Foto bij Delia Hazana - 337

Toveren was sowieso voor iedereen verboden en ik mocht al helemaal niet opvallen, ondanks het feit dat ik alles makkelijk kon.

De volgende dag was Harry erg zenuwachtig voor zijn Occlumentielessen. Zelf vond ik het allemaal best ironisch, Sneep had van Voldemort opdracht gekregen mij Occlumentie af te leren, en nu leerde hij het Harry. Zelf ging ik ’s middags professor Anderling bedanken voor de jurk die ze me met Kerst gestuurd had. Toen ik als Dusty bij haar kantoor kwam, was ze er echter niet. Ze was al vertrokken uit de Grote Zaal en dus concentreerde ik me even op haar. Meteen merkte ik dat ze in de leraarskamer was. Zo snel ik kon haastte ik me erheen. Ik had geluk, de deur stond op een kier. Ik trippelde binnen. Professor Stronk was de eerste die me opmerkte.
“Minerva, is dat jouw kat niet?” Professor Anderling keek om.
“Oh, Dusty.” Ze glimlachte, kwam naar me toe en pakte me op.
“Hou dat beest uit mijn buurt”, gromde Omber.
“Ik breng haar wel even naar mijn kamer, Dorothea”, zei professor Anderling met een glimlach.
“Ben je niet bang dat ze aan je meubels gaat krabben als je haar daar opsluit?”, vroeg professor Vector.
“Ach nee, Septima, Dusty weet zich erg goed te gedragen als ik haar niet te lang opsluit. Bovendien, ik heb van Pomona een prachtige krabpaal gekregen met Kerst, die Dusty erg kan appreciëren.” Omber bromde en keerde zich van ons af. De leraars hadden plots allemaal een kleine grijns op hun gezichten.
“Minerva, iets anders, ik denk dat het een goed idee zou zijn als we vanmiddag om vier uur nog even met juffrouw Hazana en Poppy naar die eenhoorn van haar gaan kijken, aangezien ik vanavond na het eten vertrek. Niet dat ik het Hagrid niet toevertrouw natuurlijk, ik heb gemerkt dat hij uitstekend met fabeldieren om kan gaan, maar die eenhoorn is nu eenmaal aan me gewend en sowieso verkiezen eenhoorns altijd een vrouwelijke hand.” Omber leek nog kwader te worden toen Varicosus Hagrid een compliment maakte, en de andere leraars hadden daar alleen maar plezier om, al zorgden ze dat Omber dat niet merkte.Ik hou van Omber pesten:P

Reacties (4)

 • Lisen

  Haha geniaal!

  4 jaar geleden
 • Nythil

  Haha geniaal hoe ze Omber chagrijnig krijgenxDsnel verder

  6 jaar geleden
 • dayxdreamer

  SNel verder!

  6 jaar geleden
 • AngelicPower

  snel verder!!(Y)

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen