Foto bij 014. Tesla SRB-2264

Na een dag als deze wilde Tesla zich eigenlijk graag weer terugtrekken in haar eigen vertrekken, maar wist dat dat niet kon. Ze moesten alle monsters die ze hadden kunnen nemen onderzoeken in het lab en Manatee had verpleging en bewaking nodig. Tesla kon dan wel met wapens en medische apparatuur overweg, van het menselijk lichaam wist ze niet veel meer dan de gemiddelde student en dus liet ze dat liever over aan Ruby en de anderen die er meer van wisten.
Ze hoorde Libel een zucht slaken vanuit het lab en wist dat hij met een paar zakjes was binnengekomen. Tesla was nieuwsgierig naar wat hij bij zich had en volgde hem naar de microscopen. Hij had een mondkapje opgedaan en een paar paarse latexhandschoenen aangetrokken en tuurde nu naar het preparaat dat onder de microscoop lag.
'Je moet door het andere glas kijken,' zei ze en zonder er zelf doorheen te kijken, stelde ze de microscoop scherper in toen Libel gefrustreerd op tafel ramde. Hij keek haar even geërgerd aan, maar toen richtte hij zijn aandacht weer op wat hij zojuist had meegebracht.
Hij werkte heel precies, zag Tesla. De zakjes bevatten allemaal andere materialen die ze niet kon definiëren en hij had er in kleine blokletters opgeschreven wat het was.
Hamburger: dierlijk, plantaardig
Salade: plantaardig
Zuurstok: dierlijk, plantaardig

Tesla wist niet wat een hamburger was en ook niet wat een zuurstok was, maar omdat ze wist waarom Libel was uitgekozen om mee te gaan, ging ze ervan uit dat het voedsel was. Of was geweest. De hamburger was vrijwel helemaal bedekt met groene, zwarte en paarse vlekken en er was zelfs al condens aan de binnenkant van het zakje ontstaan. Tesla wendde walgend haar blik af en keek toe hoe Libel zijn gedachtegangen op een tablet noteerde. Vervolgens haalde hij het preparaat onder de microscoop vandaan en begon weer aan de knoppen te zitten. Het lampje flikkerde en viel vervolgens uit.
Tesla wilde te hulp schieten, maar hield zich in. Ze was heus niet de enige die met zulke simpele apparaten overweg kon en bleef naar de tablet kijken terwijl Libel zich over de defecte microscoop boog.
'Je hulp zou nu wel van pas komen,' bromde hij.
'O.'
Tesla ging weer rechtop staan en liep naar Libel en zijn werk toe. Haar blik viel opnieuw op de tekst die hij had ingetypt. Het waren verschillende getallen en letters, zoals E120, waarvan tesla niet wist wat het was. Ze had ook niet de tijd om zich dat af te vragen en schroefde met een schroevendraaier die aan haar riem had gehangen, de onderkant van de microscoop open en bekeek de bedrading.
'Iemand heeft hem aan laten staan,' zei ze. 'Het is doorgebrand. Je kunt beter een andere pakken, dan maak ik deze vanavond wel.'
Ze zag Libel een andere kant op kijken en vervolgens doen wat ze vroeg. Tesla zei er maar niets van. Ze had niet zo veel zin om op haar eerste dag op de aarde al weer onenigheid met iemand te hebben die haar te betweterig vond.
'Wat is E120 eigenlijk?' vroeg ze toen Libel een nieuwe telescoop had aangezet en op de display de juiste scherpte en afstand van de lens begon in te stellen. Haar nieuwsgierigheid en honger naar nieuwe informatie hadden al snel de overhand genomen en ze maakte zich al niet meer druk om haar reputatie.
'Een kleurstof om voedsel aantrekkelijker te maken,' antwoordde Libel monotoon. 'Het wordt gemaakt van luizen.'
Tesla vroeg zich af hoe dat dan zou smaken en welke kleur het voedsel dan zou krijgen, maar ze vroeg er niet naar, omdat ze intussen wel weer voldoende tijd had verspild met niksen en ze geloofde dat ze elders betere dingen te doen zou hebben dan toe te kijken hoe Libel met de apparatuur bleef worstelen. Ze zou wel maken wat er kapot was, in plaats van proberen te voorkomen dat dingen kapot gingen.

Reacties (2)

 • Frey_

  Pfff, Tesla je mist een groot deel van je opvoeding. Wie weet er nou niet wat een zuurstok is? :') Ahja, is op zich wel logisch, maar toch. Je moest het eens een keer proeven!

  6 jaar geleden
 • Medb

  Haha de E-nummers :') Ik heb nog zo'n boekje liggen met wat die nummers doen en of ze gevaarlijk voor je zijn enz.
  En komop Tesla, ff wat meer pit er in dame! Kan jou t schelen wat ze van je vinden, en als je één ding zegt ben je niet meteen betweterig, hoor (:

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen