Foto bij 042. Mabel

‘Hou jij deze maar vast.’ Ze duwde Kili twee dienbladen in zijn handen en ging hem voor naar de tafeltjes die de anderen hadden uitgekozen. Ze zaten bij het raam en konden de drukke straat zien.
‘Oké, je kunt alleen opeten wat in de verpakkingen zit!’ zei Mabel en ze maakte een kuipje fritessaus open, waarna ze de anderen voordeed hoe ze hun frietjes daarin moesten steken. Ze keek grinnikend toe hoe de dwergen eerst nieuwsgierig aan de substantie roken en met een verwonderd gezicht het eten in hun mond staken. Sommigen keken met ongenoegen naar hun eten, of zo interpreteerde Mabel die blik gewoon, want ze aten wel verder, zwijgend.
Mabel begon te lachen toen Bofur een harde boer liet en vervolgens verschrikt zijn handen tegen zijn neus drukte. ‘Ja, dat prikt!’ schaterde ze. Bofur keek onthutst naar zijn drankje. Een beker cola waar bijna een halve liter in paste.
Bofur veegde zijn gezicht af en keek toen naar de cola, waarna hij er nog een paar slokken van nam. Hij haalde diep adem en boerde toen opnieuw, wat de andere dwergen ook wel leuk schenen te vinden, want al gauw deden ze niets anders meer. Mabel kon er wel om lachen, maar ze zag Kili een beetje zuur uit het raam kijken.
‘Wat is er nou met jou, gast?’ vroeg ze en ze porde hem met haar elleboog.
Kili keek haar aan, glimlachte even, maar toen werd zijn gezicht weer strak. ‘Niets.’
‘Welles!’ antwoordde Mabel en ze keek hem doordringend aan.
Hij draaide zijn hoofd weg.
‘Laat me met rust.’
Mabel probeerde zijn blik te vangen, stond op en ging voor hem staan, zodat hij niet de kans kreeg om weg te kijken. Ze was niet dom. Hij zat naast haar met een vreselijk lekkend aura en dan nog probeerde hij te beweren dat er niets was!
‘Domme dwerg.’ Kili leek beledigd en ze grijnsde bij het zien van zijn gezicht. ‘Misschien praat ik heel veel, maar ik kan ook best luisteren.’
Ze zag dat hij rood werd en wist dat dit heel veel van haar zelfbeheersing zou vragen, want een blozende Kili… Wauw! Het was niet alleen bijna ondenkbaar geweest tot nu toe, het was ook ontzettend hilarisch. Ze beet op haar tong om niet te lachen en hield haar gezicht in de plooi.
‘Dat hoeft niet.’ Hij staarde naar zijn hamburger en besloot blijkbaar dat hij genoeg gezegd had, want hij propte het halve ding in één keer in zijn mond, zodat hij een lange tijd bezig zou zijn met kauwen.
Mabel kon haar lach niet inhouden bij het zien van zijn gezicht met bolle wangen en bood hem een servetje aan. Wat was hij schattig!
‘Jullie weten me wel altijd aan het lachen te krijgen, hè?’
Oké, de gebeurtenissen die ze op het witte doek had gezien, waren voor de dwergen natuurlijk geen werkelijkheid, maar de films waren geweldig. Ondanks dat hun reis soms vreselijk bemoeilijkt werd en ze veel gevaar liepen, vochten op leven en dood, waren de dwergen er toch in geslaagd af en toe wat verlichting te brengen tijdens de film. Kili bewees dat het werkelijk een gave was, al deed hij het ongetwijfeld niet met opzet.
Mabel wilde per se weten wat er was, want ze vond het wel leuk om een wat persoonlijkere en sentimentele kant van de dwergen te leren kennen. Al was die kant van Kili al het meest uitgelicht in de tweede film.
Niet veel later stapten Gandalf en de rest naar binnen. Ze waren wat verwaaid, Bilbo had vogelpoep in zijn haar en zagen er wel uit alsof ze wat te eten konden gebruiken. Mabel was echter veel te nieuwsgierig naar of ze iets interessants waren tegengekomen, dat ze dat veel liever wilde weten dan eten halen. Dat kon zo ook nog.
‘Vertel!’ zei ze terwijl ze Gandalf aan de zoom van zijn jas trok, zodat hij gedwongen was om naast haar te zitten. De tovenaar streek over zijn baard, die toch een aantal centimeter kwijt had moeten raken om onherkenbaar te blijven, en slaakte toen een zucht.
‘De sporen van het ongeluk met de tram zijn weg,’ vertelde hij, ‘maar we hebben wel wat anders gevonden.’

Reacties (5)

 • Vibes

  ....
  hmmmm...
  Wiet?

  7 jaar geleden
 • Moonwarrior7

  Ohh ik wil weten wat?!

  7 jaar geleden
 • Ringwraith

  MIJ:D

  7 jaar geleden
 • Trager

  Oomggg wat wat wat

  7 jaar geleden
 • Glorfindel

  wat wat wat wat?
  wat hebben ze gevonden?

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen