Foto bij 010: Cordyseps RUS-2264

Nadat iedereen was weggehold van de neushoorn, merkte Cordyseps op dat er iemand uit de groep ontbrak. Hij keek even naar de groep en iedereen stond voorover gebukt, snakkend naar adem. Tja, wat moest je anders als je net gesprint had in zo'n loodzwaar pak. Het had alleen maar nadelen als je ging rennen, merkte hij op, dan verbruikte je meer zuurstof. Ze moesten echt snel te weten komen of het veilig was om te ademen op de aarde. Maar daar was het nu de tijd niet voor. Ze moesten eerst Manatee vinden.
'Jongens, Manatee ontbreekt en we gaan hem nu zoeken. Geen mens blijft zomaar achter en ik ben bereid hem te vinden. Al kost het me mijn eigen leven. Wie weet wat we nog meer zullen aantreffen, maar we zullen hem vinden, koste wat het kost.'
Terwijl de rest naar adem hapte, besloot hij zijn geweer opnieuw te laden. Cordyseps trok het magazijn uit zijn geweer en smeet hem op grond. Uit zijn tas haalde hij weer een volle eruit en stak hem in zijn geweer. Hij trok aan de slede om zijn geweer door te laden, maar het ding blokkeerde.
Dat klote ding zit weer vast. Maar goed dat hij makkelijk te fiksen is.'
Cordyseps duwde de slede de andere kant op en trok aan een hendeltje aan onderkant, de klep rond de slede sprong open en hij kon zo het geweer in kijken.
'Net wat ik dacht, een huls tussen de vering.'
Met een klein stokje duwde hij de huls eruit en zette zijn geweer terug in elkaar. Opnieuw trok hij aan de slede en zijn geweer laadde gewoon weer door. Nu kon hij gewoon weer verder. Wellicht kwam het ook voor bij de anderen en Cordyseps deed een check rondje, om te zien of iedereen in orde was en de geweren ook. Niets of niemand mankeerde iets en ze trokken verder.

De groep liep weer terug in de richting waar ze vandaan waren gekomen. Langzamerhand begon het licht te worden. Cordyseps zocht naar sporen op de grond. Hij kon zien dat er een hele hoop laarsafdrukken op de grond stonden en een bepaalde richting in gingen. Die waren van henzelf. Hij zag ook dat er pootafdrukken en normale voetafdrukken in de grond stonden.
Die gingen de tegenovergestelde richting op van hun eigen laarsafdrukken. Er waren wel zo'n drie verschillende afdrukken. Cordyseps kon daaruit afleiden dat Manatee niet alleen door de neushoorn gevolgd was. Er was ook nog iets anders en hij vreesde het ergste.

Terwijl ze de voetsporen volgden, merkten ze op wat voor locatie ze precies waren. Overal stonden kooien en hekken en omheinde plaatsen.
'Waar zijn we?' vroeg Cordyseps aan Tesla. 'We zijn in een dierentuin, alleen het enige probleem is dat Manatee het meest wist van dit gebied.'
Verderop kwamen ze bij een gebouw aan. Ze zagen voor de deur laarsafdrukken en voetafdrukken. Hij wist meteen al van wat die voetafdrukken waren. Hij seinde naar de rest om buiten te blijven en sloop heel rustig naar de deur. Bij de deurpost hoorde hij licht gegrom. Hij sloop rustig naar binnen en zag iets staan. Het stond op twee benen. Heel voorzichtig scheen hij zijn lamp erop en zijn onderkaak viel direct omlaag. Het wezen stond licht kromgebogen voorover, het mistte een arm, het stuiptrekte een beetje en gromde. Cordyseps hing met alle beleid van dien zijn geweer om zijn schouder. Uit de gordel van zijn geweer trok hij een mes. Met de meest voorzichtige passen sloop hij naar het wezen toe. Maar voor iets kon doen, draaide het wezen zich om. Cordyseps keek recht in de ogen van het wezen, recht in de ogen van wat ooit een mens was geweest. Een gemuteerde aardbewoner, en het rende direct brullend op Cordyseps af. Met zijn mes in de aanslag blokkeerde hij het wezen en hij doorboorde schreeuwend het hoofd met zijn mes. Er vloog een spat bloed op zijn helm en het wezen viel dood op de grond neer. Door het gebrul en geschreeuw kwam iedereen naar binnen gerend en ook zij stonden met open mond te kijken.

Reacties (3)

 • Vibes

  Gadverdamme iewl nee ik nee bah!

  6 jaar geleden
 • Frey_

  Ehw, de gemuteerde aardbewoners? Nu is het feestje compleet! O.o

  6 jaar geleden
 • Medb

  Ew O.O

  Manatee waarom ben je weg. Door jou komen we een gemuteerde aardbewoner tegen D:

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen