Foto bij 009. Blythe

Met grote ogen keek Blythe toe hoe Bilbo plotseling verdween. Ze leunde verward en niet-begrijpend tegen de dichte deur van haar huis en staarde naar de plek waar ze dacht dat Bilbo stond. De anderen stonden nog buiten en ze hoorde hun onthutste stemmen, omdat ze Bilbo zomaar naar binnen had getrokken.
Ze had niet verwacht dat de ring zou werken, maar in ieder geval wel gehoopt dat hij mee zou werken als ze privacy hadden en het werkte toch! Ze kon haar ogen niet geloven.
‘Je kunt hem wel weer af doen,’ zei ze langzaam.
Bilbo deed na enkele seconden wat ze vroeg en ze zag dat hij bezweet was en nogal hijgde, alsof hij een heel eind gerend had. Voor zover zij wist, had hij alleen maar tegen de trapleuning gestaan en was hij nergens geweest, maar ze wist wat voor wereld hij betrad als hij die ring droeg en keek hem bezorgd aan.
‘Gaat het wel?’
Bilbo knikte, maar ze zag zweetdruppels als parels op zijn voorhoofd liggen. Hij keek langs haar heen naar de deur en veegde het vocht van zijn voorhoofd.
‘Kunnen we weer naar buiten?’
Blythe knikte aarzelend en draaide de deurknop weer om.
De dwergen deden allemaal een pas naar voren zodra Bilbo weer in hun midden verscheen. Blythe zag een wantrouwende blik in de ogen van Thorin huizen en vond dat maar niets. Die dacht zeker dat ze onder één hoedje speelde en zag Bilbo vast als schuldige van dit alles.
‘Eh,’ ze ging aarzelend van haar ene op haar andere voet staan en was zich er opeens heel erg van bewust dat ze in een rafelige pyjamabroek en een kort hemdje met spaghettibandjes stond. Ze had niet eens een beha aangetrokken! Een goed excuus om haar armen over elkaar te slaan en ze bleef een beetje in de deuropening staan. ‘Ik heb niet veel ruimte,’ maakte ze haar zin af, ‘maar jullie kunnen misschien wel een nachtje blijven.’ Ze kon toch moeilijk nee zeggen tegen deze levensechte dwergen?
Ze zag dat Bofurs gezicht opklaarde en ook Bilbo keek blij naar haar op. Ze vermoedde dat die allang blij was met een beetje comfort, maar vroeg zich af wat hij er van zou vinden om een paar hoge trappen te moeten beklimmen.
‘Jullie moeten alleen wel stil zijn!’ zei ze vlug toen ze zich herinnerde dat de flink tekeer konden gaan met servies en voedsel en hoopte niet dat ze spontaan zouden gaan zingen als ze boven waren, hoe cool dat ook was. Ze had ook nog boven- en onderburen.
De dwergen dromden een voor een naar binnen, zodat Blythe niet de kans kreeg om hen erop te wijzen dat ze de trap moesten nemen en toen ze eenmaal in de kleine hal geperst stonden, keek Dwalin haar verwijtend aan.
‘Je had wel mogen zeggen dat het groter was.’
‘Er is een bovenverdieping, daar kom je met die trap,’ vertelde ze, terwijl ze zelf tegen de dichte deur gedrukt stond. ‘Niet dit hele pand is van mij.’ Het was überhaupt niet van haar, want ze huurde dit alleen maar voor een bedrag dat nog maar net leuk te noemen was, maar dit was dan ook wel een toplocatie.
Helaas gingen de dwergen met meer geweld naar boven dan ze had gehoopt en bovenaan de trap bleven ze wéér staan.
‘Nog verder. De derde verdieping.’
Ze hoorde Bilbo een zucht slaken. Ze had gedacht dat hij door alle ontberingen van de afgelopen tijd wel wat gewend zou zijn, maar dat viel dus flink tegen. Toch stapte hij achter de anderen aan en zij en Gandalf sloten de rij af.
‘Bedankt,’ zei de bebaarde man toen ze zich langs hem en de dwergen wurmde om de voordeur van haar huisje weer open te doen. Even vroeg ze zich af of ze doordat ze zo op elkaar geperst stonden, met zijn allen naar binnen zouden vallen, zoals in het huis van Bilbo gebeurde. Gelukkig was dat niet zo, want dan zou zij onderop hebben gelegen.

Reacties (4)

 • Moonwarrior7

  Ahh ik wil ook een stel werden die bij me komen logeren!!!!!

  7 jaar geleden
 • Trager

  Mihihihi, zo duurt de busrit naar huis nog korter. Loveit <3

  8 jaar geleden
 • Frerin

  oeh snel veder!

  8 jaar geleden
 • Ringwraith

  Hihi, nou ik heb ook wel de ruimte voor dertien dwergen en een hobbit. *hint*
  Ga maar gauw weer verder. (:

  8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen