Foto bij XXIV Jade Thirlwall

Het is donderdagavond stipt zeven uur als de deurbel gaat. Snel druk ik het gesprek met Perrie dat ik aan het teruglezen was, weg en open dan de deur voor Mia. Ze heeft een lange, zwarte jurk aan met vleermuis-mouwen en haar blonde lokken zitten naar achteren gebonden. Ik grinnik als ik haar zie.
'Volgens mij hoeven wij helemaal niet naar Maleficent toe, ze staat al voor mijn deur,'grinnik ik.
'Hé!'roept Mia beledigd uit. 'Ik ben gewoon in stijl.' Een afkeurend geluidje verlaat haar mond en dan stapt ze naar binnen.
'Ik heb alles al klaar liggen, we kunnen meteen gaan, als je wil.' Mia knikt en laat me mijn spullen pakken. Vlug gris ik mijn mobiel van de tafel en dan schiet ik in mijn jas. Als ik mijn tas over mijn schouder gehesen heb, zeg ik mijn moeder gedag.

Twintig minuten later zijn we bij de bioscoop aangekomen. We zijn maar veertig minuten te vroeg, maar Malef- Mia moest en zou op tijd zijn.
'We hebben gereserveerd op de naam van Gallacher. Twee kaartjes voor Maleficent.' Mia hangt op de toonbank en kijkt de jongen aan. Hij is waarschijnlijk net wat jonger dan wij, maar hij kan zijn ogen niet van Mia af houden.
'Sorry, wat zeg je?'stottert de jongen.
'Twee kaartjes voor Maleficent op de naam van Gallacher,'herhaalt Mia. Ze lijkt nauwelijks gevleid door de jongen. Ik zou zelf waarschijnlijk vuurrood gekleurd zijn, ondanks de jongen toch niet mijn type is.
'Oh, sorry. Ja, ik zie het.' Klunzig begint de jongen af te rekenen en schuift dan twee kaartjes naar Mia. Bijna laat hij haar wegkomen zonder te betalen, maar dan wappert ze met een briefje van tien pond voor zijn neus.
'Wil je die niet dan?' De jongen neemt het geld aan en dan krabbelt hij iets op een blaadje, dat hij naar Mia schuift. Zijn telefoonnummer, waarschijnlijk. Mia neemt het glimlachend aan en draait zich dan naar mij.
'Kom Jadie, Maleficent wacht op ons.' Ik glimlach en dan gaan we samen naar de juiste zaal. Terwijl Mia alvast gaat zitten, ga ik terug om cola en popcorn te halen.

Als ik terugkeer bij onze plekken, zit Mia nog steeds op haar plekje en staart verveeld naar het grote scherm. Een reclame van een of andere kledingwinkel speelt af maar het is ontzettend nietszeggend. Ik negeer het en geef Mia een cola en zet vervolgende de bak popcorn tussen ons is. Ik ga zitten en dan kijkt Mia me aan.
'Dus, hoe is het met Tobias?' Ik rol met mijn ogen.
'Wel goed, volgens mij.' Ik heb Mia niet over onze kus verteld. Hoewel ik er die avond urenlang over gepiekerd heb en het gevoel me dagenlang heeft laten zweven. Het was geweldig, mijn lippen beginnen alweer te branden als ik er aan denk. 'Ik zie hem morgen weer.'
Mia knikt. 'Date?'
'Soort van, denk ik.' Mia grinnikt en doet een losgeraakte pluk haar achter haar oor. Alleen haar blonde haar klopt niet bij haar outfit.
'Vast wel. Zoals jij het beschrijft, vindt hij je wel heel leuk.' Mia pauzeert even. In die pauze doet ze haar kauwgom in het papiertje met het telefoonnummer en gooit het weg. Dan neemt ze snel een slokje van haar cola. 'En jij hem. Jullie zijn een geweldig koppeltje. Hij laat je zelfs over boeken praten, waarna hij ze zelf gaat lezen. Kom op, dat doe zelfs ik niet.' Ik maak een beledigd geluidje en zet mijn glas cola weg.
'Hé!'
'Sorry Jadie. Maar hij is perfect. Het is wel degelijk een date, neem dat maar van me aan.' Ik weet niet meer wat ik moet zeggen en kijk dan naar de reclame van het warenhuis, die zich nu toevallig op het scherm afspeelt.

De film is net over de helft als ik plotseling mijn mobiel voel trillen. Snel werp ik een blik op Mia en open het berichtje als ik zie dat ze te geconcentreerd is op de film.

Hi VI. I've got a confession to make. Mag ik je bellen? Druk me maar weg als het niet uitkomt. X IV


'Mia, ik moet even naar het toilet.' Mia knikt haastig, zonder op te kijken van het scherm en dan verlaat ik de bioscoopzaal. Ik wandel naar de toiletten en neem het hokje helemaal in de hoek. Ik ben nog bezig om de deur op slot te draaien als mijn mobiel onophoudelijk begint te trillen. Snel draai ik het slot dicht en dan neem ik op. In de enkele seconden waarin het stil blijft, ga ik op de bril van het toilet zitten.
'Jade?'
'Ja,'zeg ik.
'Ah, mooi. Luister, ik moet je iets vertellen.' Een stilte valt. Ik hum wat als teken dat hij door moet praten, maar hij wacht even. 'Ik had er niet aan gedacht dat Jesy en Leigh morgen langskomen.'
'Dus onze afspraak kan niet doorgaan?'concludeer ik.
'Nee, nee, dat is het niet. Maar zes uur gaat niet lukken. Ik vroeg me af of we het konden verzetten naar acht uur.' Ik zucht opgelucht.
'Nee, dat is geen probleem. Ik was al bang dat het niet door zou gaan.' Een vertederd geluidje klinkt vanaf de andere kant van de lijn.
'Ik zou niet durven, Jadie. Ik kan niet zo lang zonder je,'zegt Perrie. Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht.
'Ik kan ook niet zo lang zonder jou.' Ik aarzel enkele seconden, maar dan durf ik het toch niet te vragen. Ik durf hem niet te vragen wat de kus voor hem betekende. Of bij hem ook een bom van vlinders ontplofte en of zijn lippen tintelden. 'Ik kijk er erg naar uit om je weer te zien,'zeg ik uiteindelijk maar.
'Insgelijks. Tot morgenavond, Jadie.'
'Tot morgenavond, Pezzie,'zeg ik terug. Dan valt de lijn stil. Hij heeft opgehangen.
Maar ik kan het niet om meteen weer terug te gaan naar de bioscoopzaal. Mijn wangen zijn vuurrood en gloeien ontzettend. En de grijns die op mijn gezicht staat, dat zou te veel opvallen. Dus daarom wacht ik even en fris mezelf in die tijd op. Als ik weer wat bij kleur ben en mijn grijns voor langer dan vijf seconden in kan houden, besluit ik terug te gaan.
Mia zit nog steeds gefascineerd naar het beeldscherm te kijken, waar Angelina Jolie groot te zien is. Ik zeg niets en strijk dan weer naast haar neer.
Maar ik krijg niets meer mee van de rest van de film. Mijn hoofd zit te vol van Perrie.
En ik vind het echt verschrikkelijk, maar niet heus.

---
Sorry dat er dinsdag geen update is gekomen. Ik was doodop door Pinkpop (hier vind je het hele verhaal) en gisteren deed ons modem het niet.
Fijn dat jullie er toch nog allemaal zijn.
I love you guys!

Reacties (2)

 • BOOKWURM

  Hahahahahaha heerlijk stukje lieverd! X

  5 jaar geleden
 • chanyeoI

  Leuk stukje!
  +Kudo

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen