Hoofdstuk 8
~ But your life is passing you by
It's like your cought up in a different world but you got so much more to say
Break out cause yesterday is gone
dont miss this moment while time is moving on ~
Kato, Break Out

Jane POV

Na gerookt te hebben ga ik weer naar binnen naar de kleedkamer toe. Ik spuit snel wat deodorant over me heen en stop een muntje in mijn mond zodat niemand ruikt dat ik gerookt heb. Met de hele cast praten we wat, verschillende gesprekken worden op dezelfde tijd gevoerd waardoor er veel lawaai ontstond. En door het vele lawaai hoort bijna niemand dat een vrouw die bij de crew werkt aan de deur staat te roepen dat het bijna tijd is. Ik had de vrouw wel opgemerkt ze was aan de kleine kant en zag er wat onzeker uit. Ze roept maar helemaal niet luid en ze probeerde door te zwaaien de aandacht te trekken van de andere. “Showtime!” roep ik de ruimte door waarop een luid gejoel volgt. Iedereen ging richting de deur en volgde zoals bij elke voorstelling de vrouw naar het podium. Er staan kort achter het podium een hele rij stoelen voor degene die niet op het podium moeten zijn. Een beetje verder stond ook een rek met kledij voor kledingwissels die soms heel snel moesten gebeuren.
“Succes iedereen!” roept iemand en daarna volgden nog enkele gelukwensen. Er wordt in stilte afgeteld, de lichten in de zaal doven en de mensen die nodig waren voor de eerste scene gingen het podium op. Van zodra de rode gordijnen openen begint de muziek. Ikzelf moet nog niet meteen op maar sta wel van aan de zijkant toe te kijken. Iedereen die nog achter de schermen staat is zenuwachtig geworden. De sfeer is niet meer zo los en ontspannen, als in de kleedkamers, het was helemaal het tegenovergestelde.
De twee jongens die de show geopend hadden ronden hun scène af en ik zwier mijn tas over zijn schouder en op het juiste moment stap ik het podium op. ‘Let the show begin.’

Harry POV

Ik klap in mijn handen. Het is echt een prachtig stuk. Dat ze gekozen hebben om liedjes te gebruiken van bekende artiesten maakt het allemaal nog maar meer speciaal. ‘Story of My Life’ is ook de revue gepasseerd. Ik ga zoals bijna heel de zaal ook rechtstaan om te klappen. De musical heeft een staande ovatie verdiend. Alle mensen die meespelen staan hand in hand om een een buiging te maken op het podium tot plots een gezette man het podium opkwam. De artiesten stonden rond hem toen hij begon te spreken. “Vandaag is het precies een maand geleden dat we afscheid hebben moeten nemen van een goede vriend. We denken nog steeds elke dag aan hem. Tyler was een grote musicalster in Engeland en wordt heel erg gemist. Ik wil daarom via deze weg de hele cast en het hele team feliciteren omdat jullie - ondanks zijn verlies - een geweldige show hebben neergezet. Ik wil vooral ook Jane feliciteren omdat ze zich in die moeilijke tijd zo sterk gehouden heeft. Ik hoop dat iedereen een leuke avond heeft gehad, kom goed thuis iedereen.” zegt de man, de gordijnen gaan dicht en ik zie nog net hoe enkele mensen een blond meisje -die ik al de hele tijd ken als Anna- omhelzen. Zij moet vast Jane zijn. “Mam, mag ik nog even met Jessica mee om haar zus te feliciteren?” vraagt Lottie aan haar moeder. Johanna glimlacht vriendelijk naar Jessica. “Innige deelneming meisje. En Lottie als Jessica het niet erg vind mag je van mij maar ik verwacht je tegen halfacht op de parking. Want Harry moet op tijd in zijn bed.” Johanna knipoogt naar me en Lottie knikt. “Louis, wil je ook mee? Mijn zus zal het waarschijnlijk tof vinden om je nog eens te zien.” zegt Jessica tegen Louis. Wie zou haar zus zijn? Er deden veel meisjes mee in het stuk. Louis knikt met een glimlach. “Harry kom je met me mee of ga je met mijn moeder mee? Zayn ga jij mee?” Zayn schud zijn hoofd. “Wij gaan terug naar huis. Ik hoor jullie nog wel!" Zayn en zijn familie zwaaien en vertrekken richting de uitgang. “Harry?” vraagt Louis die merkt dat ik weer wat voor me uit aan het staren ben. Ik knik en volg het drietal in de richting van het podium. Ze kruipen het podium op en verdwijnen achter het rode gordijn om zo achter de coulissen te gaan.

~~~~~~~~~~~
Hey,
Sorry dat het zo lang geduurd heeft maar
ik had allerlei andere dingen te doen.
Wat vinden jullie van het verhaal tot nu toe?

LUFU

***BLOG***

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen