Toen Tesla weg stoof, was dat voor de meesten het teken om ervandoor te gaan. Manatee holde in de tegenovergestelde richting van de anderen, zodat hij ver van het gehoornde monster vandaan bleef. Hij rende over het pad, dat eens verhard was geweest, maar nu volledig overwoekerd was. De begroeiing dempte zijn rennende voetstappen. Hij glipte tussen een aantal vierkante, glazen gebouwtjes door totdat een hek hem de weg versperde. Hij blikte even naar links en rechts, maar zag dat het hekwerk aan beide kanten verbogen was. Hij klom door het gat naar binnen en blikte nog even over zijn schouder, maar het beest was verdwenen.
Met zijn wapen in zijn hand verkende hij de rest van het terrein. Hij zag een aantal gebouwtjes aan zijn linkerhand. De deuren hingen uit de scharnieren en de ramen waren gebarsten. Klimplanten hadden een weg naar binnen gevonden. Nieuwsgierig liep Manatee ernaartoe. Hij duwde een van de deuren opzij en scheen met het op zijn geweer bevestigde lampje door de donkere kamer. Er waren planken aan de muren bevestigd, die vol stonden met beesten. Hij kon zien dat ze niet echt waren en toen hij het vast pakte, voelde hij dat ze van een zachte stof gemaakt waren. Nieuwsgierig stapte hij verder en scheen hij op andere rekken, waar boeken stonden, kleine dierenfiguurtjes met een ring aan een staafje hingen of pennen lagen met dierenkoppen erop.
Hij herkende een grote, grijze olifant en pakte die uit het rek vandaan, terwijl hij hem grinnikend omhoog gooide en weer opving. Daarna liep hij naar buiten toe en koerste hij naar het volgende gebouw. Er stond een bordje 'toiletten' boven en hij besloot de boel daar maar niet te verkennen.
Manatee schrok toen hij opnieuw een brul hoorde. Als automatisch hief hij zijn geweer weer op en blikte hij om zich heen, maar nergens was iets te bekennen. Hij vervolgde zijn weg en passeerde een paal met bordjes erop, maar de woorden die erop stonden, kwamen uit een taal die inmiddels niet meer gesproken werd. Aan de andere kant bevond zich een leuning, met daarachter een plas water en een eilandje in het midden, dat volledig overdekt was met uitwerpselen. Er hopten wat wit met zwarte vogels rond en hij zag een ander beest vanuit de struiken naar hen loeren.

Manatee had geen flauw idee in wat voor een gebied hij zich bevond. Er waren overal hokken. Sommige waren open gebroken en in anderen lagen skeletten. Het zag er luguber uit, hoewel hij allang blij was dat er niet overal gehoornde wezens zaten.
Zijn oplettendheid ebde een beetje weg terwijl hij haast fluitend verder stapte, maar hij bevroor toen hij op een gegeven moment de vloer onder zijn voeten voelde trillen. Zodra hij de hoek om stapte, staarde hij onthutst naar een levensechte olifant, die nog veel groter was dan de boeken hem altijd hadden doen geloven. Zijn mond zakte open en het neppe olifantje trilde in zijn handen terwijl hij naar de enorme slagtanden staarde. Het beest brulde toen het Manatee in de gaten kreeg, schudde met zijn kop en stampte met zijn poten op de grond.
Met ingehouden adem draaide Manatee zich weer om, maar het beest reageerde direct op zijn beweging en stormde op hem af. Manatee durfde niet achterom te kijken. Het stoffen ding glipte uit zijn handen vandaan terwijl hij het op het lopen zette, maar toen hij een heftige pijn in zijn zij voelde en de grond onder zijn voeten verdween, wist hij dat het met hem gedaan was. Hij werd door de lucht geslingerd en kwam keihard tegen de ijzeren spijlen aan. Zijn hoofd leek te exploderen en hij zag een scheur in zijn helm verschijnen. Zijn hart bonkte angstig in zijn keel toen hij de scheur zag. Hij zou stikken.
Hij schonk geen aandacht meer aan de olifant, maar het ademhalen werd onmiddellijk moeilijker en hij wist dat hij dood zou zijn voordat de olifant bij hem was.

Reacties (5)

 • Skynight

  Dus toch een dierentuin, maar dan een enge versie ervan :p Is die olifant niet al gemuteerd? (:

  6 jaar geleden
 • Vibes

  Alles dat fout kan gaan, gaat fout.

  6 jaar geleden
 • Frey_

  Nahw, dat een dierentuin zo luguber kan zijn, nu heb ik een trauma voor de rest van mijn leven 0.0

  6 jaar geleden
 • Medb

  Yep een dierentuin dus ;p
  Snel verder~!

  6 jaar geleden
 • Jarnsida

  :|Ik dacht nog: niet daarheen gaan, niet daarheen gaan. En toch deed hij het(N)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen