen. Dat zou alles wel een stuk beter maken, want dat was gezonder voor de luchtwegen.
Libel volgde Tesla met zijn ogen toen hij zag dat ze een ronde maakte rond de Pinguïn. Deze had een extra motor aan boord die hen de dampkring weer uit zou kunnen helpen als hun missie erop zat. Libel wist dat er dan wel het een en ander aan hun shuttle moest gebeuren, maar besloot daar maar niet over na te denken. Hij was niet zo technisch ingesteld en hield ook helemaal niet van al dat koude materiaal. Wat dat betrof vond hij de Aarde een veel fijnere plek om te zijn, al zat hij zelf in een dik pak gehesen en kon hij niets van al die organische pracht voelen, proeven of ruiken.
Het liefst zou hij nu monsters nemen van de lucht en deze onderzoeken, maar iets in hem zei dat hij beter kon wachten tot het licht werd, als dat hier zou gebeuren. De wolken hingen vrij laag, maar toch was het niet te zien of ze alleen water bevatten of dat zij de oorzaak van het duister waren.
'Laten we verder gaan,' stelde hij voor zodra Tesla zich weer bij de anderen had aangesloten. De anderen knikten en ze gingen op weg, dicht bij elkaar in de buurt en met hun wapens in de aanslag.
Ze liepen over het wegdek waarvan Libel niet eens meer kon zien of het betegeld was of niet, want overal groeide gras en groeiden paddenstoelen en varens. Hij zag her en der ook enkele bomen midden op het pad staan. Rechts van hen had de begroeiing een wat andere kleur en toen hij er met zijn lantaarn op scheen, zag hij dat het water was. Het was helemaal grijsgroen gekleurd en hij herkende voertuigen die hij in een van zijn schoolboeken was tegengekomen. Hij kon niet meer op de naam komen en keek hulpzoekend naar Cordyseps.
'Dat zijn boten,' wist hij Libel te vertellen en deze knikte begrijpend.
Het zag er niet naar uit dat dat water te drinken was, maar hij kreeg niet de tijd om daar lang bij stil te staan. Er klonk een luid gebrul vanuit de verte en toen Libel naar zijn metgezellen keek, zag hij dat hij niet de enige was die zijn wapen had opgeheven.

Reacties (4)

 • Vibes

  Hebben ze nog nooit een horrofilm gezien ofzo?! Ga nooit in het donker erop uit.

  6 jaar geleden
 • Raw

  Oh mijn god! Waarom een clifhanger! Damnitttt! Snel verdeeeerrr!!!

  6 jaar geleden
 • Medb

  Ik ben echt zo vreselijk benieuwd naar wat er allemaal gebeurd is enzo :0

  6 jaar geleden
 • Jarnsida

  Oh help. Ik ben so benieuwd naar de bewoners dadelijk is de aarde weer in de prehistorie begonnen of kets dergelijks. Jullie zullen vast iets geweldigs in petto hebben voor ons

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen