Foto bij O13 | Dae

Ashtonator:

Haha, 3 kudo's.
Alsof we denken: EVEN GEEN STUKJE! GEWELDIG! GEEN STUKJES MEER VOOR EVENTJES! JIPPIE! I LIKE THAT! KUDO!


Hehe :')


De avond verliep uiteindelijk zonder noemenswaardige problemen, hoewel Elrond even met een bang hart moest toekijken hoe Frodo zijn Ring boven haalde en hoe zowel Bilbo als Andúnë, die het voorwerp nog nooit met een vinger had aangeraakt, er sterk op leken te reageren. Gelukkig had de jonge hobbit dit snel in de gaten en borg hij hem al gauw weer weg. Daarna keerde de rust terug in de Zaal van Vuur en werden er liederen gezongen, zowel door de Elfen als door Bilbo.
Maar pas wanneer de hobbits de zaal verlieten, leek Andúnë Gurthang werkelijk te ontspannen. Ze luisterde met een sereen gezicht naar haar gesprekspartner, Glóin van Erebor, die haar vertelde over zijn zoon, die ook aanwezig was in Imladris.
Elrond wist dat hij hier niet aanwezig was wegens de vermoeidheid die de lange reis veroorzaakt had. De Elfenheer wisselde enkele beleefde woorden met Aragorn, die had plaatsgenomen naast zijn dochter, voor hij opstond en vertrok. Elrond zou namelijk niet willen dat Arwen dacht dat hij wegging omdat hij niet bij de man in de buurt wilde zijn, zeker niet nu dat hij haar zijn onvrede over hun liefde duidelijk had gemaakt. Arwen had geglimlacht, geknikt en hem toevertrouwd dat ze zijn twijfels begreep, maar de liefde had zich zo duidelijk kenbaar gemaakt in haar ogen dat Elrond ergens al had geweten dat hij voor een verloren zaak had gestreden.
Maar nu volgde hij de boodschapper, die hem een bericht had gegeven dat de anderen eindelijk in Imladris waren gearriveerd. Wanneer hij eenmaal in de gang liep, die zwak verlicht wordt door het grijze ochtendlicht dat naar binnen kierde, merkte hij dat een grijze gedaante achter hem aan liep.
'Mithrandir! Komt u met mij mee, dan kunnen we samen de bezoekers verwelkomen.' De tovenaar versnelde zijn pas en sloot zich bij de elfenheer aan. 'Ik had niet verwacht dat ze zo lang op zich zouden laten wachten.'
'Ach, Mithrandir. De berichten zijn slechts enkele dagen geleden verstuurd en de vergadering is reeds over enkele uren. De boodschappers hebben zich erg gehaast.'
Gandalf knikte en tuurde naar de toegangspoort, die nu zichtbaar werd. Het gebries en gestamp van nerveuze paardenhoeven was al duidelijk te horen. Zodra Elrond en Gandalf dicht genoeg in de buurt waren, stegen de berijders van hun dieren af.
'Galdor', begroete Elrond de eerste Elf en deze maakte een eerbiedige buiging voor hem. 'Heer Círdan heeft uw bericht ontvangen en het verontrustte hem zeer. Ik breng zijn boodschap voor u.'
'Die boodschap zal u kunnen duidelijk maken over enkele uren, wanneer de raad begint. In de tussentijd kan u zich verpozen in de kamer die wij voor u hebben gereed gemaakt.' Elrond maakte een gebaar en de elf die hem begeleid had naar de poort ging Galdor voor naar de hallen van Imladris. Ook de tweede Ef werd hartelijk begroet door Elrond.
'Legolas! Uw vader heeft al vele dingen over u verteld.' Legolas knikte en ook hij keek de Elfenheer met groot respect aan.
'Ook ik draag een boodschap met mij mee, al heb ik u nog iets te vertellen. Een mens zoekt toegang tot Imladris. Het is een lange man, met donker haar en een trots gelaat. Hij draagt het schild met de witte boom met zich mee.'
'Een man van Gondor, wat een onverwachte wending', mompelde Gandalf. Elrond gelaste een van de Elfen die in de buurt aanwezig waren om de man binnen te laten.

Andúnë werd de volgende morgen wakker door een onmenselijke stilte. Als ze haar ogen opende, zag ze enkel het stille zwart van het niets. Ze besefte onmiddellijk dat dit een droom was en vermoedelijk niet zo'n prettige zou worden. 'De bel heeft geluid, Andúnë!'
De woorden werden niet gesproken, maar draaiden als zilveren rook om de halfelf heen. Andúnë ging rechter staan en keek niet begrijpend naar de letters die om haar heen krulden.
'Fluisteraar. U zal duidelijker moeten zijn, ik heb geen idee waar u over spreekt.' Hoewel haar mond opende en sloot verliet geen geluid haar lippen, maar dansten er donkerrode letters naar beneden. Zodra de rode klinkers de rook raakten, veranderde deze.
'De Raadsvergadering staat op punt te beginnen! Haast u.'
Het zwart leek lichter te worden en Andúnë Gurthang werd wakker.

Reacties (6)

 • Schack

  LEGOLAS.

  5 jaar geleden
 • Croweater

  Haha ik had nog even niet aan LegolasxAya gedacht. Dat wordt vast een warm weerzien!
  De enige q die ik heb is wat er met Kili is gebeurd maar ik neem aan dat dat later wordt beschreven? Dat hoop ik althans.

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  Omdat ik graag even de weirdo uithang:
  - Als je één van de vier elementen kon beheersen welke zou dat zijn?
  - Welke super kracht zou je wel willen hebben, bijvoorbeeld als extra gave en je mag er maar 1 kiezen
  - Als je jezelf als een Hobbit of LOTR karakter zou zien wie zou je dan zijn en waarom?

  5 jaar geleden
 • Katalante

  Aangezien ik Q&A's haat:
        Waarom is de hemel blauw?
        Waarom denken mensen vaak dat water blauw is, terwijl het eigenlijk andere kleuren weerspiegelt en aangezien de hemel blauw is, het water de hemel weerkaatst. En het zwembad is vaak blauw omdat er blauwe tegels worden gebruikt zodat het water er nog blauwer en aantrekkelijker uit ziet?
        Waarom is de achtergrond van je templetate, roze?
        Waarom is oranje - oranje?

  En om terug te komen op je vraag "Waarom is de zon geel?"
  De zon is niet geel, de zon is een mega vuurbal.

  Een betere vraag zou zijn geweest: "Waarom wordt er gedacht dat vuur geel is?"
  Of:
  "Hoe kan het dat een mega vuurbal in de hemel zweeft zonder dat er zuurstof aan te pas komt? Of bevat de zon soms zuurstof?"

  5 jaar geleden
 • dineniel

  Hoe maakte je voor het eerste kennis met lord of the rings, the hobbit of wat algemener het Tolkien-fandom?

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen