Foto bij O16 | Dae


Het reisgezelschap vertrok diezelfde morgen nog. Ondanks vele Elfen toekeken hoe de hoop van Midden-Aarde de veilige grenzen van Imladris verliet, was Andúnë Gurthang niet een van hen. Ze dwaalde rond in de Zaal van Vuur, waar het vuur slechts op een laag pitje brandde. Het leek wel alsof alles en iedereen die zich binnen de grenzen van het domein bevond treurig was, zelfs de ooit zo vrolijk dansende vlammen. Toch bleef de halfelf erg lang in de kamer, met haar ogen gesloten alsof ze alle liederen en verhalen die daar ooit gezongen en verteld geweest zijn, kon horen.
Pas lang nadat allen hun dagelijkse bezigheden weer opgenomen hadden, verliet Andúnë de Zaal van Vuur. Ze dwaalde rond door de hallen van Imladris, waar het plots erg bedompt en benauwd leek. Toch ging ze niet naar buiten, want ze wist dat ze enkel somber gestemd zou worden door het besef dat ook daar grenzen zijn die ze niet mocht overschrijden. Daarom bleef ze binnen. En wachtte ze, op iets dat niet komen zou.

Uren later kwam ze dan eindelijk iemand tegen waar ze wel tegen wilde praten. Gloìn was ook opgelucht dat hij de halfelf weerzag, net voor zijn vertrek. 'Je moet wel trots zijn', zei Andúnë die de dwerg onderzoekend bestudeerde, 'Dat je zoon op zo'n eervolle tocht meegaat.'
'Trots ben ik zeker', verzuchtte de oude dwerg, 'Maar ik ben ook bezorgd om zijn terugkeer. De schaduwen blijven groeien en hoe groter ze worden, hoe kleiner de kans dat ik mijn kleine Gimli ooit zal weerzien.'
Andúnë opende haar mond, maar ze kon geen troostende woorden verzinnen, dus ze sloot hem weer. Gloìn keek haar aan en glimlachte. 'Ik ga terug naar Erebor. Het werken zal mijn gedachten verzetten, hoewel ik natuurlijk aan mijn zoon zal blijven denken.' Andúnë hoorde de verscholen uitnodiging om met hem mee te trekken in zijn woorden, maar ze lachte enkel en legde haar hand op zijn schouder. 'Het ga je goed, Gloìn. Veilige reis en aankomst. Doe de anderen mijn groeten.'
Hij vertrok de volgende dag en Andúnë zwaaide hem uit. Nadat hij vertrokken was bleven haar ogen nog lang naar het Oosten gericht, hoewel ze uiteindelijk ook even naar het Zuiden blikte. Ze had Gloìn niets verteld over de dood van zijn broers en kameraden in de duisternis van Moria.

Een week verstreek en Andúnë voelde de onrust binnenin haar enkel groeien. Ook de andere Elfen meden haar weer, omdat ze de laatste tijd erg somber en snauwerig van aard was. Ze was niet de enige, want ook Arwen Undómiels licht nam af. Toch was het Arwen die Andúnë voor het eerst vroeg wat er mis was.
'Ik mis het reizen', antwoorde ze eerlijk, terwijl ze Arwen in diens donkere ogen keek. 'Ik mis de vrijheid.' Arwen legde haar hand op haar schouder: 'Voel je hier niet opgesloten! Als je wenst, ben je vrij om te vertrekken naar waar de wind je brengt. Maar Midden Aarde kan ten alle tijden nog ontdekt worden. Blijf hier nog even en houd mij gezelschap in deze uren van de nacht.'
Andúnë stemde in, al was het maar met een half hart. De volgende nachten had ze te kampen met hevige nachtmerries, waar ze verstikt werd door de controlezucht van de Elfen van Imladris.
Hierdoor begon Andúnë zich af te vragen of het niet beter was om Imladris te verlaten.
Misschien is het tijd om een oude vriend terug te zien. Andúnë beaamde dat en de volgende dagen liet de gedachte aan het verlaten van Imladris haar niet meer los.
Eens het plan zich in haar hoofd ontvouwd had, bleek het erg moeilijk te zijn om los te laten. Uiteindelijk ging ze naar Elrond toe en eiste ze hem uit Imladris te mogen vertrekken.
'Ik wil Erebor bezoeken', beweerde ze zonder een spier te vertrekken. Ze wisten beiden dat het leugens waren, maar ergens was Elrond blij dat de halfelf uit zijn gebied vertrok, aangezien hij enkel onheil had gezien in zijn visioenen. Hij vreesde dat de halfelf daar iets mee te maken had. 'Arwen zal je missen', zei hij toch nog een keer, maar de andere halfelf schudde haar hoofd.
'Arwen mist enkel Elendils erfgenaam.'
En zo verliet ze de laatste veilige huisvesting voor Elfen in Midden Aarde. Als ze de grens overstapte, voelde ze een oud gewicht weer op haar schouders leunen, maar toch leek het deze keer helemaal geen last meer om te dragen. Ze voelde zich zelf meer als zichzelf nu dat het eindelijk weer bij haar was. Eens buiten de poorten was het een eitje om de juiste richting te weten. Ze werd geroepen door hetgene waar ze naar verlangde en hetgeen dat ze vreesde.
Toch was de halfelf nog niet eens zo heel ver weg wanneer haastig geroep haar gedachtegang verstoorde. 'Vrouwe Andúnë! Vrouwe Andúnë! Ik kom u vergezellen!' Loriel stopte voor de halfelf en keek haar breed glimlachend aan. 'Ik hoorde uw gesprek met heer Elrond en... Ik ben zo blij dat ik met je mee kan! Erebor is die kant op.'
De halfelf keek het meisje koel aan. Met haar ravenzwarte haren en zilveren ogen zou ze wel de Elfse versie van Ashalynn kunnen geweest zijn. De Elf sprong van haar ene op haar andere been en keek goedgeluimd in het rond, waardoor ze de razendsnelle beweging niet zag aankomen.
Loriels nek brak en ze viel levenloos op de grond. Kali stapte over haar lijk heen.
Elfen waren maar tere wezens.Dae toltha dìn.

Soundtrack

Reacties (5)

 • Schack

  Oh. Je hebt mijn soulmate vermoord. Nou ja, soulmate, soulmate... Ik was gehecht aan Ashalynn. Ik leek qua gedrag een beetje op Loriel. Wij drieën zijn één. Nou ja, zijn, zijn... Je hebt ze allebei vermoord. Dus alleen ik ben nog over. Dit was toch geen subtiele hint, hè?:Y)

  4 jaar geleden
 • Croweater

  Ah. Ik vond het net leuk dat er een Ashachtig meisje was.

  5 jaar geleden
 • Vega

  En kali heeft Aya overgenomen. Ik zal je missen, Aya.
  Veel plezier op vakantie!

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  Neee aaarrgggh Kali nee!!! Geen onschuldige wezens doden hoe irritant ze ook zijn!!! Snel verder please?!

  5 jaar geleden
 • Katalante

  Lol. Dat lijken jij en ik wel, niet?
  Alleen was je te laat met mij vermoorden en ben je te gehecht aan me om het nu nog te doen :'D
  Ik ben dan Loriel en jij Kali, hè... of de Aya versie. Dunnooooo....

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen