Hoofdstuk 5
~ Ik raap de scherven van de grond
En bouw weer op wat er ooit stond
Het gaat om vallen en weer opstaan
Want hier gaat alles omgekeerd
Je moet eerst doen voordat je leert
Het gaat om vallen en weer opstaan ~
Arne Vanhaecke,Vallen en weer opstaan

Jane POV

Terwijl ik aan de cupcakes bezig was en nu ook nog terwijl ze in de oven staan luister ik naar de muziek die door het huis weerklinkt. Op dit moment was het addicted to you van Avicii. In de musical waarin ik zou gaan meespelen zouden er net als vorige keer enkel liedjes gebracht worden van bekende artiesten, daarom had elk lid van de cast een cd’tje meegekregen waarop de liedjes stonden waarin hij of zij meezingt.

Misty die al de hele tijd in haar mand ligt springt op en loopt richting de gang met kwispelende staart. Dat kan niet anders dan betekenen dat Jessica terug is van school. En niet veel later hoor ik dan ook het slot van de voordeur openspringen. “Dag Misty. Heb je me gemist?” hoor ik Jess zeggen tegen onze hond. “Jane? Wat bak je? Het ruikt heerlijk!” zegt ze als ze de keuken binnen komt met Misty aan haar zijde. “Cupcakes, ze mogen bijna uit de oven.” Zeg ik terwijl ik snel mijn blik laat glijden over het schermpje van de oven waarop vermeld staat hoelang het nog zal duren voor de cupcakes klaar zijn. Jess laat haar boekentas vallen naast de stoel waar ze op gaat zitten. “Jane” zucht ze terwijl ze naar het opengeslagen script kijkt die op de keukenrafel ligt. “Ben je echt wel zeker dat het lukt om verder te gaan met die musical? Je bent niet verplicht weet je? Ze zullen het wel snappen als het je niet lukt. Er komen nog genoeg andere.” Ik zucht nu ook en wil een antwoord geven op de mening van mijn kleine zus maar ze onderbreekt me nog voor ik mijn mond kan opendoen. “Ik weet het, je moet verder voor Tyler en het leven gaat verder. Maar neem even adempauze, vroeg of laat ga je toch instorten Jane.” zegt ze waarna ze haar boeken uit haar schooltas neemt en aan haar huiswerk begint. Ik zucht nogmaals en draai me om, om de cupcakes uit de oven te halen. Ik weet dat Jess gelijk heeft, maar ik moet echt verder. Ik kan de rest niet in de steek laten enkel en alleen omdat hij er niet meer bij is. Toch?

Harry POV

Dromend staar ik voor me uit het publiek in, maar ik zie hen niet echt en ik denk ook niet echt aan iets. Ik hoor iemand zingen naast me maar kon niet echt opmaken wie het is of wat hij zingt.
“You can't go to bed, without a cup of tea, and maybe that's the reason that you talk in your sleep. And all those conversations are the secrets that I keep. Though it makes no sense to me” De muziek speelt maar Harry zingt niet. Hij staart voor zich uit en het ziet er eng uit. Liam lost het op door het publiek te laten zingen en Niall begint ook alleen aan het refrein alsof het normaal id, maar vele fans hebben gemerkt dat er iets mis is met Harry. Het is niet de eerste keer dat dit gebeurd, tijdens Don’t forget where you belong zong hij ook al niet altijd mee. De vijf jongens staan op een rij en Harry staat uiterst rechts. Zayn is de enige die naast hem staay en stoot Harry dan ook aan.
Verward kijk ik naar mijn zwartharige vriend die me net een por gaf. “Je hebt weer je stuk gemist.” Fluistert hij in mijn oor. Verrast kijk ik op naar wie er aan het zingen is. Ik heb inderdaad mijn stuk gemist in Little things. Ik probeer me daarom extra hard te concentreren op wat er gezongen word. “-I’m here for you, maybe you love yourself, like I love you.” Hoor ik Niall zingen. Op tijd en zonder weg te dromen begin ik aan mijn solo van het refrein. Met het schaamrood op mijn wangen omdat ik mijn vrienden alweer in de steek gelaten heb zing ik verder en kijk beschaamd rond. Enkele fans kijken me bezorgd aan, denk ik.

We stappen het podium af en met hangend hoofd kijk ik naar mijn voeten die telkens een nieuwe stap zetten. Ik durf mijn vrienden niet aankijken, ik schaam me voor wat er gebeurd is. “Harry, wat scheelt er toch met je? Je bent jezelf niet. Voel je je wel goed, want je ziet er nogal bleek uit.” zegt Louis bezorgd. “Ik weet niet wat er met me scheelt, oké? Als ik dat wist zou ik er wel wat aan doen!” schreeuw ik kwaad in zijn richting en opende de deur van de kleedkamer die ik met Niall deel en gooi hem hard achter me dicht.

~~~~~~~~~
Hello,
Ik ben blij dat ik eindelijk een nieuw
stukje online kan zetten.
Vinden jullie het verhaal al wat tot nu toe?
LUFU

Reacties (1)

  • JoTOMLINSON

    Mijn kat heet Misty 😊
    Ocharme Jane en Harry 😥 x
    Snel verdaaaaah

    4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen