Foto bij 4

Emma Bakker

Ik kijk naar mijn make-up die ik er net had op gedaan. Het zag er goed uit het was niet zoveel. Gewoon een beetje. Ik had vaak dagen dat ik gewoon make-up loos naar de lessen ging. Ik had wel een jurkje aan dat kwam echt heel weinig voor. Kimberly komt de douche uit gelopen. ‘omg Emma je ziet er zo mooi uit,’ zegt ze. Ik glimlach dankbaar. Ze gaf mij vaak complimentjes iets wat echt heel erg lief is. Ze kleed zich om terwijl ik wat aan mijn huiswerk doe. Ik moest dit weekend best veel doen omdat ik het de hele week had lopen uitstellen. Ik was te druk geweest met de hockey. Misschien was dat niet zo heel slim geweest maar dat maakte mij niet zoveel uit. Ik had het weekend voor de boeg waar ik had kon gaan werken. Dus dat was ik ook van plan. Na ongeveer 20 minuten word er op de deur geklopt. Kimberly loopt naar de deur en laat Saar en Amy binnen. Ik sta op. ‘OMG EMMA,’ roept Saar. Ik kijk haar verbaasd aan. Had ik iets fout gedaan? ‘je ziet er prachtig uit,’ zegt Amy. Ik begin te blozen. ‘Daan wilt zeker weten met je dansen,’ zegt Saar. Ik haal mijn schouders op. ‘dat durf ik toch niet en ik kan niet dansen,’ antwoord ik. ‘je kan wel dansen en als Daan het vraagt durf je toch geen nee te zeggen,’ zegt Amy. Ik kijk haar vragend aan. ‘dat heeft ze zo juist besloten,’ verduidelijkt Kimberly. ‘ik dwing je gewoon,’ zegt Saar. Ik schud lachend mijn hoofd. Ik zal hier dus echt niet onderuit gaan komen bedenk ik bij mezelf. ‘kom laten we gaan,’ kap ik het gesprek af. Kimberly glimlacht en stemt in ze merkte wel dat ik het hier niet graag over had. We lopen de kamer uit. ‘laat je nagels eens zien Amy,’ zeg ik. Ze draait zich naar mij toe en ik pak haar handen. ‘dat wil ik ook kunnen,’ zeg ik zuchtend. Ze glimlacht en bedankt mij. We lopen de eetzaal in die omgetoverd is naar een grote balzaal. Het feest was georganiseerd om het nieuwe school jaar te vieren. We waren alleen al 3 weken bezig op school. Ik had het gevoel dat ik alweer 3 maanden op school had.
Ik stond gezellig met Saar, Amy, Kimberly, Nils, Bram en Owen te praten. Het was een beetje het vaste groepje. De Dj roept: ‘Heren zoek je dame op voor een dans,’ ik begrijp de DJ niet. Want hij zat midden in een liedje en hij ging gewoon veder met draaien. Nils had de hand van Kimberly gepakt. En mee getrokken naar de dansvloer. Ondanks dat ze het eigenlijk niet wou. Bram kijkt naar Saar die ook naar hem kijkt. Hij trekt zijn wenkbrauwen op en ze knikt. Hij pakt haar hand en ze lopen naar de dansvloer. Ik kijk verbaasd naar Amy en Owen die hun schouders ophalen. ‘ze flirten wel eens voor de lol met elkaar maar volgens mij is het serieuzer dan wij denken,’ zegt Owen. Ik haal mijn schouders op. Ineens voel ik iemand tikken op mijn schouder. Ik draai mij om. Ik kijk recht in de ogen van Daan die ik nu ondertussen wel herkende. ‘wil je dansen?’ vraagt Daan. Verbaasd kijk ik hem aan. Rein komt naast hem staan. ‘ja dat wilt ze,’ zegt Rein pakt mijn hand en duwt mij mee met Daan. Op dat moment veranderd de DJ de muziek naar rustige muziek. Ik kijk Daan aan die alleen maar glimlacht. Ik loop de dansvloer op zoek een plekje met Daan. Als we een plekje hebben gevonden legt hij zijn armen op mijn heupen terwijl ik mijn armen om zijn nek leg. Ik kijk in zijn ogen en besef dat ik op dit moment echt super veel geluk heb. Dit had ik 3 weken terug nog echt niet kunnen bedenken. Ik had mijn moeder alleen maar boos aangekeken. Iets wat ik elke keer deed als ze mij wou overtuigen van dat het leuk hier was. ‘Waar denk je aan?’ vraagt Daan. Ik haal mijn schouders op. ‘hoe het was voordat ik hier heen ging,’ antwoord ik. Hij knikt ik voel dat hij met zijn duim even over mijn rug wrijft. Ik glimlach lief naar hem. Hij leek zo perfect maar dat kon nooit zo zijn. ‘sorry Em ik moet nu weg moet zo optreden,’ zegt hij. Verbaasd kijk ik hem aan maar knik dan en roep boven de muziek uit: ‘succes!’ terwijl ik glimlach. Hij glimlacht dankbaar geeft een kus op mijn voorhoofd en verdwijnt de drukte in. Ineens voel ik dat iemand mijn vast pak ik draai mijn hoofd om en zie dat het Kimberly is. Samen lopen we de dansvloer af. ‘ging Nils ook weg?’ vraag ik verbaasd. Ze knikt. ‘ze zitten in de zang groep net zoals Saar,’ zegt ze. We lopen naar de plek waar ik Amy en Owen had achtergelaten. Bram stond er ook alweer. Maar Owen was weg. We gaan bij ze staan en raken weer in gesprek over van alles en nog wat.
‘OKE JONGENS EN MEISJE HET FEEST IS BIJNA AFGELOPEN ALLEEN NOG DIT OPTREDEN VAN DE ‘THE STARS’,’ roept de DJ door de zaal. Er barst een gejuich los. Voor mij was dit de eerste keer dat ik ze zal zien. Er komt een grote groep op. Ze gaan in drietallen bij een microfoon staan. Mij vallen Rein, Daan, Owen, Nils en Saar al snel op. De muziek start en Daan begint te zingen. All of me ik hield serieus van dit nummer. Saar valt hem even later bij. Als het refrein begint zingt de hele groep. Ik krijg er serieus kippenvel van. Zodra het refrein afgelopen is veranderd de muziek naar love me again. Dit zingen eerst alleen Rein en Nils. Het was echt super mooi. Ook nu viel de groep in. Weer naar het refrein veranderde de muziek naar Best song ever nu zongen er twee mensen die ik niet kende. Dit was echt een prachtig optreden.

Wat denken jullie dat gaat gebeuren?
X:D

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen