Hoofdstuk 13
~ And I don't know what you're gonna do
Don't know about me
One, two, three, let's go
Tell me what you want me to
So get around me
So run for the gold, run for the money
Run for the infinity
We'll never return and be free ~
Oscar and the Wolf, Princes

Jane POV

Ik weet nog steeds niet of ik sigaretten ga kopen of niet. En alsof mijn twijfel gehoord wordt maakt mijn mobiel even geluid. Ik heb een bericht. Nieuwsgierig open ik het.

Onbekend: Heb je je tot nu toe al aan je belofte gehouden? H. xx

Lichtelijk verbaast maar vooral geschrokken staar ik naar het scherm. Ik kijk even snel om me heen maar zie nergens de krullenbol die ik gisteren ontmoet heb. Ik kijk weer naar de kassierster als ze de prijs noemt die ik moet betalen.

Nadat ik betaald heb en alles in de kofferbak gezet heb, zit ik in de bestuurdersstoel nog eens het berichtje te lezen. Als het van Harry komt – waar ik toch wel redelijk zeker van ben- dan is de vraag, hoe komt hij in Godsnaam aan mijn nummer? Ik zal het straks eens vragen aan Jessica als ik thuis kom. Misschien weet zij het wel want ze was gisterenavond toch al de hele tijd bezig op haar mobiel.
Als ik thuis kom ga ik ook antwoorden, ik ga nu op de weg terug nog even denken wat een gepast antwoord is. Ik vind dat enkel ’Ja’ nogal bot overkomt.

Eenmaal thuis leg ik mijn auto- en huissleutels op het kastje in de gang. Met één zak loop ik naar de keuken en zet die op tafel. Twee andere zakken volgen en daarna haal ik ook nog de flessen water uit de auto en zet die waar ze horen te staan. En natuurlijk komt Jessica pas nadat ik klaar ben naar beneden. Dat doet ze wel vaker als ik ’s morgens boodschappen ga doen, dan blijft ze met opzet een beetje langer boven zodat ze niet zou moeten helpen om de boodschappen weg te zetten.
“Goedemorgen Jess.” Zeg ik met een zucht. Ze glimlachte, want ze wist donders goed waarom ik zuchtte. “Goedemorgen.”
“Ik heb voor ontbijt gezorgd want er was bijna niets meer.” Mijn zusje knikte. “Oh en jij weet toevallig niet hoe Harry Styles aan mijn nummer gekomen is?” Ze lachte schijnheilig. “Ikke? Nee.” Daarmee wist ik al genoeg.

Harry POV

“Goedemorgen Hazzy” zegt een opgewekte stem. “Goedemorgen Louis.” zeg ik en kijk in de blauwe kijkers van mijn goede vriend. “Ik ben blij dat je eindelijk bent wakker geworden want ik moet terug naar huis en ik wou nog even dag zeggen.” vertel ik en sta op. “Heb je mijn briefje gevonden.” zegt Louis met een grijns. Ik knik. “Heb je haar al iets gestuurd?” Ik werp vlug even een blik op de klok en zie dat het al kwart na tien is. Ik heb aan mijn moeder beloofd dat ik tegen twaalven weer thuis zou zijn. “Nee, maar ik moet nu echt gaan. Ik heb nog een hele autorit voor de boeg.” zeg ik en deed een stap opzij. “Dat kan wel zijn. Maar ik laat je dit huis niet verlaten totdat je een berichtje naar Jane gestuurd hebt.” Ik zucht. “Wat moet ik dan zeggen? Ik ken haar helemaal niet. Ze wilt waarschijnlijk toch niets meer van mij horen.” Met opgetrokken wenkbrauwen kijkt hij me aan. “Sms haar! Of wil je dat ik het doe?” vraagt hij met een geheimzinnige glimlach op zijn gezicht. “Euh, nee ik doe het wel.” zeg ik, want als ik Louis iets zou laten sturen zou ze vast nooit meer iets met mij te maken willen hebben.
Afwachtend kijkt Louis me aan. “Doe dan.” zegt hij en kijkt me met een zelfingenomen grijns aan. “Wat moet ik dan zeggen?” zeg ik terwijl ik mijn Iphone uit mijn rechter broekzak haald. “Gewoon. Denk aan waar jullie het gisteren over hadden?” Stelt hij voor.

Aan Jane: Heb je je tot nu toe al aan je belofte gehouden? H.

Staat er na vijf minuten denken op mijn scherm. Louis heeft intussen al aan de ontbijttafel plaats genomen en ik sta nog steeds op dezelfde plek, met mijn rug naar mijn beste vriend toe. “Er moeten x’jes bij.” Geschrokken spring ik opzij. “Jezus man! Wat is dat met jullie, eerst je moeder die me zo laat schrikken nu jij.” “Sorry.” lacht hij. “Maar zet er kruisjes bij.” Twijfelend bijt ik op mijn lip. Louis slaakt een zucht en nam mijn mobiel uit mijn hand. “Hey!” roep ik protesterend maar het was te laat. Hij heeft het al verzonden.

Aan Jane: Heb je je tot nu toe al aan je belofte gehouden? H. xx

~~~~~~~~~~~~~
Helloo,
Wat vinden jullie van dit stukje?
Hoe was jullie eerste week terug op school?

Wat denken jullie over wat er aan het gebeuren is in Frankrijk? Verschrikkelijk toch?
LUFU

Reacties (1)

 • Amica

  Schattig
  En mja, een eerste week terug school :(niet zo leuk dus
  Snel verder xx
  En dat in Frankrijk vind ik er een beetje over, komaan ze maken cartoons over alle godsdiensten en omdat het ineens over de islam is gaan ze een aanslag plegen

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen