Foto bij Liefdesvlees - hoofdstuk 1, deel 5

Na samen enkele shotjes achterover gegooid te hebben, pakte Celeste mijn hand vast en sleepte me achter zich aan naar de kamer waar het grootste deel van het feest zich bevond. Door de harde beat die heerste in de kamer leek mijn hart mee te gaan kloppen op het zelfde ritme, en al snel bewoog mijn lichaam net als dat van de rest mee op de muziek.
Mijn blik gleed ondertussen de ruimte door en bleef steken bij verschillende scenario’s; dansende jongeren, hun zwetende, aangeschoten lichamen schurend tegen dat van een ander, jongens die drankspelletjes deden en stelletjes die zoenend tegen de muur stonden of de halve bank in beslag namen. Zouden zij blij zijn met het leven dat ze leidden? Was het voor hen spannend genoeg, interessant genoeg? Of zou het ze gewoonweg niet kunnen schelen?
Ik wendde mijn blik af, zuchtte zachtjes en kon mezelf er niet van weerhouden om weer aan de jongen van bij de supermarkt te denken. Hing hij altijd de held uit of was hij toevallig op het goede moment op de goede plek? En nogmaals, waarom had hij me eigenlijk geholpen? Hij had ook met een grote boog om me heen kunnen crossen en me daar gewoon kunnen laten staan.
‘Rose, Rose, Rose!’ grinnikte Celeste boven de muziek uit. ‘Waar zit je toch de hele tijd met je hoofd?’
Ze lachte nog wat luider en klopte vervolgens ietwat aangeschoten met haar vuist op mijn kruin. Ik trok een wenkbrauw op en lachte vervolgens ook. Ik schudde mijn hoofd, pakte met een glimlach een beker aan van een jongen die me ergens vaag bekend van voor kwam en keek even naar de vloeistof. Vervolgens haalde ik mijn schouders op en gooide het drankje in een keer achterover. Ik moest me echt eens minder zorgen gaan maken om dingen. Je leefde namelijk maar één keer en ik wilde niet op mijn sterfbed mezelf verwijten dat ik me in mijn tienerjaren minder als een oud wijf had moeten gedragen. Op het jong zijn, Rose, gedraag je daar eens naar!
‘Oelala!’ riep Celeste nu ineens in mijn oor, waardoor ik mijn wenkbrauwen optrok en al gauw mijn blik naar de plek liet gaan waarnaar ze met haar vinger wees. ‘Daar wil ik wel een beschuitje mee eten, hoor! Met welke boeit me niet eens.’
Haar oprechte, harde lach deed haar schuine woorden verbloemen waardoor ik ook grinnikte en vervolgens mijn blik over de groep jongens liet gaan die binnen waren gekomen. Ze waren met een stuk of vijf en ze waren allemaal gigantisch lang, gespierd en hadden een mysterieuze gloed over zich. Ik wilde me eigenlijk alweer omdraaien omdat ik niet wilde staren, maar dit goede voornemen werd al gauw de grond ingeboord toen ik zag wie er precies tussen die groep jongens stond.
Juist, het lekkere ding dat mij zo heldhaftig gered had. Eigenlijk was het helemaal niet zo raar dat hij hier was, want onze woonplaats was maar heel klein en het nieuws van een feestje ging altijd als een lopend vuurtje, maar toch was ik verbaasd.
Mijn mond werd op slag droog en mijn hart schoot de lucht in. Waarom was ik ineens zo vreselijk zenuwachtig? Moest ik naar hem toelopen en hem bedanken voor wat hij gedaan had of moest ik doen alsof ik hem niet zag en hem de rest van de avond negeren?
Een spannender leven ging er in ieder geval niet komen als ik me bleef gedragen als een bang, grijs muisje.
Leef, Rose, leef verdomme!
Ik haalde diep adem, veegde mijn haren achter mijn oor en gebaarde naar Celeste dat ik even weg ging. Ze knikte en gebood me om een drankje voor haar mee te nemen. Ik glimlachte, knikte en verplaatste me vervolgens naar de dranktafel. De jongen stond daar ook, pratend met één van zijn hulk-vrienden.
Ik pakte een random beker van de tafel, gooide de inhoud in één keer achter over en draaide me vervolgens met hevig kloppend hart naar de jongen toe.


Meer dan 70 abo's, serieus?!:D

Reacties (5)

 • Creation_Lord

  Een heel andere kennismaking als de andere twilight fan fictions, chil verhaal;)

  4 jaar geleden
 • Efflorescence

  Oké en nu moeten ze even fatsoenlijk kennis maken en zo, vind ik. Lovely written so far. x

  4 jaar geleden
 • 1iemand

  Spannend!!!

  4 jaar geleden
 • Katalante

  Zoveel abo's en zo weinig reacties!
  EEN SCHANDE!

  Snel Verder ^^

  4 jaar geleden
 • 13112016

  Snel verderr(H)

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen