Foto bij 2.33 Lauren De Ruyck

14 mei 2020

We waren er bijna, het kwam zo dicht nu. Plots stopte Maxime, waardoor wij ook stopten. Hij leek één persoon goed te bekijken maar ik kon niet goed uitmaken wie van de vele toeristen het was. Plots begon hij te lopen. Verbaasd keek ik Harry aan om al een even verbaasde Harry aan te treffen. Met snelle passen stapten we achter hem aan, om hem aan te treffen terwijl hij een vrouw helemaal plat knuffelde. Ze stond met haar rug naar ons toe waardoor ik enkel kon zien dat ze blond haar had en een stukje kleiner was dan Maxime zelf was.
Voorzichtig stapten we hand in hand dichter bij hen.
“Jill?” vroeg ik geschrokken toen ik eindelijk herkende wie het meisje was. Ze draaide zich om en kreeg toen bevestiging, het was Jill. Ik kwam langzaam dichter bij haar en bekeek haar van kop tot teen. Geschrokken staarde ik haar aan, om specifieker te zijn, ik staarde geschrokken naar haar buik. Ik keek weer naar haar gezicht en zag haar droevige ogen.
“Waar heb jij al die tijd gezeten? Iedereen was super ongerust.” Zei Harry die als eerste van ons beiden zijn stem leek teruggevonden te hebben.
“Ik ben de hele tijd al in Duitsland in heb ergens een klein appartementje. En het spijt me dat ik zomaar weggegaan ben.” Ze draaide zich naar Maxime die achter haar stond. “Sorry.” Zei ze gemeend. “Ben je zwanger?” vroeg ik. Ik zag Maxime even naar haar buik kijken en daarna werden zijn ogen groot. Had hij dat serieus nog niet opgemerkt? Het was nu ook wel niet dat haar buik al enorm was maar je kon het toch wel al zien. Jill draaide haar weer om. “Ik heb jullie naar hier laten komen om jullie te laten weten dat ik oké ben en dat jullie, je geen zorgen hoeven te maken om mij.” Ze slikte even en probeerde haar tranen tegen te houden. “Maar ik had niet gedacht dat jij zou meekomen, Max.” Maxime zijn gezichtsuitdrukking veranderde in een klap. “Wa-“ “Omdat je me zou willen overhalen om terug te komen, maar ik kan niet, ik mag niet. Harry en Lauren zouden me ook proberen te overhalen, maar van hen kan ik het aan. Als jij het probeert kom ik gegarandeerd weer mee en dan zullen er ongelukken gebeuren. Dus probeer me niet te overhalen, alsjeblieft.” Zei ze bijna smekend. “Waarom kun je niet terug?” vroeg ik, het deed pijn om mijn beste vriendin zo gebroken te zien, ik vroeg me echt af wat er gebeurd is.
Jill keek me met waterige ogen aan en kwam naar Harry en mij toe. Ze nam mijn vrije hand en Harry’s in haar handen en keek ons aan. “Het spijt me heel erg voor wat er met Rose gebeurd is, het had nooit mogen gebeuren, ik had het kunnen tegenhouden. Als het een troost kan zijn, ze is in goede handen, ze leeft en ze zal blijven leven. Voor jullie verkeerde dingen denken, ik heb Rose niet. Je moet niet zoeken want je zult ze toch niet vinden, ik weet ook niet waar ze is. Het spijt me echt heel erg. Sorry.” En voor we nog iets konden vragen, of voor de tranen die in haar ogen stonden naar beneden konden rollen rende ze weg, ze rende het plein over en werd steeds kleiner en kleiner tot het kleine zwarte stipje verdween in de mensenmassa.
Alle drie waren we geschrokken geen van ons bewoog de eerste paar minuten. “Ze wist het.” Fluisterde ik. “Ze wist al die tijd al dat Rose zou verdwijnen.” Ik had geen idee of ik haar moest haten of niet? Misschien werd ze gedwongen?
Ik was haar vergeten te zeggen dat ze haar ouders moest bellen.

We zijn terug op weg naar de concerthal en dit keer zat Maxime aan het stuur en zaten Harry en ik achterin. We hadden vrij weinig gezegd, we waren niet boos op elkaar, maar we wisten gewoon niet wat we moesten zeggen. Ik wilde huilen en schreeuwen maar geen van beide lukte echt, ik was gewoon nog te veel in schok.
Haar woorden spookten door mijn hoofd Je zult ze toch niet vinden., Ik had het kunnen tegenhouden. Ik schrok op uit mijn gedachten door mijn mobiel die afging.

'LUFU'

Reacties (2)

 • xChocolathax

  ):

  5 jaar geleden
 • AllDayDreams

  Ik wist het!
  Ik wist dat Jill er iets mee te maken had! (Of in ieder geval iets vanaf wist...)
  Snel verder xx

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen