Foto bij ~ Three ~
~ Our fingers traced in circles round its history ~

Ik doe mijn kamerdeur achter me dicht en haal diep adem, een poging om mezelf wat te kalmeren. Ik loop naar het raam en verplaats op mijn weg enkele dozen. Ik doe de gordijnen dicht en laat me daarna met een zucht op de matras vallen. Ik staar naar het plafond.
Ik ben er bijna zeker van dat de duivel school heeft uitgevonden. Ik heb echt geen zin om naar school te gaan en al zeker niet naar een nieuwe. Nog een nadeel is dat dit dorpje zo klein is dat iedereen elkaar waarschijnlijk wel kent en het meteen gaat opvallen dat ik nieuw ben.
Ik draai mijn hoofd en kijk naar de plek waar ik het doosje met de foto erin neergezet heb. Mijn plan is om nog een keer naar die foto te kijken, want op één of andere gekke manier intrigeert de jongen op de foto me.
Verward ga ik rechtop zitten als ik het doosje nergens zie. Ik sta op en scan de kamer nogmaals helemaal, ook in de kast ga ik nog eens kijken, maar zonder geluk.
Heb ik het toch ergens anders gelegd? Ik denk nu toch echt dat ik het op de doos naast mijn bed heb gelegd. Het kan geen benen gekregen hebben en weggelopen zijn. Waar is dat doosje in hemelsnaam?
Ik weet niet waarom ik zo gehecht ben eraan, maar het is duidelijk dat het me aantrekt. Ik zoek tussen en in alle dozen, de kast bekijk ik nogmaals goed. Maar dit alles zonder resultaat.
Na een kwartier tot twintig minuten gezocht te hebben, ga ik vermoeid op het bed zitten. Ik kijk op en mijn mond valt open.

Daar. Op exact dezelfde plek waar ik het achtergelaten heb en waar ik net al ontelbaar vele keren gekeken heb, staat het doosje. What the heck? Ik grijp het doosje vast voor het weer kan verdwijnen. Ik open het en neem de foto er terug uit. “Wat voor zieke grap is dit?” vraag ik me luidop af en met vernauwde ogen kijk ik naar de grijnzende jongen op de foto.
Er moet iets vreemds in de lucht van dit huis of van Lutterworth zitten, iets dat me dingen doet zien die er niet zijn. Want ik ben er honderd procent zeker van dat het doosje een kwartier geleden daar niet stond.

Een klopje op de deur doet me opschrikken, snel stop ik het doosje onder enkele T-shirts die op de grond liggen. Ik open de deur en zie mijn moeder met een bord vol brownies.
“Hey schat, ik heb wat dessert voor je mee.” zegt ze met een glimlach. “Sorry voor net, ik hoop dat je al wat minder boos bent?” Ik slik even en knik dan.
“Bedankt.” zeg ik terwijl ik een brownie van het bord neem en er meteen een stuk afbijt. Het smaakt echt heerlijk! Mam is altijd al een talent geweest op het gebied van koken. “Heel lekker.” zeg ik met volle mond en ze lacht even.
“Ik kom ook even kijken of je hulp nodig hebt met het uitpakken.” zegt ze terwijl ze me opzij duwt en de kamer binnen gaat. Ze zet het bord op het bed. “Je zou tenminste toch al je kledij kunnen wegleggen voor je naar school gaat, morgenochtend.” zucht ze terwijl ze naar de hoop T-shirts wijst die op de grond liggen.
“Ja, oké, ik doe het wel.” beloof ik, er heel goed van bewust dat het doosje onder die shirts ligt.
“Ik help je wel.” zegt ze en neemt een gekreukte bloes van het bergje. “Het is niet dat je zoveel kleren hebt.” Ik wil niet dat ze het doosje vindt en dan allerlei vragen gaat stellen. Zij heeft het niet in haar kast gevonden, ik heb het in de mijne gevonden. 'Wat je vind mag je houden.' zoals ze zeggen.
“Mama,” zeg ik als ze de blouse weglegt en naar een jeans reikt. “Het is goed hoor, ik doe het wel.”
“Louise, het is hier net een varkensstal en je bent er nog geen dag. Ik moet het hier nog stofzuigen. Straks zijn al je kleren vuil.” Ik kijk haar met verschrikte ogen aan als ze enkele T-shirts opneemt.
“Mam, hoorde je dat?” roep ik geschrokken.

Hey,
Waar was dat doosje plots naartoe? En wie is die vreemde jongen op de foto?
greetz Translator

Reacties (4)

 • DM1980

  Beetje laat😅 maar ga plzzzz verder!

  2 jaar geleden
 • Chucks

  Omg.... Wtffff wat was dat omg spanning !!!!!!!

  6 jaar geleden
 • pcy

  omg omg omg_O_

  snel verder yoooo

  6 jaar geleden
 • ChocolateMuffin

  Dit is zo spannend dat ik denk dat ik ga sterven ;D
  Snel verder!!!

  6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen