Foto bij Epilogue I

Drie maanden later...

'Zijn jullie niet ontzettend zenuwachtig?' Perrie draalt door de ruimte en alles aan haar straalt nervositeit uit. Jesy grinnikt, maar voordat ze iets kan zeggen, doe ik dat.
'Natuurlijk wel. Maar voor ons is het niet de eerste keer.'
'Maar wel de eerste keer voor zo'n groot publiek!'roept Perrie uit. Ik glimlach en ga naast haar zitten. De huid van onze blote benen raken elkaar en nog steeds gaat die siddering door me heen. Het is nog steeds ongelofelijk wat Perrie met me doet.
'Dat weet ik ook wel. Maar ik kan je vertellen, je ziet nog geen vijftig mensen. Er is zoveel belichting dat je alleen de voorste paar mensen ziet. Het is bijna alsof je tegen een leeg veld zingt.'
'Hm-mm, vast,'zegt Perrie.
'Niet zo onzeker zijn, het komt allemaal goed.,'bemoeit Leigh zich er mee. Perrie kijkt op en ik zie hoe het vage licht zorgt voor donkere schaduwen op haar gezicht. Haar wimpers zijn zo mooi en het is onbeschrijfelijk. Of het nu duister is en je geen hand voor ogen kan zien, of het nu zonnig weer is, het maakt niet uit, Perrie is altijd prachtig. 'Je hebt een geweldige stem en ze gaan je echt niet afrekenen.'
'Maar ze kennen me niet. Ik ben nieuw, wat gaan ze wel niet van me denken?'
'Ze kennen je echt wel,'zeg ik. 'Iedereen die ons kent, heeft je naam wel eens horen vallen. Ze weten wie je bent en ze weten wat voor een prachtige meid je bent. En als ze je niet accepteren zoals je bent, dan moeten ze dat vooral doen. Jij bent jij en als ze jou niet mogen, dan zijn ze geen echte fan van Little Mix.' We hadden geen seconde getwijfeld om Perrie toe te voegen aan Little Girls toen we doorkregen hoe goed ze kan zingen. Een onschuldig avondje met z'n vieren trutten, draaide uit op te toevoeging van Perrie aan de band. Maar omdat Little Girls niet helemaal bij ons paste, hebben we besloten om onze naam maar weer te veranderen. Ten eerste omdat we de naam Little Girls waarschijnlijk snel genoeg gaan ontgroeien, maar ook omdat we nu niet meer zijn dan een mix van vier mensen. Vier totaal verschillende mensen met een andere achtergrond, een andere huidskleur, andere interesses. We zijn een vreemde mengeling van allerlei muziekstijlen, dus onze nieuwe naam past perfect bij ons.
Glimlachend maak ik mezelf helemaal klaar. Ik besluit Perrie ook maar een beetje te helpen en uiteindelijk staan we met z'n vieren voor de spiegel. Leigh tovert haar mobiel tevoorschijn en maakt een foto van ons vieren. Het is alsof Little Girls nooit compleet was. Nu Perrie erbij is en nu we Little Mix zijn, is het goed. Nu zijn we compleet en moet er niets meer aan ons veranderen.
Leigh laat ons de foto zien en ik merk op dat onze outfits -oké, dit is waarschijnlijk heel stom om me te realiseren- ook erg veranderd zijn sinds ons eerste optreden. Hoewel het misschien wat lullig is om te zeggen, leken we toen net clowns met onze outfits die uit gekleurde lappen stof leken te bestaan die willekeurig aan elkaar genaaid waren, maar dit ziet er beter uit, vind ik.

'Little Mix!' Een jongeman van backstage roept ons en ik neem Perrie's hand vast. Vlug geef ik een kneepje in haar hand en dan krijgen we onze microfoons in onze handen. Iemand op het podium houdt een praatje en dan hoor ik onze nieuwe bandnaam vallen. Ik kijk eerst Leigh, dan Perrie en daarna Jesy aan, waarna ik mijn hand naar het midden uitsteek. De anderen leggen hun hand op de mijne, we doen onze yell en dan mogen we het podium op.

Het is verrassend hoe ver we kunnen kijken. Een festival is behoorlijk anders dan een concert in een zaal. Het lijkt ook Perrie te verrassen. Met grote ogen bestudeert ze het publiek en het is maar goed dat haar solo niet in het begin van het nummer zit. Toch zingt Perrie de sterren van de hemel en het publiek lijkt goed op haar te reageren.

'Goed, V-festival, het was geweldig om hier te zijn, voor de eerste keer met Perrie en we willen afsluiten met een liedje voor haar. Ik denk dat jullie het wel kennen, maar laten we eerst even oefenen, oké?' Jesy staat voor op het podium en begint op het ritme te klappen. Ik snap de hint en zet het juiste deuntje in. Dan scanderen Jesy, Leigh en ik op het juiste moment: "Change, change your life, take it all. Change, change your life, take it all." Het publiek doet direct mee en zingt uit volle borst mee. Perrie is voor op het podium gaan zitten en kijkt alles met haar hand voor haar mond aan.
'Oké, ik denk dat dit wel gaat lukken. Nu vraag ik nog één ding van jullie, V-festival,'zegt Leigh en ze stopt met klappen. 'Zing uit volle borst mee met Change Your Life!' Dan zetten we in en zingt het hele publiek mee. Het couplet, het refrein, alles van voor tot achteren. Op een scherm in de verte zie ik hoe Perrie in beeld is. Ze is duidelijk geëmotioneerd en dat doet mij weer iets. Ik zing de laatste woorden van Change Your Life en dan roept Leigh: "En nu jullie, zo lang als jullie kunnen!". En dat doet het publiek. Vijf minuten lang zingen ze door, eerst onder onze muzikale begeleiding, later helemaal zelf. Perrie staat op en met z'n vieren gaan we arm in arm staan. Achter de ruggen van Jesy en Leigh, verstrengelen we onze vingers.
'Dank jullie wel, V-festival, jullie waren geweldig! We houden van jullie!'roep ik. Ik zwaai met mijn vrije hand en werp een handkus naar het publiek.
'Dank jullie wel, jullie hebben mijn eerste optreden tot een warm welkom gemaakt. Dit betekent ontzettend veel voor me en ik sluit me volledig aan bij Jade. Wij houden van jullie,'roept Perrie. Het applaus laait nog wat op en dan verlaten we het podium. Achter de schermen, omhelzen Perrie en ik elkaar, waarna ik haar kus. Onze bezwete lichamen tegen elkaar, maar toch perfect.
'Zie je wel dat ik niet de enige ben die van je houdt,'zeg ik en ik kijk Perrie aan. 'Ze accepteren je en nemen je zoals je bent. Je bent geweldig, je bent perfect en dat zien zij ook.'
'Maar als je nu al die mooie woorden nu al zegt, wat moet je dan zeggen als we ooit gaan trouwen?' Ik giechel en rol met mijn ogen.
'Dat zien we dan wel weer,'giechel ik.

Wat ik niet wist, dat Perrie me drie zomers later een huwelijksaanzoek zou doen en ik serieus over die woorden na zou moeten gaan denken.

Reacties (5)

 • BOOKWURM

  Hahahahaha dat einde, ik lig plat hahahahahahaha
  Perrie toch

  4 jaar geleden
 • AnoukIrwin

  OMG!!!!
  Zo cute!

  4 jaar geleden
 • KellyHoranXx

  Oh my gosh, ik had werkelijk, en dit meen ik seieus, vanaf het moment dat Little Girls werd opgericht, een vermoeden dat Perrie er uiteindelijk bij zou gaan en dat het dan Little Mix zou worden... Ik ben gewoon echt helderziend;)

  4 jaar geleden
 • certified_cloud

  ohh my god!!
  dit is echt zo'n leuk verhaal!!

  4 jaar geleden
 • Chasing1D

  Oh my, this is so adorable af

  4 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen