Hoofdstuk 10




~ Het gaat meer om de intentie
Of een beetje goede wil
Een warme blik
Of een attentie
En de planeet voelt minder kil ~
Bart Peeters, Een beetje aandacht voor elkaar

Jane POV

Eenmaal buiten moet ik een sigaret opsteken. Dit zou echt de laatste zijn. Ik plaats het cilindervormige ding tussen mijn lippen en druk de aansteker aan. “Roken is slecht voor je stem. Het droogt je slijmvliezen uit.” Geschrokken laat ik de aansteker en de sigaret vallen. “Bemoei je eens met je- Oh, Harry.” Het laatste komt er wat ongemakkelijk uit. Ik kijk naar beneden en krab wat in mijn nek. “Je hoeft je er niet voor te schamen. Ik moet me er niet mee bemoeien. Maar ik dacht, ik zeg het gewoon even.” zegt hij met zijn handen in zijn zakken. Nog steeds wat geschrokken raap ik de aansteker en sigaret van de grond en stop ze beiden in mijn tas. “Waarom rook je eigenlijk? Je ziet er niet zo’n meisje uit die meerookt met haar vrienden om stoer te doen.” Ik haal mijn schouders op niet wetend waar hij naartoe wil. Ik besluit om maar eerlijk met hem te zijn. “Gewoon. Het neemt de stress van het leven weg. Maar ik rook maar af en toe, ik ben niet verslaafd.” Leg ik uit. “Als je niet verslaafd bent ga je het waarschijnlijk niet erg vinden om het pakje aan mij te geven en mij plechtig te beloven dat je je prachtige zangstem niet verder beschadigd door hierna een nieuw pakje te gaan kopen.” zegt Harry met uitgestoken hand. Na een lichte twijfeling leg ik het pakje met de vijftien sigaretten die nog niet opgerookt zijn in zijn hand. Harry’s lange vingers sluiten zich om het pakje en het verdwijnt in zijn broekzak. Hij grijnst. “Flinke meid.” Ik vind dat we het lang genoeg gehad hadden over die vervloekte sigaretten. “Wat vond je van onze versie van Story of My Life?” Zijn twee duimen steekt hij in de lucht. “Geweldig. Bijna beter dan het origineel. Maar het is natuurlijk onmogelijk om beter te zijn dan het origineel als het origineel al door de meest geweldige band gezongen wordt.”

Harry POV

Geamuseerd kijk ik hoe ze me met opgetrokken wenkbrauw aankijkt. “Ik ben ermee akkoord dat het origineel beter is maar of het de meest geweldige band is dat weet ik nog niet zo goed. Maroon 5 en The script zijn pas geweldige bands.” Zegt ze met een gemeen lachje op haar gezicht. “Misschien verander je wel van gedachten als je eens naar een concert gaat kijken van die vijf super hotte zangers.” Met opgetrokken wenkbrauwen kijkt ze me aan. “Ik dacht dat er maar vier leden waren in Union J?” Mijn mond valt open. Maar ik kan niet meer antwoorden want de deur gaat open en Louis, Lottie en Jessica komen naar buiten. “Ik dacht dat jij al naar mijn ouders zou gaan?” zegt Louis die me met een glimlach aankijkt. “Ik was op weg. Maar toen kwam ik euh, Jane tegen en we zijn wat aan de praat geraakt.” Zeg ik, want dat is de waarheid. Louis kennende denkt hij waarschijnlijk dat ik het met opzet gedaan heb om Jane te zien. “Oké. Sorry Jane maar Harry moet nu wel met mij meekomen. Want Hazzie moet naar zijn bedje.” Lacht Louis die in mijn blozende wang knijpt. Haar witte rij tanden kwomt tevoorschijn terwijl ze lacht om de actie van Louis. “Wij moesten ook maar eens gaan. Misty is waarschijnlijk op ons aan het wachten.” zegt Jane tegen haar zus.
We zwaaien elkaar nog uit en daarna loop ik met Louis en zijn zus mee naar Johanna, Dan en Fizzy die op ons in de auto aan het wachten zijn. “So, Jane huh.” zegt Louis die zijn arm rond mijn nek legt. “Wat is er met haar?” vraag ik en blijf voor me uitkijken want ik weet dat als ik mijn hoofd nu zou draaien, ik waarschijnlijk veel te dicht bij zijn gezicht zal zijn dan ik zou willen. “Harry, je glimlacht. Het is al eeuwen dat we je dat nog zien doen hebben.” Ik laat mijn hoofd naar beneden hangen om te verbergen dat ik nog meer begin te glimlachen. “We hebben gewoon wat gepraat over de musical.” Vertel ik en Louis laat me los. Hij knikt. “Dat geloof ik best, maar ik ben gewoon blij dat iemand mijn beste vriend weer kan doen lachen.”

~~~~~~~~~~~~
Hellooo,
Wat vinden jullie van dit stukje?
LUFU
Ps. Neem zeker eens een kijkje bij dit verhaal: Who's the murderer? // Harry Styles


***BLOG***

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen