Ô, Sunlight! The most precious gold to be found on Earth

"Are you sure you have everthing, sweetie?" het raampje van de auto rolt naar beneden en mijn moeder kijkt mij met een bezorgde blik aan, ik staar haar een beetje geërgerd aan en knik dan.

"yes mum, i have everything" mompel ik geïrriteerd terwijl ik snel een kus op haar wang druk en een keer zwaai en dan weg van de auto loop. "Call me as much as you can, I love you!" roept ze hard en ik rol met mijn ogen en draai me nog een keer om naar mijn moeder en geef haar nog een kleine glimlach. Ik verstrak mijn grip om mijn zwarte koffer, vandaag was mijn eerste dag op college, ik ga de Engelse Literatuur opleiding doen en ik heb er ontzettend veel zin in.

Met grote ogen kijk ik naar het gebouw voor mij, er lopen duizenden leerlingen heen en weer, meiden die elkaar na de vakantie weer zien, jongens begroeten elkaar, maar er lopen ook eerste jaars, zoals ik, rond die niets of iemand hier kennen. Over het algemeen had ik geen moeite om vrienden te maken dus dat was wel fijn, ik wurm mij snel door een groep jongens die druk met elkaar aan het praten zijn, ik kijk met grote ogen rond, het gebouw is ontzettend groot en hoog.

Ik loop langzaam door maar dan knalt er iets hards tegen mij aan en ik val op de grond, ik wrijf pijnlijk over mijn handen en kijk dan omhoog. "Oh god, I am so sorry" verontschuldigt een meisje meteen en ik glimlach geruststellend naar haar terwijl ik mezelf omhoog duw en snel mijn koffer oppak.

"Oh it's okay, don't worry" zeg ik met een glimlach en ze haalt opgelucht adem.

"I'm Maya" stelt ze zichzelf voor, ik neem haar hand aan en knik een keer.

"My name is Anna-Sophie, but you can call me Anna or Sophie, whatever you like" zeg ik vrolijk en ze lacht haar tanden bloot.

"Well nice to meet you Anna or Sophie, but i have to go, maybe i'll see you again" zegt ze vrolijk en huppelt dan weg, ik grinnik even en loop dan weer veder richting de ingang van het grote gebouw.

Ik kijk om me heen en haal een keer diep adem, ik kijk rond maar zie nergens het boordje waar ik heen moet, ik zucht even en loop een richting op maar al snel loopt die gang dood, ik loop weer terug en ga met een zucht buiten op een bankje zitten, zoekend kijk ik om me heen maar nergens lijkt het een goede kant op te leiden."You look lost" zegt een zware stem langzaam, ik kijk geschrokken omhoog en zie een jongen met doordringende groene ogen en leuke bruine krullen, ik snuif een keer en haal mijn schouders op.

"Maybe i look lost because i am lost" zeg ik met een zucht, een smakelijke lach verlaat de mond van de bruin harige jongen en ik kijk hem onderzoekend aan.

"It's not that funny" zeg ik geïrriteerd en de jongen lacht nog harder.

"I am sorry" zeg de jongen lachend en hij stopt met lachen en kijkt me serieus aan waardoor ik met mijn ogen rol, hij komt naast me zitten en steekt een sigaret op, ik had ook niets anders kunnen verwachten."What are you looking for?" ik haal mijn schouders op.

"I'm not sure if you can help" zeg ik met een zucht en mijn blik gaat nog een keer over zijn lichaam heen, hij is ontzettend lang, hij heeft dunne benen en zijn armen zijn gespierd en onder de tatoeages. "Because i look like someone who doesn't give a shit about school, doesn't mean that i don't know the directions on this campus, i've been here for a while" zegt de jongen opeens en ik kijk hem verbaasd aan.

"Well i didn't mean it like that" zeg ik geschrokken, hij schenkt me een scheef lachje."You are not the first person who thinks like that" zegt hij schouderophalend.
"Well i didn't mean to, I try get to know people first before i judge them" zeg ik toch wel een beetje beledigt."Nevermind, where do you have to be?" veranderd hij snel van onderwerp."Administration" zeg ik alleen maar en hij knikt en staat op, hij loopt van mij weg en ik blijf zitten, hij draait zich om en kijkt me onderzoekend aan en ik kijk hem vragend aan.

"Are you coming?" vraagt hij langzaam en ik sta gelijk op en loop hem achterna.


Jaaaa, al zeven abo's (: !!
Nou hier het eerste hoofdstuk! Ik hoop dat jullie het leuk gaan vinden.
Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden...

Reacties (1)

  • Ferm

    Die foto van Harry is echt té schattig (':

    3 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen