Foto bij ~ Five ~

Louise Marx POV


~ As you held me down, you said ~

De dag verliep tergend langzaam, dat kwam waarschijnlijk door de ‘vrolijke’ leerkrachten en die vervelende medeleerlingen, die ik liever kwijt ben dan rijk. Na zo’n zware dag ben ik helemaal uitgeput. Omdat ik in de lagere school een jaar overgedaan heb ben ik dus één jaar ouder dan de andere laatstejaars hier. Ik ben al bijna 19 en heb al mijn rijbewijs. Ik kom dus in auto naar school.

Met een vermoeide zucht laat ik me achter het stuur zakken. Ik trek de deur dicht en zet mijn schooltas op de passagiersstoel naast mij. Het kleine vakje onderaan mijn schooltas staat een klein stukje open en ik kan het niet laten om eruit te halen wat erin zit. Voor de duizendste keer bekijk ik de foto van de jongen. Ik kan het maar niet loslaten. De jongen van op de foto, H.S. vermoed ik, ziet er ongeveer even oud uit als ikzelf. Zou het mogelijk zijn dat hij naar deze school ging of gaat? En als dat zo is, waarom lag deze vervloekte foto dan in mijn kast?
Ruw word ik uit mijn gedachten gehaald door geklop op het raampje naast me. Ik schrik me rot en gooi de foto snel bij mijn tas, waarna ik me een kwartslag draai om te zien wie me bijna een hartaanval bezorgde.
Louis, de jongen die tegen me praatte tijdens het eerste lesuur, lacht naar me met een grijns van zijn ene oor naar zijn andere.
“Jongen, doe dat nooit meer.” zeg ik terwijl ik mijn raam naar beneden rol.
“Sorry," zegt hij terwijl hij zijn schouders ophaalt en er helemaal niet uitziet alsof hij meent wat hij zegt.
“Wat moet je van me?” vraag ik botter dan ik bedoel.
“Wel, ik dacht zo, omdat je, je eerste dag hier hebt overleefd, moet ik je wel feliciteren. Dus, gefeliciteerd.” Ik grinnik, “Bedankt.”
“Geen probleem, Louise. Tot morgen.” zegt hij voor hij weer rechtop ging staan en weg stapt. Ik kijk hem na. Hij was de enige persoon waarmee ik een echt gesprek heb gehad vandaag, naast die vrouw aan het secretariaat vanmorgen. Ik doe mijn raam weer dicht en start de motor om naar huis te vertrekken.

Ik weet dat als ik thuiskom er niemand zal zijn want mijn ouders zullen nog aan het werk zijn. Mijn moeder geeft les aan de eerste graad in de Holmes Chapel Primary school. Ik weet niet wat ze er zo tof aan vind om vijf dagen in een week tussen die lawaaierige kinderen te zitten; maar dat is mijn mening.
Mijn vader geeft ook les maar in Holmes Chapel Comprehensive School. Je kunt waarschijnlijk wel al raden welk vak hij geeft aan die 11 tot 14 jarigen? Inderdaad, geschiedenis. Ik vond het allemaal best, zolang hij niet, zoals waar we vroeger woonden, mij lesgaf.

Na een paar keer geprobeerd te hebben om het verroeste slot los te krijgen van de achterdeur is het eindelijk gelukt. Ik ga het huis binnen en zet mijn boekentas naast de keukentafel en neem een appel uit de fruitschaal. Ik neem er een hap uit terwijl ik tegen het aanrecht leun. Ik voel me soms zo vreemd, ik weet niet goed hoe ik het moet verwoorden. Misschien is het eenzaamheid, ik weet het niet. Maar ik zou op een dag graag dat gevoel kwijtraken.

Het klokkenhuis van de appel gooi ik weg in de vuilnisbak, ik neem mijn boekentas en verdwijn naar boven. Omdat ik toch nog niet veel huiswerk heb en mijn kamer nog niet af is zet ik mijn boekentas nog even naast de deurpost. Ik zou eerst eens beginnen met alles uit te pakken en op zijn plek te zetten.

Na een uurtje of twee was alles klaar, ik ben eigenlijk wel trots op mezelf, het zag er goed uit. Mijn ouders waren intussen thuisgekomen en ik ruik dat mam bezig is aan het avondeten. “Wie ben jij?” vraag ik me luidop af toen ik nog maar een keer naar de foto van de onbekende jongen kijk.
Ik neem het doosje van m’n nachtkastje misschien heb ik iets over het hoofd gezien? Als ik het doosje open mist mijn hart een slag, want er zit iets in wat er heel zeker gisteren niet inzat.

Hello!

Wat is er toch aan de hand met dat doosje? Wat zit er nu in?
Harry komt in hoofdstuk 8 dus nog enkele stukjes geduld.

Greetz, Translator

Reacties (4)

 • DM1980

  Omg clifhanger(huil) haha

  1 jaar geleden
 • Chucks

  Omg wat is dat doosje en wie is hs... zoveel vragen.. louis is grappig :'( love him ahahahahahah dannn snel doooooor

  4 jaar geleden
 • pcy

  snel verder omg

  en ik kan niet wachten tot harry in het verhaal komt:Y)

  5 jaar geleden
 • BELIEVExME

  Jij gaat nu NU een nieuw hoofdstuk schrijven. Ander ga ik dood!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen