hey menesjes ik ben er weer:)! ben echt blij van de lieve reacties.. alleen vanaf morgen avond ga ik naar me vriend tot 2e kerst dag. dus ik heb geen idee of ik delen online kan zetten. ik ga vandaag en morgen zoveel mogelijk typen, neem me laptop mee zodat ik wel wat online kan zetten:)

Het is stil in het huis als ik wakker word. Gisteravond vertelde ze dat de kinderen naar school moet en Carlisle moest werken. Esme zal dan wel beneden zitten of boodschappen aan het doen zijn. Ik gaap en rek me nog een keer uit. Ik stap uit mijn bed, een bank waar een deken en een kussen op is gelegd, en kleed me aan. Rosalie had mijn kleren klaar gelegd omdat ik echt geen verstand heb van hun mode. Het is nog erg wennen om een broek te dragen maar het is wel dragelijk. Ik kijk naar mijn spiegelbeeld en zie en meisje dat ik nauwelijks herken. Haar normaal in de war zittende chocoladebruine golvende haren hangen mooi over haar schouders, haar grauwe, vieze jurk heeft plaats gemaakt voor een spijkerbroek en een mooi rood shirtje. Ik raak mijn wang aan en zie dat mijn spiegelbeeld dat ook doet. Dit ben ik niet. Ik snik zachtjes en laat me weer op de bank in Rosalie haar kamer zakken. Ik mis iedereen zo. Mijn snikken worden harder en tranen stommen over mijn wangen. Ik reageer niet als de deur opengaat en kijk pas op als ik twee handen op mijn knieën voel. Voor mij zit Esme op haar knieën voor me op de grond. ‘Wat is er meisje.’ Ik probeer mijn snikken in te houden en normaal uit te leggen wat er aan de hand is. ‘Ik mis mijn oude leventje zo. Ik wil gewoon naar huis toe. Hoe wil ik me ooit hier gaan aan passen.’ Met de mauw van mij shirtje weeg ik mijn wangen droog. ‘Ik snap dat jij je oude leventje missen maar tot de tijd dat we nog niks hebben kunnen vinden zal je toch bij ons moeten blijven en je moet weten dat wij allemaal in het verre verleden hebben geleefd. Carlisle en Edward het langst. Misschien moet je is met hem praten.’ Ik geef haar een waterige glimlach terug. ‘Dank je wel Esme. Dat ga ik zeker doen.’ Esme klopt zachtjes op mijn knieën en staat dan op. ‘Ga je mee. Ik heb ontbijt voor je klaar staan.’ Ik knik en volg Esme mee naar benden.

‘Heb je zin om even mee te gaan naar buiten? Dan kan je zien hoe we nu leven in de dropjes.’ Ik krijg een grote lach op mijn gezicht. ‘Ja heel graag ik ben echt benieuwd.’ Ik wil weten of mijn fantasie waar is. Meteen zak ik weer weg in mijn gedachte over hoe het zal zijn in zo een dropje. ‘Dagdromer ga je mee?’ ik schut mijn hoofd om weer helder te worden en sta dan op. Ze geeft me een jas een en loopt dan met me mee naar de garage. ‘Wat is dat?’ verbaasd kijk ik naar de grote dingen op vier wielen. Esme begint te grinniken. ‘Dat zijn auto’s de vervoersmiddelen van deze tijd. Hier hebben we geen paard en wagen meer.’ Ik kijk verbaasd maar een van de auto’s en loop er op af. Ik raak het voorzichtig aan. Loop er een rondje om heen en kijk dan verbaasd naar binnen. ‘Hoe kan je rijden dan?’ ‘Stap in dan laat ik het je zien.’ Ik knik en stap in de auto. Esme stapt aan de andere kant in en steekt een sleutel in een gat van de auto. Ze draait hem om en een vreselijk geronk komt er uit de auto. Van schrik schiet ik zowat tegen het plafon aan. ‘Niet schrikken hoor. Zou jij je gordel even om willen doen.’ ‘me wat?’ ze wijst naar een grijze strook dat naast me hangt. Ik pak hem vast en strek hem uit. Esme pakt hem over en zet mij vast. ‘is om te voorkomen dat je verongelukt.’ Ze doet hem ook bij zich zelf om en rijd dan weg.

Overal waar we lopen kijk ik mijn ogen uit. Alles is zo mooi zo anders zo geweldig in vergelijking met de tijd waar ik hoor te leven. Ik heb de hand van Esme vast om te voorkomen dat ik de weg kwijt raak. Ik staar verbaasd voor een ruit waar mensen heel stil achter staan. ‘Waarom bewegen ze niet?’ vraag ik verbaasd aan Esme en wijs naar de mensen achter het glas. Ik hoor Esme lachen en meteen schaam ik me. Heb ik iets verkeerd gezegd? ‘Dat zijn geen mensen Lilla dat zijn poppen. Die showen wat kleding die ze hier verkomen. Misschien kunnen we wel even kijken voor wat kleding voor jou.’ Twijfelend knik ik en laat me mee trekken door Esme de winkel in.

Reacties (13)

 • JasonTodd

  jammie... dropjes... het dorpjes XD....

  8 jaar geleden
 • MoonLove

  Whaaah cool k ga even verder haha

  9 jaar geleden
 • Vancha

  Echt Vet ook dat ze zo verward is erg goed gedaan.:D

  9 jaar geleden
 • Headhunterz

  Superr

  9 jaar geleden
 • breakingsoul

  heel cool!!

  9 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen