Foto bij Darkness 56

Als dit zo blijft doorgaan, heb ik binnenkort 0 abo's en een heleboel bladwijzers:P


The true measure of a man is how he treats someone who can do him absolutely no good.
- Malcolm Forbes

In Laketown heerst chaos, want dat is nou eenmaal wat er gebeurd wanneer de bevolking morrig en knorrig is. Ondanks de elfenwachten die door de straten patrouilleren, heersen de dieven over de stad.
Er doen zelfs al enkele geruchten de ronde, dat er een aantal inwoners zijn die de lijken uit het meer vissen, en zich dan te goed doen aan het vlees van hun gestorven buren. Bard zit met zijn handen in het haar, tegenover Thranduil in de prachtige tent die op de oever staat.
'Hij komt niet', mompelt hij tegen zichzelf, terwijl hij een blik werpt op de Eenzame Berg. Buiten schreeuwen enkele mannen woest Thorin Oakenshields naam. Enkele elfen dringen hen terug de stad in.
Even vraagt Bard zich af of het mogelijk is dat enkele mannen al een wraakactie hebben uitgevoerd. Dat ze Erebor al zijn binnengedrongen en zich ontdaan hebben van de dwergen.
Gezien de omstandigheden die de stad nu kwellen, zou het hem niet verbazen.
'Hij komt wel', antwoordt Thranduil heel langzaam, en hij kijkt Bard minzaam aan. 'Mithrandir overtuigt hem wel.' De manier waarop de elfenkoning ontspannen in zijn stoel leunt doet Bard denken aan een kater die in de zon ligt te spinnen, maar toch alert genoeg is om elk moment zijn prooi te verslinden.
Nu gebeurt dat natuurlijk niet meer in Laketown. De katten waren als eerste opgegeten.
'Heer.' Een blonde elf stapt door de opening van de tent naar de tafel toe. Het lijkt wel alsof hij zweeft. 'Inaugrim tuluva a' lle, heru en amin.'
Thranduil buigt zijn hoofd. Bard kijkt de elf scherp aan, maar hij doet geen moeite om het elfs te vertalen. 'Heer Bard!' roept een man plots, en hij buigt voor Bard. 'De dwergen zijn in aankomst!'
De man kan zijn ongeduld niet meer verbergen en springt recht. En inderdaad, de dwergen hebben besloten om hun berg te verlaten en komen rechtstreeks naar Laketown. Toch merkt Bard onmiddellijk dat het gezelschap niet voltallig is: slechts zeven personen komen naar de tenten.
'Het zijn er maar zeven', sist hij.
'Maak je geen zorgen, zoon der mensen. Thorin Oakenshield is één van hen', Thranduil kantelt zijn hoofd een beetje schuin en tuurt naar de horizon. Bard laat zich weer op zijn stoel zakken.
Hij vertrouwt de elfenkoning niet, dat is zeker. Maar de elf had wel al zijn best gedaan om het leven in Laketown iets draaglijker te maken, en dat kan van de dwergen niet gezegd worden.
Als het gezelschap naar binnen loopt, gaat Thorin voorop. Hij ziet er,ondanks zijn geringe gestalte, koninklijk uit. Hij heeft zijn reismantel in Erebor gelaten, en zich een andere, kostbaardere omgeslagen. De mantel die hij nu draagt was ooit nog van zijn vader geweest. Ook draagt hij een met edelstenen bezette helm.
Ook Dwalin, Balin, Dori en Gloin hebben zich omgekleed, zodat ze er nu werkelijk uit zien als dwergenheren. Gandalf draagt nog steeds zijn oude grijze mantel. Aya, die achteraan loopt, heeft nog steeds de, reeds vaalverkleurde, kledij van Demsterwolds elfenwachten aan. Thorin had haar liever andere kleren gegeven, omdat hij het maar niets vond dat ze zich hulde zoals de elfen van het Demsterwold, maar alles dat in Erebor beschikbaar was geweest voor vrouwen, was een aantal maatjes te klein geweest voor de halfelf.
Thranduils kaak verstrakt nauwelijks onmerkbaar als hij Aya Faënonighean ziet. 'Mijn beste Aya, wat fijn om je nog levend en wel hier te zien. Ik had vernomen dat je dood was.'
Aya's ogen blijven kil op de elf rusten. Ze kan bijna niet geloven dat ze ooit ontzag had gevoeld voor de elf. 'Misschien moet u enkel geloven wat u met uw eigen ogen ziet, heer.'
'Misschien is dat niet zo'n slecht idee', glimlacht Thranduil loom. Aya vraagt zich af of dit nu een subtiele doodsbedreiging is die naar haar geuit wordt. Ze vermoed van niet, de elfenkoning is slim genoeg om te weten dat Aya Faënonighean zich niet zou laten overmeesteren.
'Ik heb uw bericht ontvangen', zegt Thorin. Hij is kalm, en enkel door de honger die in zijn blauwe ogen brandt merk je zijn verlangen naar de Arkenstone. 'Thorin', zegt Bard, die gaat rechtstaan, zodat hij hoog boven de dwergen uit torent. 'Ik vraag u nederig om Laketown een deel van Erebors schat te schenken. Ten slotte heb ik de draak verslagen, en heeft Dale, de stad van mijn voorvaderen, het ergst geleden onder het drakenvuur.'
Thorins mond verzacht en Aya heeft goede hoop.
'En we hopen dat u ook de elfen niet vergeet, mijn waarde Thorin', glimlacht Thranduil, 'Wij vragen u de stenen van puur sterrenlicht aan ons terug te geven.'
Misschien is het wel Thranduils tussenkomst die alle hoop op een goed akkoord doet vervliegen.'
'Geen sprake van. Het is het goud van de dwergen. Ik sta niet in voor de beloften die mijn neef jullie gemaakt heeft.'
'Maar... zoals u... Fili heeft gezegd dat...' Bard is sprakeloos van verbazing en woede. Deze kleine man wilt hen niets geven? 'Kijk dan!' brult hij, en hij houdt de tentflap zo open dat de aanwezigen de stad in zijn vergane glorie kunnen zien. 'Alstublieft! Eén-twaalfde, dat is toch niet te veel gevraagd? De stad is verloren!'
Thorin kijkt de man zelfs niet aan. Met woedende, gefronste wenkbrauwen kijkt hij naar Thranduil, die geamuseerd terug staart naar de dwerg. 'Ik kom niet terug op mijn beslissing', zegt Thrains zoon nors.
Thranduil klapt in zijn handen. Ook Bard kijkt hem verbaasd aan. Een schaduw valt over de tent, zo groot als een elf. De persoon waar de schaduw tot toebehoort, is slechts half zo groot, en de aanwezigen welbekend. 'Bilbo!' zegt Aya blij.
De hobbit kijkt zijn reisgezellen niet aan, en ontzwachteld langzaam het pakje dat hij in zijn handen heeft.
Thranduil duwt zijn schouders naar achter en kijkt glimlachend naar Thorin, die lijkbleek van woede is. 'En wat zouden wij krijgen in ruil voor de Arkenstone?'

Reacties (5)

 • Croweater

  Ik wil zo graag zijn gezicht zien als dit in de film gebeurt.

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  OK Bilbo dit is officieel je doodssteek! Vaarwel dear Hobbit friend of mine! I will miss you!
  Snel verder pleaseeee?!

  5 jaar geleden
 • Katalante

  En nu haat ik Bilbo!
  ALS JE NOU EEN METER HOGER BOVEN DE GROND HAD GEZETEN, HAD IK JE KOP DR AF GEHAKT, VUILE HOBBIT!!
  ZOMAAR DE ARKENSTONE IN DE HANDEN VAN DIE VIEZE, VUILE THRANDUIL LEGGEN!
  IK HOOP DAT JE WEET DAT JE DAARMEE IEDEREEN DIE JE GEHOLPEN HEEFT, BELEDIGD EN PIJNIGT!
  ZOALS AYA EN GANDALF!
  MIJN GOD, VUILE EGOÏST.
  AYA EN GANDALF WAS HET TOCH WEL GELUKT OM HET GOUD AAN LAKE TOWN TE SCHENKEN
  #$^#$^%$&$%[email protected]%&^*%

  5 jaar geleden
 • Glorfindel

  alvast succes voor de examens!
  snel verder!!! misschien moet thorin niet naar een afkick centrum maar naar zijn eigen cellen met thranduil als bewaker (alhoewel... dan is er een te grote kans op bewakersmoord)

  5 jaar geleden
 • Allysae

  omg omg omg
  neeeeeeeeeeeeeeeeee

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen