Hoofdstuk 7
~ Als je gelooft in jezelf dan komt alles weer goed
Want je begint gewoon te stralen
En ik beloof je je kan met een klein beetje moed
Die ware ik steeds bovenhalen
Want jij bent sterker dan je denkt. ~
Uit musical: Alice in Wonderland, Geloof in jezelf

Jane POV

“Jess! Jessica! We vertrekken.” roep ik naar mijn zus. “Mag ik zo het publiek vergezellen?” vraagt Jess die bovenaan de trap verschijnt. “Natuurlijk, maar schiet nou maar op, straks zijn we nog te laat.” zeg ik ongeduldig, als er één ding is waar ik niet tegen kan is het ergens te laat komen. “Jaha, ik ben er al.” Samen stappen we in mijn auto en rijden we richting de theaterzaal. “Zenuwachtig?” vraagt mijn kleine zus. “Toch wel. Mensen verwachten dat het minstens even goed is als de vorige keer of zelfs beter.” leg ik ui en haal even diep adem. “Het zal wel lukken, je doet het nu al bijna zestien jaar, je zou er toch al iets van moeten kunnen.” Knipoogt ze. “Dat zou toch moeten.” Glimlach ik.

“Meisjes, jongen, dames en heren de zaal is helemaal uitverkocht. De voorstelling van vandaag is de belangrijkste want na deze show zullen review en recensies worden geschreven als die goed zijn dan zullen er nog veel volgeboekte voorstellingen volgen. Ik vertrouw op jullie en verwacht jullie binnen een halfuur op jullie post want dan begint het echte werk.” roept Carl door de kleedkamers. Iedereen knikt en voelt natuurlijk extra druk op hun schouders door de woorden van de regisseur. “Hier, je kaartje. Je zit op je vaste plekje.” zeg ik terwijl ik het kaartje aan mijn zusje geef. “Top,” zegt ze. “Ik ga nog even wat rondkijken aan de ingang en ga dan naar mijn plek in de zaal. Moet ik dan na de show terug naar hier komen?” Ik knik als antwoord op haar vraag. “Ik loop wel even met je mee.” meld ik en samen gaan we naar de achteringang waar Jessica me achterlaat om langs het gebouw terug langs voor binnen te gaan. Ik zelf blijf buiten staan en neem een sigaret en een aansteker uit het leren jasje dat ik aanheb. Het jasje is niet van mij maar van de persoon die ik straks ga spelen. Ik ben geen kettingroker en ik ben ook niet verslaafd maar nu en dan als het wat moeilijk gaat of als ik gestrest ben dan lucht het gewoon even op. Niemand weet dat ik nu en dan eens rook, zelfs Jessica niet en dat wil ik zo houden want ik weet hoe ze over roken denkt. En in de situatie dat ik nu zit zou ik ook beter helemaal niet roken. Dit zou de laatste sigaret zijn, besluit ik.

Harry POV

Ik laat met in het rode stoeltje naast Louis neerzakken. Ik mocht van mijn moeder mee naar die musical, op de ene voorwaarde dat Johanna, de moeder van Louis me in de gaten zou houden. Ze heeft gisteren Johanna nog gebeld en haar tot in de puntjes uitgelegd wat er met mij scheelt en aan welke voorwaarden ik me daarvoor moet houden. Ik mag dus niet bij Louis in de kamer slapen omdat hij me misschien te lang zou bezighouden. Nu ja, liever een overbezorgde moeder dan een die het zich niet aantrekt hoe het met haar zoon is.

Terwijl ik me rechtop zet kijk ik even het theater rond, het is een mooie zaal en het dak is super. We zitten in het midden van de zaal dus hebben we goed zicht op het podium. Een blondharig meisje dat er een jaar of zestien uitziet laat zich neervallen op het stoeltje aan mijn andere kant. Ze glimlacht even naar me en draait zich daarna weer naar voor. “Jessica?” vraagt Charlotte, de zus van Louis, verbaast. “Lottie!” gilde ze zacht. Lottie zwaaide enthousiast naar het voor mijn onbekende meisje naast mij. “Omg, Jess. Dat is zo lang geleden. Hoe gaat het nog met je? Harry schuif eens op.” zegt Charlotte tegen mij. Ik sta dus maar op en ga tussen Johanna en Zayn zitten waar Lottie net zat. Louis leunde naar ons toe en gaf ons een uitleg. “Jessica heeft nog bij Lottie in de kleuterschool gezeten, maar daarna is ze naar Leeds verhuisd met haar vader en haar oudere zus.” Zayn en ik knikten begrijpend. “En is ze hier nu helemaal alleen?” vroeg Zayn die ook opgemerkt had dat ze geen volwassene of vrienden bij zich had. “Haar zus speelt waarschijnlijk mee in het stuk en hun vader dan waarschijnlijk ook.” vertelt Louis. “Ach zo, en haar moeder dan?” "Gestorven."
Mijn blik glijdt even naar Lottie en Jessica die in gesprek zijn, maar dan wordt het donker en kijk ik naar het podium waar muziek begint te spelen.

~~~~~~~~~~
Hellooo,
Wie van jullie gaat er naar On The Road Again Tour?
Ik kan er jammer genoeg niet naartoe:(.
LUFU

Reacties (3)

 • Manonxxx

  Ik ga. Voor de eerste keer in 4 jaar.
  so happy.

  Snel verder. Xx

  4 jaar geleden
 • FrannieSuggy

  K ga ooook heeft wat gekost maar alles voor de jongens hahahaha snel verder!

  4 jaar geleden
 • XdolceX

  Ik gaaaaa!!! Had al tickets van woensdag in de presale!! ^^ xx

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen