Foto bij 009.

Ik opende de deur en zag het briefje op de tafel liggen. Met een glimlach pakte ik het op en las het.

Ik ben bij tante Rachel lieverd, en vanavond gaan we gezellig uit eten met opa en oma! Ik ben er ongeveer om half 5 weer. Liefs, mam


Ik zette de tv aan en plofte op de bank neer terwijl ik mijn huiswerk wat door nam. Maandag had ik een proefwerk Wiskunde, en ik had nog niet geleerd, dus daar moest ik mee opschieten. Rustig las ik alles door en onderstreepte alles wat belangrijk was met een marker.
Ik schrok op van de deurbel. Snel liep ik naar de deur en deed hem open.
Thomas stond drijfnat voor me. Zijn krullen plakten tegen zijn gezicht en hij had rode wangen.
Ik trok hem snel naar binnen en keek hem verbaasd aan. 'Thomas? Wat doe je..hier?' vroeg ik verrast.
Thomas trok me dicht tegen zich aan en drukte een kusje op mijn wang. 'Ben je niet blij om me te zien dan?' vroeg hij lachend in mijn oor.
'Natuurlijk wel, maar ik had je niet verwacht,' Ik deed snel de deur achter hem dicht en keek naar zijn natte gezicht. 'Je bent helemaal nat. Waarom ben je hier eigenlijk gekomen?' vroeg ik nieuwsgierig terwijl ik naar de keuken liep en wat te drinken voor ons pakte.
'Gewoon, ik wou mijn vriendinnetje zien nadat ze vanmiddag in slaap viel in de les van Burkensteijn.' Plagend prikte Thomas met zijn vinger in mijn wang en moest toen lachen. 'Hij was laaiend jonge, maar je werd pas wakker na school. Al was Biologie het laatste lesuur, je krijgt volgende week zeker weten op je donder,' grinnikte hij.
Opeens dacht ik weer aan de droom. Arme Alison. 'Ik had een droom onder het slapen. Luke zoende Alison en Emma kwam net binnen op dat moment. Luke zei dat Alison hem zoende en dus kreeg zij de schuld, want natuurlijk geloofde Emma Luke.' Ik snoof even luidruchtig en liep naar de woonkamer waar ik op de bank neerplofte.
'En wat heeft dat te betekenen?' vroeg Thomas. Hij liep me achterna, ging naast me zitten op de bank en sloeg zijn arm om me heen.
Ik haalde mijn schouders op en staarde naar het scherm van de tv. Er was net een documentaire over Afrika op, maar ik vond er niks aan, Ik zette de tv uit en sloeg mijn armen over elkaar. Opeens wist ik het. 'Amarins,' mompelde ik.
'Amarins? Wie is dat?' Verbaasd keek Thomas me aan.
'Ik zat naast haar onder een les. Nou ja, ze vond het heel raar dat je mij een kus op mijn wang gaf, en ik zei dat het vriendschappelijk was. Dus misschien..Nee, het kan toch niet. Het gebeurt toch niet,' zei ik. 'Vergeet wat ik zei en knuffel me.' Ik strekte mijn armen uit en legde ze in Thomas nek.
Thomas zoende me vol op mijn mond en knuffelde me daarna. 'Mm, was dit ook goed?' grijnsde hij.
'Alles wat jij doet is goed.' Ik gaf hem nog een kus en schrok van de bliksemslag. Snel liep ik naar het raam en trok de gordijnen dicht. Ik draaide me weer om en voelde langzaam mijn hoofd lichter worden. Alles werd zwart, ik kon niks meer zien of zeggen. Waar was ik?

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen