Foto bij XXII Perrie Edwards

'Hier is het?' Ik wijs het derde huis in het rijtje aan. Lachend schudt Jade haar hoofd.
'Ook niet. Geez, Perrie, zoveel huizen zijn er hier toch niet? Zo moeilijk kan het toch niet zijn?' Ze schuift een pluk van haar bruine lokken achter haar oor en giechelt. Ik glimlach en wijs dan naar een ander huis.
'Die dan.'
'Ja!' Als een kind zo blij springt Jade op en klapt enthousiast in haar handen. Het is bijna grappig zo vrolijk als ze is met dit druilerige weer. Het water spat op bij iedere stap die ze zet, maar ze licht op als het stralende middelpunt. Ik vind het wel schattig. 'Kom!' Jade grijpt mijn hand weer vast en versnelt haar pas totdat ze rent. Ik ren achter haar aan en hoewel ik de paraplu recht probeer te houden, valt het nog vies tegen.
Dan slaat Jade af naar haar huis en als ze onder het afdakje bij de voordeur staat, schudt ze haar haren uit. Ik glimlach en vouw de paraplu in.
'Dus daar zijn we dan,'zeg ik. Jade draait zich om en glimlacht naar me.
'We zien elkaar snel weer, toch?'
'Natuurlijk!' Ik trek een mondhoek op en strijk een pluk van Jade's haar achter haar oor. 'Wanneer komt jou uit?'
'Ik heb eigenlijk altijd wel tijd. Zeg het maar.' Jade knippert met haar ogen. Als het een zonnige dag was geweest, hadden haar prachtige, lange wimpers vast schaduwen op haar jukbeenderen achtergelaten. Helaas zijn de weergoden ons dus niet zo goed gezind, maar het lijkt me prachtig om te aanschouwen.
'Donderdagavond?'stel ik voor. Jade's gezicht betrekt.
'Dat is de hoeveelste?' Ik trek een moeilijk gezicht. 'Een even week?'
'Ik denk het,'zeg ik dan uiteindelijk korzelig.
'Ai. Dan hebben Mia en ik filmavond. We gaan eindelijk naar Maleficent. Mia maakt me al weken gek dat ze daarheen wil.'
Ik grinnik. 'Geen probleem. Vrijdagavond kan denk ik ook wel,'zeg ik dan. Jade glimlacht.
'Je bent geweldig, Perrie. Ik zie je vrijdag.' Ik zie de aarzeling in Jade's ogen, maar dan besluit ik het erop te wagen. Ik buig me naar voren en druk voorzichtig mijn lippen op de hare. En het voelt geweldig, mijn lippen op haar zachte, lichtroze lippen.
Voorzichtig kust Jade me terug. Eigenlijk wil ik glimlachen, maar ik wil haar niet van slag maken. Dus daarom glimlach ik gewoon als ik onze eerste kus beëindig.
'Tot vrijdag Jadie.' Jade is vuurrood en lijkt volledig onder de indruk.
'Tot vrijdag, Pezzie,'brabbelt ze dan verward. Ik knipoog nog naar haar en draai me dan om. Ik vouw de paraplu uit en loop dan de regen in. Als ik bij het hek sta, draai ik me om en steek een hand naar Jade op. Jade giechelt en zwaait dan terug. Dan stapt ze naar binnen en loop ik naar huis.

Pas als ik thuis ben, lijk ik te beseffen wat ik gedaan heb. Ik heb een van de mooiste en geweldigste meisjes dat ik ken, gekust. Mijn lippen op de hare, en ze kuste me terug. Ik kan het eigenlijk maar nauwelijks geloven? Is het dan officieel?
Met een gelukzalige zucht laat ik me op de bank in de woonkamer vallen. Het levert me een zucht van Mark en Jonnie op, maar ik negeer het volkomen. Jade, zij is de enige die mijn gedachten nu in beslag neemt. Want ze kuste me terug. Dan kan ik wel aannemen dat ze me leuk vind. Dat zij ook iets in mij ziet en dat het niet zo eenzijdig was als ik dacht dat het was.
En ik moet tot vrijdag wachten voordat ik haar weer zie.

Dat roept me bij de werkelijkheid. Het is zondag. Morgen is het dus maandag. Nog vijf dagen totdat ik Jade weer zie. Vijf hele dagen, nog ongeveer 120 uur. Veel te lang.
Maar dan realiseer ik me iets anders. Morgen is het maandag. Maandag als in; het werk begint weer. Als in; ik moet Grayson onder ogen komen. Of hij mij, hangt er vanaf hoe je het bekijkt. Ik had op dat moment de leidinggevende functie. Anderzijds, heb ik net zo goed teruggevochten. Een zucht rolt over mijn lippen en ik sta weer op om iets te drinken te halen. Terwijl ik dat doe, probeer ik mijn gedachten terug naar Jade te leiden. Het is veel fijner om aan haar te denken, want een warm gevoel laait in me op. Haar hoofd tegen mijn sleutelbeen, haar hand in de mijne. Elke aanraking laat me stralen. Alsof ik de enige ben die ooit door haar aangeraakt is en alsof ik de enige ben die ooit dit soort gevoelens voor haar zal hebben.
Om mijn heerlijke gevoel vast te houden, ga ik naar boven, waar ik mijn tablet zoek. Polyvore staat nog open, maar ik klik de app weg en ga op zoek naar een app waar ik boeken kan downloaden. Als ik die gevonden heb, ga ik meteen op zoek naar Divergent, omdat Jade daar zo lyrisch over is. Dan zal het wel een goed boek zijn.

Het kost me even, maar als ik eindelijk het juiste boek heb gevonden, download ik het. Dan zoek ik mijn mobiel en open een bericht naar Jade.

Je raad nooit wat ik aan het doen ben, Jadie. X VI

Tegen de tijd dat ik het boek volledig gedownload heb en bezig ben aan de eerste bladzijde, trilt mijn mobiel. Ik glimlach en open het bericht.

Haken? Bungeejumpen? Olifanten aan het jagen? Geen idee. X IV

Ik glimlach om haar reactie en typ dan een berichtje terug.

Nee, nee, niet zo extreem. Ik ben net begonnen aan Divergent. Ben benieuwd! X VI

Dan leg ik mijn mobiel weg en lees verder. Het verhaal is echter pakkender dan ik dacht en zo lees ik in een ruk meer dan de helft van het boek uit. Ik schrik pas op als mijn moeder roept dat we gaan eten. Snel klik ik het verhaal weg en dan zie ik het lichtje van mijn mobiel knipperen. Als ik de tablet weggelegd heb, loop ik met mijn mobiel in mijn handen de trap af.

Een boek lezen? En dat noem jij niet extreem! Pas maar op dat je niet verslaafd raakt, haha. X IV

Lachend schud ik mijn hoofd en terwijl ik op een stoel aan de keukentafel ga zitten, typ ik een berichtje terug. Ik hoor dat Mark een geïrriteerde zucht slaakt, maar ik negeer het.

Bedankt voor de waarschuwing, maar ik heb mijn tweede verslaving al te pakken ^^. X VI

Ik zeg er niet bij dat zij de eerste is, dat zou eng zijn.
Dan verzend ik het sms'je en stop mijn mobiel weg. Glimlachend schep ik wat sla op mijn bord en begin dan te eten. Jonnie vertelt iets over gisteravond, maar ik luister niet. Ik denk aan Jade, desondanks mama naar me kijkt en weet dat er iets is.
Het interesseert me niet. Ik ben verliefd.

---
Maar goed dat ik wat voorraad had, ik was bijna vergeten dat het vandaag een even dag is, dus dat ik weer een hoofdstukje SATB moest plaatsen. Woops...
Nog iemand iets leuks in de planning voor aankomend pinksterweekend? ^^

Reacties (2)

 • BOOKWURM

  <3<3<3<3

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Jaa, ik ga kermis vieren! En jij?
  Anyway, leuk stukje!
  +Kudo

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen