Foto bij O18 | Fuin

Waar komt het idee van die wolven vandaan?

Uit de In de Ban van de Ring boeken. Ik meen me vaag te herinneren dat het reisgezelschap voor ze Moria binnen gingen nog werden aangevallen door wolven. Nu ik er over nadenk, zouden het ook wargs kunnen geweest zijn, maar ach. Nu zijn het dus wolven (;
Ik heb het even opgezocht en dit stond op de LotR-wiki.
"The Wolves were four-legged carnivorous wild dogs (which lived in Middle-Earth)." Ach ja. Een beetje duidelijkheid kan geen kwaad.


Aangezien ik nu eenmaal een reclamemakende gemenerik ben en heel stiekem paniekaanvallen krijg als ik minder dan 10 abo's heb, ga ik even wat reclame maken. Ach, ik doe het toch niet in zo'n apart hoofdstuk, wat ook irritant zou zijn. Ik zou het erg fijn vinden als er een kijkje wordt genomen (:
Voor fans van Game of Thrones: Dreams of Death
Voor fans van Loki: Shield them from mischief


Het hol van de orks en aardmannen was uitgestrekt, maar door de akoestiek galmde elk geluid er eindeloos in na. Dus ook het gegrauw, geblaf en gegrom van het eetfestijn dat ze blijkbaar hielden. Kali's mondhoek kroop omhoog als ze hen in de verte bezig zag, zich onbewust van het gezelschap dat nu op hen af kwam.
'Ze eten wolf', verklaarde ze luidop. De beesten om haar heen gromden kwaadaardig. De wolf die zich gedroeg als haar bèta keek haar aan en kefte.
'Val ze maar aan. We moeten hen vanaf het begin laten zien wie de baas nu is.'
De wolven bewogen zich eerst nog vrij langzaam, maar zodra ze van de brug af waren huilde de bèta luid en stoven de anderen op de orks af. Hun geblaf leek wel op gejoel. Kali ging zeer op haar gemak achter hen aan, haar blik op de slachtpartij voor haar gevestigd. Als ze op de vaste grond kwam te staan, verhief ze haar stem.
'Genoeg.' Enkele wolven beten hun slachtoffer eerst nog dood voor ze zich weer bij haar voegden, maar toch duurde het niet lang vooraleer de halfelf weer omringt was door een zee van donkergrijze pelzen. Ze legde haar hand op een rug van een wolf die dicht tegen haar aan stond.
Orks gromden wanneer ze hen voorbij liep zonder hen een blik te gunnen en aardmannen snauwden toen ze steeds dichter en dichter bij de tronen kwam te staan.
'Vreemd dat ik geen invitatie heb gekregen voor dit feest', zei ze kalm. De ork aan het hoofd keek haar even puzzelend aan, maar de aardman barstte in lachen uit. 'Je had het ook gewoon kunnen vragen. Die huisdiertjes van je had je niet moeten meebrengen, Paken*.' De ork leek niet echt tevreden te zijn met haar aankomst en fluisterde wat tegen de ork die dicht bij hem in de buurt stond. Kali maakte er niet al te veel complimenten rond.
'Maak hem af.'
Een wolf sprong grauwend naar voren, maar de ork was er al op voorbereid en ramde zijn speer door de strot van het wezen. De andere wolven huilden.
'Durft de zij-elf het niet persoonlijk tegen me op te nemen?'
'De zij-elf acht je beneden haar stand. Maar als je dan toch zo graag pijnlijk dood wil gaan, is dit ook helemaal prima voor me.' De anderen lachten nerveus om de brutaliteit van de halfelf. De orkleider was bekend om zijn kracht en kunsten in het doden - anders was hij nooit leider van de orks geworden, natuurlijk - maar de halfelf leek een schaduw met zich mee te dragen waar zelfs zij zich zenuwachtig door voelden.
De orkleider haalde zijn schouders op, niet onder de indruk van de woorden van het fijngebouwde wezen voor hem. 'Laten we dan maar beginnen.'
Onmiddellijk werd de vloer vrijgemaakt en stonden de anderen in een kring om hen heen. Ze joelden luid toen de ork als eerste toe sloeg. Kali danste om hem heen en verkocht hem speels een trap tegen zijn knie. De ork kermde luid en viel haar woest weer aan. Kali bukte zich, greep het wezen bij zijn keel en trapte hem nog eens, waarna ze hem van zich af slingerde.
De orks aarzelden, maar de aardmannen juichten. Ze hadden het gezag van deze ork nooit echt goed gevonden, dus deze voorbode van zijn dood vonden ze meer dan fantastisch.
Dat was dan ook de enige reden dat Kali het gevecht tot dan toe gerekt had. Ze wervelde nog een tijdje om hem heen, terwijl ze hem treiterend verminkte en af en toe een slag van hem incasseerde om de massa nog wat meer op te zwepen. Toch wist iedereen wat er uiteindelijk aan zat te komen en Kali Ielgwanath stelde hen niet teleur.
Ze scheurde de kop van de ork van zijn romp en liet deze voor haar voeten vallen. De aardmannen en hun hoofd bulderden van het lachen, maar toen Kali de speer die ze in haar bezit had verkregen door de leider van de aardmannen heen gooide , stopte hun gelach abrupt.
Op haar teken gingen enkele van de wolven zich te goed doen aan het stervende lichaam van de aardman.
'Ik ben jullie leider nu, jullie enige leider. Enkel aan mij leggen jullie verantwoording af. Ieder die zich probeert tegen mij te verzetten, mag hen daar', ze wees naar de twee lijken op de grond, 'achterna gaan.'
Het was even zo stil dat je een speld kon horen vallen. Een van de orks haalde zijn schouders op en zei met een rasperige stem: 'Ik heb altijd al de sterkste gevolgd, dus ik beschouw de Scara-Dagul als mijn leider.'
Na zijn woorden knikten allen in de zaal en een andere vroeg: 'Scara-Dagul, wat is uw eerste wens?'
Kali hief haar hoofd hoog in de lucht en keek naar boven.
'We zullen naar Moria gaan. Daar wacht een wezen dat ons zal helpen een Elfenrijk te reduceren tot schaduwen en as.'

Paken = Elf
Scara = Wolf
Dagul = Demon

Reacties (6)

 • Schack

  Aahw. Het is zo erg om al te weten wat er gaat gebeuren... Ik begin al bijna te huilen als ik er alleen maar aan denk.(A)

  4 jaar geleden
 • Butterflygirl

  Fijn dat er zo'n woordenlijstje bij staat. Meestal begrijp ik er niks van, en nou komt zo (poef!) Een woordenlijstje uit de hemel vallen! Thx!

  5 jaar geleden
 • LynnBlack

  Neee Kali Nee! Remember who you are? Please? Remember, remember...
  Aya wouldn't do this!

  5 jaar geleden
 • DeroGoi

  Omg nee Aya dat mag je allemaal niet doen :o!!!! Snel verder x

  5 jaar geleden
 • Glorfindel

  Aya Aya! wat doe je? Je vrienden ga je toch niet vermoorden!
  ik haat het wanneer iemand goed slecht word:@

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen