Hoofdstuk 4
~ Ik ben labiel, labiel, labiel, labiel, labiel
Weg van deze wereld en fragiel
Vroeger was ik virtuoos
Nu nog slechts besluiteloos labiel
Dit is vast iets tijdelijks
Een kronkel van het lot ~
Jelle Cleymans, Labiel

Jane POV

Met een zucht leg ik het script van ‘The day we met.’ neer op de salontafel. Ik kende mijn tekst zo ongeveer en daar was ik blij om. Het zou anders moeilijker zijn om morgen te repeteren.
Het gaat over twee mensen begin de twintig die op de universiteit zitten. Anna is een nieuw meisje. Ze is heel zelfverzekerd en maakt snel vrienden. Kayden is een eerder stille jongen die allerlei geheimen met zich meedraagt. Wanneer Anna haar oog op Kayden valt is ze meteen nieuwsgierig naar hem. Na veel geduld te hebben gehad komt Anna de geheimen van Kayden te weten en ze beginnen voor elkaar te vallen. Maar Anna heeft al een vriend en dat brengt problemen met zich mee. Buiten Kayden en Anna zijn er natuurlijk nog vele andere rollen.
Het is een stuk dat een jaar of tien geleden ook al eens gespeeld was, ik speelde toen de jongere zus van Anna’s beste vriend en dit jaar mocht ik Anna zelf spelen. Er zijn natuurlijk heel wat dingen aangepast want de dingen van toen zijn niet meer zoals ze nu zijn.
Als je er zo over denkt is het toch gek over alles zo snel kan veranderen. Bijvoorbeeld toen ik geboren werd was er nog bijna geen sprake van een computer en nu is een gewone computer al bijna ‘ouderwets’. Maar de generaties die na mij komen lijken al steeds meer en meer aangepast aan de evolutie van al die technische snufjes. Ikzelf heb natuurlijk ook wel een Iphone en een tablet enzo, maar toch vind ik het gek.
Maar ja, terug naar de musical. De musical gaat binnen een week of drie in première en dan worden alle ‘beroemde’ mensen uit de regio van Yorkshire and the Humber uitgenodigd. Ook alle mensen die naar de vorige editie van deze musical gekomen zijn, zijn persoonlijk uitgenodigd om naar één van de voorstellingen te komen kijken met korting.
Ik hoop dat het weer zo’n succes wordt en dat ik het overleef tot het einde van het seizoen zonder in te storten.

Harry POV

Ik ben uiteindelijk dan toch in mijn bed gekropen en ik heb enkel even opgestaan om wat te eten. ‘Het zou me goed doen.’ Had Liam gezegd, maar daar merk ik niet zoveel van, toen Niall me kwam wakker maken om te zeggen dat we naar de concertzaal zouden vertrekken. Ik voel me leeg. Kan dat? Ik heb geen zin om op te staan omdat ik daar nog te moe voor ben maar ik heb ook geen zin om te slapen. Met moeite krijg ik mijn ogen open en kijk meteen in de twee blauwe kijkers van Niall. Ze kijken me bezorgd aan, met een zucht sluit ik mijn ogen weer. “We moeten nu echt gaan soundchecken, je hebt nog een half uurtje om je klaar te maken.” verteld hij en vertrekt nadat ik mijn duim opgestoken heb. Om te zeggen dat ik het begrepen heb. Ik draai me op mijn rug en wrijf de slaap uit mijn ogen.
Ik wil wel uit mijn bed springen en me klaarmaken, maar ik heb er de fut niet voor. Omdat het moet laat ik toch mijn benen uit het bed hangen, waarna ik naar beneden spring want ik heb het bovenste bed in de bus. Alles draait even maar die duizeligheid trekt relatief snel weer weg.
Ik ga naar de badkamer waar ik me opfriste en de kledij al aantrek die ik straks op het podium ook zou gaan dragen. Met een zucht kom ik de badkamer uit en laat mezelf neerploffen in de zetel bij de andere jongens. “Gaat het al wat beter?” vraagt Liam bezorgd. Ik knik, maar eigenlijk ben ik nog even moe en futloos als daarnet. “Moet je horen wat ons vandaag overkomen is. We zaten dus op dat podium en toen plots…” De rest van het verhaal die Louis aan het vertellen was hoor ik wel, maar ik kan me alleen niet concentreren. Ik hoor de woorden wel maar ik luister er niet naar.
Ik voel me vreemd vanbinnen, ik weet dat ik niet helemaal gezond ben maar ik kan niet echt zeggen wat er precies mis is. Hopelijk gaat dit snel over.

~~~~~~~~
Helloooo,
Waarom zou Jane instorten en wat scheelt er plots met Harry?

Vragen of opmerkingen over het verhaal zijn welkom.

LUFU

***BLOG***

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen