Note: ik ben niet zo goed in samenvattingen, vraag maar gerust als er iets niet duidelijk is

In 'Verduistering van de wereld' volgen we het verhaal van Elena. Elena is als baby geadopteerd door een vrouw genaamd Sarah. Gedurende haar jeugd voelde ze zich altijd al anders en uiteindelijk ontdekt ze via een accident dat ze een gave heeft: ze kan het element water beheersen.
Als Sarah komt te overlijden komt Elena in een weeshuis terecht daar ontmoet ze Evan, een elf die naar daar is gestuurd om haar mee terug te brengen naar haar geboortedorp Férimir. Ze ontdekt dat ze eigenlijk een elf is, Sarit genaamd. Elyah, het dorpshoofd heeft haar, toen haar ouders op brute wijze waren vermoord omwille van Sarit en haar gave, naar de Mens gestuurd om haar te beschermen.
Maar nu ze achttien is en niet langer de bescherming van het weeshuis geniet besloot Elyah haar terug naar Férimir te brengen.
In haar dorp leert ze boogschieten, vliegt ze op draken, ontmoet ze andere elfen van haar leeftijd. En ook de mysterieuze Iwen waar ze uiteindelijk een koppel mee vormt.

Ondertussen is er ook het verhaal van Dante, een mens, die is opgegroeid in LA. Amerika wordt belaagd door duistere wezens (schaduwwezens) die angst, nachtmerries en haat zaaien. De mensen sluiten zich op in hun huizen, vermoorden elkaar uit angst, het is een grote chaos. Uiteindelijk, als Dante door zijn eigen moeder wordt weggejaagd, trekt hij naar Engeland. Maar als daar ook de wezens toeslaan keert hij terug naar zijn geboorteland om zijn zusje te halen. Maar als hij daar aankomt is alles verlaten. Een oude man vertelt hem het verhaal over de 'vier uitverkorenen.' Kort komt het hierop neer: het Goede heeft vier wezens uitgekozen om te strijden tegen het Kwade dat langzaamaan weer de wereld probeert over te nemen. Dante is een van hen, net als Sarit. Van de oude man krijgt Dante een medaillon die hem moet helpen Sarit te vinden. Op zijn tocht ontmoet hij een elf, Elisa, met wie hij naar Tàrin (het land van de elfen) afreist. Onderweg wordt Elisa vermoord door de Zilan (een kwaadaardig ras die aan de kant van het Kwade staat en ook meewerkt met de schaduwwezens). Dante weet echter te ontkomen. Uiteindelijk ontmoeten ze elkaar en Dante vertelt Sarit het verhaal dat de oude man hem ook vertelt heeft.

Op het einde wordt Férimir aangevallen door de Zilan en de schaduwwezens en moeten de elfen noodgedwongen naar LA vluchten. (Dit doen ze door middel van een portaalsleutel).

In dit vervolg gaan ze op zoek naar de twee andere wezens die ook uitverkoren zijn.

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen