Foto bij 2.32 Lauren De Ruyck

14 mei 2020

We waren op weg naar Brandenburg Tor in Berlijn te Duitsland. Toen we gisteren arriveerden in Oberhausen kreeg Harry een berichtje met ‘fireBurg Gate’. Ik wist meteen dat het Brandenburg Tor was want ik was daar ooit eens geweest met school.
We hadden aan de anderen verteld over de berichtjes die hier naartoe leidden.
Niall en Liam waren er niet gerust in en omdat ze dachten dat ons daar iets zou overkomen heeft Niall, Harry overtuigd om Maxime met ons mee te nemen. ‘Voor de fans’ had Niall gezegd maar ik wist wel dat hij eigenlijk gewoon ongerust was.

Landschappen van Duitsland schoten aan me voorbij, Maxime zat achterin en Harry bestuurde de auto. Ikzelf bevond me op de passagierszetel. Ik keek even achter me en zag dat Maxime in slaap gevallen was, ik was ook maar net wakker van een dutje in de wagen. Het was een rit van een dikke vier uur en een half want we moesten helemaal van Oberhausen komen waar One Direction morgen zou optreden in de König Pilsener Arena waar ze ook al opgetreden hadden tijden de Take Me Home Tour. Ik had al sinds ik deze ochtend wakker werd een zenuwachtig gevoel in mijn buik. Eigenlijk hadden Liam en Niall - met hun mogelijk scenario’s van wat er straks zou kunnen gebeuren - me wel wat bang gemaakt.

Niall: Misschien wil die ontvoerder van Rose jullie ook wel ontvoeren en probeert hij jullie zo naar hem toe te lokken?
Liam: Misschien is het wel een gestoorde fan die Harry wil ontmoeten en zijn jullie helemaal daarheen gereisd voor niets.
Niall: Misschien is het iemand die erop uit is om jullie te vermoorden en dan komen jullie daar toe en het eerste wat er gebeurd zijn twee kogels die afgeschoten worden en jullie lijven binnendringen. BANG BANG.
Liam: Misschien is het iemand die Harry niet graag heeft en hem zal dood schieten voor jouw ogen, Lauren.


Ik probeerde de woorden van Niall en Liam uit mijn hoofd te bannen, maar het was altijd mogelijk. Maar eigenlijk was alles altijd mogelijk. Waarom zit ik in deze auto? Harry kan de controle over het stuur verliezen en dan knallen we ergens tegen aan en zijn we dood over zwaar verwond. Dadelijk kan er een truck veel te snel achter ons aankomen en niet op tijd remmen waardoor hij tegen de auto knalt. En o zo veel andere dingen kunnen nog gebeuren, maar daar denkt toch niemand aan? Iedereen hoopt wel diep vanbinnen dat zoiets nou bij zichzelf zou gebeuren, maar de mogelijkheid zit er altijd in.
Deze gedachte hielp me wel om de woorden van de twee jongens wat te vergeten.

“We zijn er.” Zei Harry terwijl hij in het drukke Berlijn een vrije parkeerplek zocht. Terwijl Harry zoekend rondreed maakte ik Maxime voorzichtig wakker.
“Maxime.” Fluisterde ik terwijl ik zachtjes zijn knie porde. Verrast opende hij zijn ogen waarna hij me vragend aankeek. “We zijn er.” Hij zette zich recht en keek uit het raam, hij knikte en nam zijn mobiel waarna hij meteen begon te bellen. Verbaasd draaide ik me om en zag de achterkant van een andere auto. We stonden stil. “Here we go.” Zei Harry en gaf een kneepje in m’n bil waar zijn hand al een tijde op lag. Ik haalde diep adem en opende de deur. “Weet jij hoe we er moeten geraken?” vroeg ik toen ik Harry zijn hand vastnam. Hij knikte en haalde zijn Ipad tevoorschijn waarop een stratenplan van Berlijn te zien was. Ik glimlachte tevreden en zag dat Maxime eindelijk uit de auto stapte. “Blijf samen. Ga vooral niet uiteen, ik loop een eindje achter jullie en twee mensen zijn al op Pariser Platz zijn om de omgeving te verkennen op mensen die er niet horen te zijn.” Vertelde Maxime. Harry en ik knikten en vertrokken daarna hand in hand en dicht bij elkaar richting Pariser Platz waar Brandenburg Tor zich bevond.

We naderden snel en hoe dichter we kwamen hoe fijner ik Harry zijn hand kneep. “Rustig maar babe.” Probeerde Harry me gerust te stellen maar aan zijn stem kon ik horen dat hij er zelf niet helemaal gerust in waren.
Intussen doemde de enorme constructie voor ons op. De twee mannen waar Maxime het over had kwamen naar hem toe en vertelden hem wat ze gevonden hadden. Niets. “Lauren, Harry.” Ik ga nu een eindje voor jullie lopen richting het monument. Ik wil dat jullie mij volgen maar laat toch wel een paar meters tussen. Deze heren blijven ook in de omgeving om alles in de gaten te houden wat achter jullie en naast jullie gebeurd.” Harry sloeg zijn arm om mijn schouders en samen liepen we een heel eind achter Maxime aan zoals hij gevraagd had.

Extra lang stukje omdat ik zo weinig schrijf en dat komt omdat ik veel werk heb voor school omdat het derde trimester zo kort is.
Tuttifruttie: We hebben het Rijksmuseum niet bezocht maar wel Madame Tussaud, NEMO en de Bijenkorf en de Damrak.

Wat denken jullie dat ze gaan aantreffen?

LUFU

Reacties (5)

 • Crazymofox

  Jill heeft hier zeker weten iets mee te maken...
  SPANNEEENDD!:D

  5 jaar geleden
 • dd_hemmo_

  WWAAAAROM MOET JE NOU WEER OP DIT PUNT STOPPEN IK WIL WETEN OF JILL DAAR STAAT UGH!!! maar verder echt top verhaal ge zo door xx

  5 jaar geleden
 • CarrotGirll

  Omgggg spannend!!!!!!!

  5 jaar geleden
 • sharonVDBos

  Echt spannend ben benieuwd ik hoop rose natuurlijk

  5 jaar geleden
 • Lovecandy

  spannendddd!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen