Foto bij O20 | Fuin

Als je jezelf als een Hobbit of LOTR karakter zou zien, wie zou je dan zijn en waarom?

Dit lijkt wel een examenvraag o.O Het enige wat ik hier zeker weet is mijn naam. Wat heel wat wilt zeggen natuurlijk.
Ik denk dat ik dan... euh...
Wel, sowieso een mens eigenlijk, aangezien ik ongeveer zo elegant ben als een olifant en niet kan zingen. Natuurlijk zijn er wel mensen die kunnen zingen in LOTR/ TH maar dat laten we nu even terzijde.
Of misschien ben ik wel een hobbit, volgens mijn grootte ^^
Maar misschien ik heb daar denk ik te kleine voeten voor ):
Als mens zou ik... hmm... Een van de Dúnedain willen zijn, omdat ze zo mysterieus zijn, door het land trekken en veel van alles lijken te weten. Dat spreekt me wel aan.
Als hobbit wil ik Samwise Gamgee zijn (: Gewoon omdat hij een erg loyale hobbit is, die zijn vrienden nooit in de steek zou laten. Dat lijkt wel op mij. Denk ik.


Ik heb de concentratiepanne van een vis en elke minuut zoveel nieuwe dingen die ik wil doen dat ik het best honderdvijftig wordt. Of misschien nog ouder. Momenteel heb ik zin om eens met enkele van jullie af te spreken (aka een meeting houden) omdat ik hoop dat hier geen enge verkrachters tussen zitten :-P Buiten Julia dan.
Ik dacht misschien in de herfstvakantie, maar omdat ik niet weet wanneer dat valt in Nederland kunnen we dat ook enkele weken opschuiven en het in de kerstvakantie doen. (Dan kunnen we ergens gaan schaatsen, wat betekend dat ik voornamelijk op de schaatspiste ga liggen en we beter een dokter meevragen. Maar ik overleef het misschien wel.)
Dus... eh... Ja. Als er een aantal mensjes geïnteresseerd zijn, stuur me dan gewoon je woonplaats door (hier in een reactie, gb of pb, maakt me niet uit) en de straal waarvan je je van je ouders buitenshuis mag begeven (liefst in kilometers. In het geval van erg strenge ouders mag het ook in meters zijn) dan probeer ik een centrale plaats te vinden die voor de meesten centraal ligt. Er snort iets niet aan de vorige zin, maar ik ga hem niet aanpassen.
Dus. Ik hoop dat hier toch iemand op reageert en ik niet zielig alleen thee moet gaan drinken in een of ander cafeetje :')


De meeste wezens die in troepen leven, volgen altijd degene die als sterkste naar voren komt. Die wordt dan de leider of de alfa genoemt en maakt de beslissingen voor de anderen. Deze hiërarchie is lang geleden door de natuur zelf bepaald en daar zal nooit verandering in komen. Natuurlijk heeft een troep niet altijd dezelfde alfa. Zodra de eerste leider een teken van verzwakking of ouderdom toont, zal er altijd iemand klaar staan om hem op te ruimen en de nieuwe alfa te worden. Soms beramen deze "usurpators" ook al een plan als de alfa nog sterk is. Wanneer ze genoeg volgelingen achter zich kunnen scharen, verzwakken ze de macht van de echte alfa en is het makkelijker om hem opzij te schuiven en zelf het roer in handen te nemen.
Maar zulke wezens zijn nodig en bestaan in elke groep, al zijn ze relatief ongevaarlijk zolang hun plannen niet in werking treden. Zo ook in de groep die Scara-Dagul volgde.

Varom siste en gromde terwijl hij zich samen met de anderen een weg naar voren baande. Hij kon het niet verkroppen dat die Elfenteef waagde te doen alsof zijn soortgenoten haar slaafjes waren. Het was niet omdat die duffe honden niet beter wisten dan de kant opgaan waar de wind even het hardste waaide, dat dat ook voor zijn ras moest gelden.
Hij had alles zo goed gepland om Darug, de vorige leider van de orks, van de troon te stoten. Darug was sterk geweest, maar wel een sufkop. Het sluiten van vriendschap met de aardmannen had hem veel slechte punten opgeleverd bij de anderen, waardoor velen bijna hadden staan springen om hem af te maken. Het zou niet lang meer geduurd hebben voor dat werkelijk gebeurde en dan had hij, Varom, zichzelf helemaal bovenaan de top hebben kunnen vechten. Maar natuurlijk had die teef zichzelf moeten presenteren met dat kluitje honden van haar. Ze had Darug afgemaakt alsof hij een kleine peuter was in plaats van een uit de kluiten gewassen ork.
Varom kauwde op de binnenkant van zijn lip totdat hij bloed proefde, want dan kon hij altijd beter nadenken. Die teef die ze nu Scara-Dagul hadden gedoopt was sterk en hij kon niet anders dan daar respect voor hebben. Maar ze had gezegd dat ze Sauron diende, en die is nu slechts een schim van wat hij ooit geweest was, wat op haar weekhartigheid duidde. Als hij een groep gelijkgestemden om zich heen zou kunnen scharen, zou het moeilijk, maar niet onmogelijk moeten zijn om haar te kunnen doden. En dan zou hij eindelijk kunnen doen waar hij voor geboren was; leiden.

Varom begon met zijn plan toen de avond viel en de teef besloten had dat ze even mogen rusten. De ork kon wel brullen door die brutaliteit, maar hij wist dat hij daar niets mee zou opschieten, dus hij wachtte enkel af. Hij liep tussen de pieken van de bergen door, tussen de troepen orks en aardmannen en legde zijn oor te luister. Ontevredenheid was vaak snel te herkennen, als je maar goed genoeg oplette.
'Dagul is vertrokken, zeggen ze. Ze zeggen dat ze een van haar honden heeft mee genomen en heeft bevolen aan een aantal aardmannen dat wij op haar moeten wachten . Die lijken de laatste tijd maar al te graag ook een hond te willen worden.' Een grijns tekende Varoms gruwelijke gezicht. Het zag er naar uit dat hij niet de enige was met twijfels over de nieuwe leider. Hij voegde zich onopvallend bij de groep.
'Ik heb gehoord dat ze met die honden van haar paart', snoof een andere en allen grinnikten.
'Ze heeft in elk geval meer respect voor die honden dan voor ons. En toch volgen wij haar, laten wij onze eigen mannen verslonden worden op haar bevel, alsof we minder zijn dan die beesten.' Varom grijnsde weer, want zijn woorden kregen meer bijval dan hij had verwacht.
'Toch hebben we een probleem. Velen lijken haar te willen volgen, het wordt erg moeilijk hen te overtuigen tijdens haar afwezigheid.'
'Ach, het is beter dat enkel de sterksten van een ras overleven, niet?'

Kali legde haar hand op de kop van de wolf die naast haar sloop en sloot haar ogen. Ze kon het bijna horen. Zacht geklop, steeds verzwakkend, wat zijn sterven aanduidde. Ze zou zich moeten haasten, besefte ze. Het hart moest nog kloppen voordat ze het uit zijn borst rukte.

Reacties (8)

 • Schack

  Okay. Ben ik de enige die meteen moet denken aan Daenerys? Teehee, ik zie haar helemaal voor me als ze dat hart opeet.:Y)

  5 jaar geleden
 • Croweater

  Ergens begin ik bang te worden dat Kali erg op een van mijn eigen personages lijktxD

  5 jaar geleden
 • Croweater

  Ik wilde sowieso proberen om met zoveel mogelijk fans naar de derde hobbit film te gaan.^^
  Dat had ik toevallig laatst met Stapper besproken en misschien later nog eens een hobbit marathon :'p

  Ik woon in regio Amsterdam. En nu ga ik lezen.

  5 jaar geleden
 • Glorfindel

  ik woon in erps kwerps en ik kan mij in belgië van ongeveer zaventem tot leuven tot mechelen verplaatsten Helaas moet ik wel altijd een reden zoals een carnaval of een gratis festival of een kermis hebben om ergens heen te gaan want anders kan ik het vergeten

  Kali?! je gaat die wolf toch niet doden?!

  5 jaar geleden
 • Katalante

  Momenteel heb ik zin om eens met enkele van jullie af te spreken (aka een meeting houden) omdat ik hoop dat hier geen enge verkrachters tussen zitten :-P Buiten Julia dan.


  Raar genoeg voel ik me niet beledigd nu.
  NOG EEN MEETING.
  Ik heb er al 3 ofzo op de planning staan :'D
  No, joke. Maar één en voor twee andere ben ik uitgenodigd. Nu drie dus.
  MORGEN MEETING. YAY!
  Okay. Ik kan denk ik wel. Maar ik ga niet schaatsen(cat)

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here