Foto bij XIX ›› Jade Thirlwall

Tegen de tijd dat het negen uur is, sta ik bij Mia aan de deur. Als ik op de bel druk, klinkt er gegil, waarna getrippel volgt. Mia opent de deur en Kate staat vlak achter haar.
'Jadie! Kom binnen!' Mia laat me binnen en hangt mijn jas op. Nog voordat ik vragen kan stellen, trekt Mia me al aan mijn arm naar boven. Kate volgt ons, gezien haar mint-adem die in mijn nek blaast. Ik zou me er bijna lelijk bij gaan voelen.
Ik krijg nog een groter minderwaardigheidscomplex als ik de meisjes in Mia's kamer zie. Vorige week heb ik ze alleen dansend en onder invloed van alcohol in de discotheek gezien, maar nu zijn ze nog mooier. Maar ik denk dat iedereen mooier is als diegene niet tussen een massa zwetende mensen staat.
'Hi!' Een meisje met lang, rossig haar, staat naast me. Verschillende sproeten bedekken haar wangen en geven haar een vriendelijke uitstraling. Ik herken haar nog. Sarah.
'Hi,'zeg ik terug. Ik voel me nog steeds wat ongemakkelijk tussen alle meisjes die zich druk maken over plukjes haar die net de verkeerde kant op staan, make-up die net niet perfect is aangebracht en over billen of borsten die net niet sexy genoeg zijn in hun prachtige outfits. En daar sta ik dan bij, is mijn versleten spijkerbroek en verwassen shirt, mijn haren op een rommelige knot, zonder make-up.
'Hallo, Jade, ben je er nog?' Sarah zwaait haar hand voor mijn gezicht.
'Ja, ja,'zeg ik. Ik glimlach naar haar en zie hoe Aria zich bij ons voegt. Aria heeft kort, stijl, zwart haar en een huid die bijna olijfkleurig aandoet. De eerste keer dat ik haar zag, deed ze me een beetje aan Katniss denken, maar dan met kort haar. Sarah heeft me wel verteld dat Aria niet haar echte naam is, maar niemand lijkt van plan te zijn me te vertellen hoe ze echt heet. Ik schat dat het een afkorting is voor Ariana of zoiets dergelijks, maar ik weet het niet zeker.
'Ari, je ziet er geweldig uit,'zegt Sarah. Aria draagt een kort, zwart jurkje met een donker motiefje erop. In het donker zou ik het nooit opgemerkt hebben, maar nu is het duidelijk te zien.
'Jij ook,'glimlacht ze naar Sarah, waarna ze haar lipgloss bijwerkt. Dan bekijkt ze me keurend. 'Jij ook, Jade. Ik vind het wel gaaf dat je zo gaat. Bel hijst me altijd in jurkjes, maar dat is veel leuker.'
Ik grinnik. 'Ik ben nog niet bij Mia geweest.'
'Ah.' Aria knikt. 'Als ik jou was, zou ik niet gaan.' Ik lach nu hardop.
'Ik denk niet dat ik er zo gemakkelijk vanaf kom.' Alsof de duivel er mee speelt, roept Mia me op dat moment. 'Ik ga maar.'
'See ya later!'roept Sarah. Ze blaast me een handkusje na. Arie rolt met haar ogen en dan draai ik om en loop naar Mia.

'Jade, houd je ogen dicht,'moppert Mia. Terwijl zij mijn ogen opmaakt, staat Sarah de krullen uit mijn haren te borstelen. Ze had eerst krullen gemaakt, maar Mia vond dat ze te kleine krullen gemaakt dat, dus borstelt ze het er nu weer uit, zodat ik grovere krullen zal krijgen. Eerlijk gezegd, vind ik het allemaal wel best.
'Sorry, sorry,'murmel ik. Ik houd mijn ogen gesloten en voel hoe het kwastje over mijn oogleden kriebelt.
'Hoe is het met Tobias?'vraagt Mia dan.
'Volgens mij wel goed. Hij zei dat hij wel in staat was om vanavond uit te gaan. Althans, hij heeft me niet terug ge-sms't, dus ik ga ervan uit dat hij wel komt,'zeg ik.
'Hoe bedoel je, hij is wel in staat om uit te gaan?'
'Tja, hij had ruzie gehad met een ander en toen ik hem op ging zoeken, zag hij er niet al te best uit,'leg ik uit.
'Oh, dus onze Tobias is niet zo goed met zelfverdediging als de Tobias?'
Ik zucht en als ik het kon, zou ik met mijn ogen rollen. 'Nee. Maar hé, wat wil je dan. Ik denk niet dat dit nu de samenleving is om alles op te delen in vijf facties en mensen zomaar met messen te laten gooien en te trainen om met wapens om te gaan,'zeg ik.
'Je hebt een punt,'geeft Mia toe. Sarah, die tot nu toe nog niets gezegd heeft, opent haar mond.
'Begrijp ik het nu verkeerd of heb je een vriendje, Jade?'
Ik open mijn ogen en kijk Mia aan. 'Soort van,'zeg ik dan. Sarah knikt begrijpend.
'Ik snap het. Moeilijke vraag.' Nog een laatste keer haalt ze de borstel door mijn haren. 'Klaar.'
'Ik ook. Ik heb al kleren voor je op mijn bed liggen,'zegt Mia. Ik knik en sta dan op. Ik moet eerst een aantal meisjes van het bed bonjouren om bij de kleren te kunnen, maar als ik me dan om wil kleden, staart iedereen me aan. Ongemakkelijk kijk ik om me heen en begin de knoopjes van mijn broek te openen. Ik kijk om me heen en probeer me zoveel mogelijk uit het zicht te krijgen, maar het lukt niet.
Dan komt Aria plotseling pal voor me staan. Ze knipoogt en gaat met haar armen gespreid haar cardigan goed staan doen. Mia begrijpt de hint en gaat pontificaal voor de spiegel staan, waarmee ze mij afschermt.

Als ik enkele minuten later klaar ben, gaan Mia en Aria pas aan de kant en laten me mijn All-Stars aandoen. Dan klapt Mia opnieuw de spiegel uit en laat me mijn outfit bekijken. Ik glimlach.
'Dank jullie wel.' Hoewel ik het wat vreemd vind, geef ik Mia, Aria en Sarah een spontane knuffel.
'Graag gedaan,'zegt Mia dan, waarna ze me door mijn haren woelt. Dan draait ze zich naar de anderen. 'Zullen we gaan?' Er klinkt enthousiast gejoel en dan stormt iedereen naar beneden. Ik pak mijn jas en als ik hem aan heb, loop ik met Sarah en Mia naar buiten. Terwijl zij gezellig kwebbelen over de outfit van een meisje dat Hailey heet -vraag me maar niet wie het is-, gaan mijn gedachten meteen naar Perrie.
Nog maar heel even, dan kan ik hem weer echt zien.

---
Het heeft me wat tijd en gezeur gekost ("Sabine, schiet eens op!" en "Vandaag nog!" van mijn vader ^^), maar ik heb het nog voor elkaar gekregen om vandaag een update te realiseren.
Fieuw...

Another Random Question:
Wat zijn jullie favorieten haarstijlen en kleuren bij de Little Mix-girls?

Reacties (3)

 • certified_cloud

  Jade's rode haar vond ik leuk, maar haar blauwe haar vond ik ook heel leuk. Bij Leigh-anne vind ik het mooi als ze haar haar gewoon los laat en het zwart is. bij Perrie is alles gewoon leuk, maar haar roze haar vond wel een van de leukste en bij Jesy vind ik haar haar in de 'Move' videoclip geweldig.
  snel verder! xx

  5 jaar geleden
 • AnoukIrwin

  I LOVE THIS STORIE SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO
  Much!!!
  Kudooooo

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Ehm, ik vond Jade's paarse X-Factor-haar en dat groenige dat ze in Change Your Life heeft echt geweldig. Leigh-Anne heeft gewoon sowieso awesome haar (stiekem wil ik ook zulk haar), bij Perrie vind ik zo'n beetje alles leuk en bij Jesy eigenlijk ook wel.
  +Kudo

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen