Foto bij XXXIX Jade Thirlwall

Hoewel ik ontzettend opgelucht ben als ik weer thuis ben, blijft er iets aan me knagen. Het maakt me onrustig en Karl wordt gek van mijn onrustige heen en weer-gestrompel.
'Jade, ga zitten,'moppert hij.
'Nee,'kaats ik terug. Ik ga stilstaan en kijk hem aan. 'Heb je mijn mobiel gezien?'
'Ben je 'm kwijt, professor?'
'Nee, ik weet nog waar hij ligt, daarom vraag ik het je. Natuurlijk ben ik 'm kwijt. Jeetje.' Ik strompel langs mijn broer op, die met zijn mobiel in zijn hand op de bank zit. Waarschijnlijk is hij weer romantisch aan het doen met Christine over de SMS of zo. Ik rol met mijn ogen en pak de huistelefoon om mijn eigen mobiel te bellen. Het duurt even, maar dan hoor ik dat Ed Sheeran van de kapstok klinkt. Ik had hem gewoon in mijn jaszak laten zitten. Ik hang op, pak mijn mobiel en ga dan op de trap zitten. Langzaam ontgrendel ik mijn mobiel en dan ga ik naar mijn telefoonboek. Ik begin een nieuw nummer in te voeren en ik hoop echt dat ik het nummer goed onthouden heb. Ze heeft me -Perrie- minstens drie keer gebeld en ik heb het nummer enkele keren overgelezen, maar ik weet niet meer zeker of het laatste cijfer nu een zes, een acht of een nul was. Ik gok eerst maar op een zes en druk dan op het groene telefoontje. Hij gaat enkele keren over, maar dan klinkt de voicemail. Maar niet van de persoon die ik zoek. Ik zucht, probeer het nummer opnieuw, maar voer dan een acht in, in plaats van een zes.
'Leigh-Anne Pinnock, met wie spreek ik?' Ik zucht opgelucht als ik de persoon die ik zoek aan de lijn krijg.
'Hallo, je spreekt met Jade Thirlwall,'zeg ik ongemakkelijk.
'Jade? Als in de vriendin van Perrie?' Ik glimlach.
'Ja.'
'Hoe kom je aan mijn nummer?'
'Ik heb het gezien toen Perrie zijn mobiel had laten slingeren.'
'Och God, de romanticus die hij is.' Het klinkt wat sarcastisch. Het laat me giechelen en dan praat Leigh-Anne verder. 'Maar je belt me vast niet om dat te horen. Wat is er?' Het lucht me op dat Leigh-Anne gemakkelijk aanpraat. Stel je voor dat ze gewoon stil zou vallen? Jeetje, dat zou ongemakkelijk zijn.
'Ik weet niet zeker of je dit weet en ik wil niet roddelen, maar je weet Perrie's geheim?'ratel ik.
'Je bedoelt dat hij ehm.... Transgender is?'
'Ja,'zeg ik. Een stilte valt.
'Ja, dat weet ik. Heeft hij het je vandaag verteld? Och meisje toch.' Leigh-Anne's stem klinkt medelevend.
'Nee, drie dagen terug al. Ik ben ontzettend stom geweest en voel me schuldig, maar vandaag hebben we elkaar weer gezien en hebben we het bijgelegd.' Leigh-Anne humt wat om te laten horen dat ze nog steeds luistert. 'Het is alleen, het maakt me zo onrustig. Hoe ga jij ermee om?' Leigh-Anne lacht.
'Jeetje, Jade, ehm...' Plotseling klinkt gestommel op de achtergrond en ik hoor Leigh-Anne zuchten. 'Sorry, Jade, dat was mijn zus. Zullen we elkaar dadelijk anders even ergens treffen? Misschien praat dat wat gemakkelijker.' Ik knik en realiseer me dan dat Leigh-Anne dat niet kan zien.
'Lijkt me prima. Waar zullen we elkaar treffen?'vraag ik.
'Ik weet niet of dat voor jou te doen is, maar misschien bij de bibliotheek? Dat ligt vrij centraal.'
'Nee, dat gaat prima hoor. Hoe laat zien we elkaar?'
'Ik ben er in een halfuur. Ik hang nog rond in mijn versleten trui met een Vogue en ik moet mijn zus nog van mijn scooter jagen, dus als het jou uitkomt, ben ik over een halfuur bij de bieb,'lacht Leigh-Anne.
'Nee, nee, ik zal er zijn. Ik krijg mijn broer wel zover dat hij me even brengt,'grinnik ik.
'Goed, tot zo dan, Jade.'
'Tot zo,'zeg ik en dan hang ik op. Ik laat me achterover vallen en dan hijs ik mezelf weer overeind. Ik breng de huistelefoon terug en kijk Karl aan. 'Waar is mam?'
'Boodschappen doen.'
'Kun je me over een minuut of twintig naar de bieb brengen?' Karl kijkt op van zijn telefoon.
'Jade, neem eindelijk eens rijlessen, net als iedere andere, normale tiener-'
'Ik ben 21, ik ben volwassen.'
'Hoe dan ook, haal eens je rijbewijs. Ik word er ziek van dat ik steeds je privéchauffeur moet spelen.'
'Alsjeblieft?'probeer ik. Karl zucht en ik weet dat ik gewonnen heb.
'Vooruit dan.' Ik bedank hem en stuif dan naar boven om me maar eens om te kleden. Ik loop er niet al te charmant bij met mijn oversized trui en gescheurde broek. Ik gooi het beiden bij de was en tover dan een nieuwe set kleding tevoorschijn die ik aantrek. Dan haal ik een borstel door mijn haren en doe wat make-up op. Ik heb Leigh-Anne volgens mij nog nooit gezien en ik wil graag een goede eerste indruk maken.

Een kwartier later verschijn ik beneden en dan pak ik mijn jas van de kapstok. Ik neem Karls vest mee en gooi het naar hem.
'Bedankt, professor.' Mopperend trekt hij het vest aan en dan bekijkt hij me. 'Je ziet er best goed uit. Vanwaar die hakken? Ga je naar je vriendje?'
'Nee,'zeg ik zuchtend. 'Breng me maar gewoon naar de bieb.' Karl is net een klein kind en vertrekt mokkend naar zijn auto. Ik neem plaats op de bijrijdersstoel en klik mijn gordel vast. Met behulp van de ruit herschik ik mijn haar en na een korte rit gooit Karl de deur van de auto voor me open. Ik bedank hem opnieuw en stap dan uit. Ik strijk mijn lange, donkergroene jas glad en ga dan op zoek naar Leigh-Anne.

Ik kijk op als een witte scooter het terrein oprijdt. Het meisje in een fleurige broek stapt af en als ze haar helm afzet, springt een bos bruin, krullend haar kijkt om zich heen.
'Jade?'roept ze dan. Zij is dus weldegelijk de persoon die ik zoek.
'Leigh-Anne?'roep ik terug. De getinte jonge vrouw kijkt op bij het horen van de naam en glimlacht dan. Ze loopt op me af en schudt me de hand.
'Hi, ik ben Leigh-Anne.'
'Jade,'zeg ik. Ze knikt en bekijkt me even. 'Je lijkt op de foto.'
'Dank je?' Leigh-Anne grinnikt en draait zich dan om naar het gebouw.
'Zullen we even naar binnen gaan? Dan zijn we uit de wind en die lucht...' Leigh-Anne wijst naar de donkere wolken boven ons. '... Ziet er ook niet al te uitnodigend uit.'
'Lijkt me een goed idee,'stem ik glimlachend in en dan lopen we samen naar binnen.

---
Zoals het hoort, het stukje van vandaag. En voor de verandering eens niet om tien uur 's avonds, ha!

Ik ga morgen naar de Efteling met mijn moeder, mijn zusje en mijn tante en ik ga over iets minder dan twee weken voor drie weken op vakantie naar Zuid-Duitsland. Ik heb er best zin in, haha.

Reacties (3)

 • BOOKWURM

  Leukleuk
  Have fun!

  4 jaar geleden
 • chanyeoI

  Gezellig! Veel plezier dan maar
  +Kudo

  4 jaar geleden
 • AnoukIrwin

  Top stukje!
  Veel plezier!!!

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen