Foto bij 2.41 Lauren De Ruyck & Oliver

Dinsdag 8 juli 2025

Oliver kwam de trap af en verscheen in de woonkamer. Meteen viel zijn blik op mij, ik zag hem even verbaasd kijken. “Lauren?” Zijn blik ging van mij naar het meisje en terug. Ik stond op. Hij was verouderd sinds de laatste keer dat ik hem zag, hij was meer ‘man’ geworden. “Oliver.” Zei ik. “Wat doe jij hier? Hoe weet je waar ik woon?” Deze vraag had ik voorbereid, ik wist gewoon dat die vraag zou gaan komen. “Ik ben hier toevallig op vakantie en ik heb van Jill gehoord dat jij nu hier woont, dus ik dacht ik breng even een bezoekje aan een oude vriend van mij.” Het klonk alsof ik het echt meende en ik was blij met mijn acteerprestaties, ik had nooit gedacht dat ik kon acteren. Iets in zijn geschrokken blik veranderde toen ik de naam ‘Jill’ vernoemde. Met vragende ogen en met lichte vorm van paniek keek hij me aan.
“Is dit nu je dochter?” deed ik zo normaal mogelijk verder. Hij deed vreemd, heel erg vreemd. Hij knikte en glimlachte geforceerd.

Oliver POV

Ik knikte, dit ging helemaal verkeerd aflopen. Als ik haar nu anders noemde dan normaal zou ze zeker haar mond niet houden. Hoe kwam Lauren hier? Ze loog dat ze van Jill weet waar ik woon want Jill weet niet dat ik hier nu woon. Jill zou haar mond toch niet voorbij gepraat hebben en verteld hebben over mijn daden. Ik raakte in paniek, ze zou het te weten komen hier en nu. Ik moest iets bedenken, ik moet me uit deze situatie proberen te praten. Ze mocht het niet weten. Maar eigenlijk kon het geen kwaad als enkel zij het wist, ik moest enkel een manier bedenken om ervoor te zorgen dat ze het aan niemand doorvertelde. Maar hoe kreeg ik dat voor elkaar. Die mislukte zanger wist waarschijnlijk dat ze hier was.
Mijn hersenen draaiden op volle toeren terwijl ik zo normaal mogelijk probeerde over te komen. “Ja, dat is inderdaad mijn dochter. Het is een pracht van een dochter.” Zei ik trots.
Het vele werk van mijn hersenen had een idee opgeleverd. Ik wou het niet doen maar het kon niet anders en zo zou Lauren eindelijk ook helemaal van mij zijn, samen met Rose.
“Rose ga even naar je kamer. Papa wil even met deze mevrouw spreken.” Rose knikte en ging toen naar haar kamer en nam haar poppen mee. Lauren stond me wat geschrokken aan te kijken. “Rose?” Ze keek woedend, als ogen konden doden was ik waarschijnlijk al tien keer dood geweest.

Lauren De Ruyck POV

Oliver glimlachte. “Inderdaad, Rose. Jouw Rose.” Zei hij alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik sprong bijna uit mijn vel van woede, had hij Rose al, al die tijd?
“Je mag ze terug meenemen naar Harry, hoor. Het is geen enkel probleem.” Verbaasd stond ik hem aan te staren. “Ga zitten, ik neem wat om te drinken voor ons beiden en daarna zal ik alles uitleggen.” Glimlachte hij vriendelijk. Te verbaasd om te reageren liet ik me in de sofa neerploffen.
Ik kon Rose meenemen naar huis? Ik had mijn dochter terug. Harry zal zo blij zijn als ik het hem vertel, maar eerst wou ik wel eens van Oliver horen waarom hij dit gedaan heeft.

Oliver kwam de woonkamer weer binnen met twee glazen cola in zijn handen. Hij gaf me en glas en ik nam het dankbaar aan waarna ik een slok van het volle glas dronk. Oliver ging rustig zitten in de tweepersoonsbank en nam langzaam een slok van zijn cola. “Vertel, waarom dacht je dat het een goed idee was om mijn dochter te ontvoeren.” Oliver lachte geheimzinnig. “Ik had toch gezegd dat ik terug kwam voor wraak toen ik je betrapt had met Harry. Ik heb al die tijd nagedacht over iets wat jou evenveel zou pijn doen als de pijn die jij me aangedaan hebt toen je voor Harry koos. Jill had al die tijd wel contact met me gehouden toen ze me vertelde dat je zwanger was en dat ik het in elk boekje zag staan wist ik het. Ik gebruikte Jill om te weten te komen wanneer je zou bevallen want dan zou ik toeslaan…

Helloow,
Eigenlijk ontbreekt er nog een stuk van dit hoofdstuk maar ik zou anders een veel te lang stuk krijgen dus krijgen jullie morgen of vrijdag het vervolg op dit hoofdstuk. Want Oliver heeft nog veel meer te bekennen dan enkel dit.

Wat denken jullie van dit stuk?

LUFU

Reacties (6)

 • magiclove

  snel verder!

  5 jaar geleden
 • thatonechild_xo

  Dit loopt slecht af!!
  Vedaaaah

  5 jaar geleden
 • CarrotGirll

  Sowieso dat er een slaapmiddel in die cola zit kan niet dat oli dat zomaar allemaal gaat zeggen

  5 jaar geleden
 • Chyna2001

  Ik voel dat dit slecht gaat aflopen....

  5 jaar geleden
 • cutethings

  Ik heb het gevoel dat er iets in die cola zit!!
  Snel verder!! Xx

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen