Foto bij ~ Seven ~

Louise Marx POV

~ and we are full of stories to be told ~

“Ik ben blij dat je bij ons zit, Louise.” zegt Louis die voor me aan de lunchtafel zit. Er zitten hier nog enkele andere mensen. Ik probeer om ieder van hen een vriendelijk lachje te schenken. “Mh,” mompel ik stil terwijl de vreemden die bij mij en Louis aan de tafel zitten me aanstaren.
“Dit zijn Ria, Nate en Jenna.” stelt Louis iedereen voor, terwijl hij ze aanwijst. Ria heeft lang bruin haar dat samengebonden is in een paardenstaart. Haar ogen zijn nog donkerder bruin dan haar haar. Ze kijkt op van haar tekenboek en kijkt me glimlachend aan.
Nate is groot, als in heel groot. Hij ziet er een vriendelijk en leuke jongen uit. Jenna heeft ook bruin haar maar iets donkerder dan dat van Ria. Haar rij rechte, witte tanden worden zichtbaar wanneer ze naar me lacht.
Ik knik even kort naar de drie personen die ik pas heb leren kennen, waarna ik het doosje waar mijn slaatje inzit open maak. Ik doe er wat dressing op en kijk op wanneer ik mijn naam hoor. Ria draait haar potlood tussen haar vingers.
“Waar kom jij vandaan?”
“Kirkwall, Schotland.” antwoord ik.
“Oh, leuk. Bij de zee?” vraagt Jenna nu. Ik knik mijn hoofd op en neer.
“Oh.” Jenna glimlacht en knikt.
Ik ben echt slecht en gesprekken voeren met onbekenden. Ik ben denk ik niet echt interessant om tegen te praten. Ik ben niet grappig en ik heb niet echt de goede eigenschappen die Ria, Jenna, Louis en Nate hoogstwaarschijnlijk wel hebben.
Omdat niemand nog iets zegt, eet ik in stilte mijn slaatje op en laat ik mijn gedachten afdwalen naar het kistje, de foto en de ketting die rond mijn nek hangt.

Wanneer lunchtijd voorbij is, staat Louis erop om me naar het volgende uur te lopen.
“… Je maakt haar beter niet kwaad, ze is niet bang om mensen met opzet een lagere score te geven.” ratelt Louis maar verder over mijn lerares Engels.
We stoppen voor de klas waar ik moet zijn.
“Bedankt.” zeg ik, waarna ik mijn blik even over de klok laat glijden en kijk dan terug naar Louis. “Ik ga dan maar eens.”
“Ja, natuurlijk. Later!” Ik kijk hem nog even na en zie hoe hij een andere jongen een high five geeft en daarna verder loopt.
Met een zucht loop ik het klaslokaal binnen, wat zou ik graag wat meer zoals Louis zijn.
Ik ga ergens aan de zijkant van de klas zitten en leun wat achterover. Een meisje met bruine haren komt voor me zitten, ik negeer haar en kijk observerend naar een vlieg die op de muur zit. Ik zie in mijn ooghoek hoe het meisje zich naar me omdraait, haar ogen bestuderen me.
“Waar heb je dat vandaan gehaald?” Ik kijk het bruinharig meisje aan en ga wat rechter zitten. Ze heeft bruine ogen, licht roze lipgloss en haar ogen zijn met zwarte eyeliner opgemaakt.
“Wat heb ik waar vandaan gehaald?” stamel ik, niet goed wetend wat ze bedoeld.
“Dat.” ze wijst naar mijn nek en ik kijk naar beneden. De ketting.
“Uhm, een tweedehandswinkel.” zeg ik en slik.
“Welke tweedehandswinkel?”
“Het is in Kirkwall, ik ben net naar hier verhuist.” Liegen is waarschijnlijk één van de enige dingen waar ik goed in ben.
“Oh.” Ze kijkt me nog steeds aan met een soort van minachting in haar ogen die me boos maakt.
“Waarom?” vraag ik. Ze drukt haar lippen op elkaar en haalt haar wenkbrauwen op. “Gewoon.”

Tijdens de les kom ik te weten dat ze Eleanor heet, maar wat ik niet te weten kom is waarom ze zo geïnteresseerd is in mijn ketting.
School is gelukkig snel voorbij en ik geraak nog uit de parking voor Louis weer op mijn raam kan komen kloppen.
Ik kom de keuken binnen en haal de foto van H.S. uit mijn zak en kijk voor het eerst vandaag weer naar de foto. Ik blijf ernaar kijken terwijl ik de trap op klim. Wanneer ik de deur van mijn kamer open, voel ik dat er een vreemd koud gevoel in de kamer hangt. Het is moeilijk om te beschrijven, maar het is vreemd. Het zal vast wel de verwarming van dit klote prehistorische huis zijn. Ik sluit de deur van mijn kamer met mijn voet en kijk voor het eerst op van de foto. Ik merk dat ik niet alleen ben in mijn kamer…


Hello!

Ik wil jullie nogmaals bedanken voor de reacties en kudo's jullie mij geven. Het motiveert me echt om verder te doen, want door die reacties te lezen krijg ik echt het gevoel dat jullie dit verhaal met veel plezier lezen en dat vind ik heel fijn.

Oeh, wie zou er in Louise's kamer zijn?

GreetzTranslator

Reacties (3)

 • Chucks

  Omg... wat nuu omg.omg omg die eleanore weet iets ik weet het zeker !!!

  4 jaar geleden
 • pcy

  omg ik reageer zoo laat pas maar ik had dus geen tijd om op Q te komen:|

  spannend stukje omkad, is het harry? zeg pls ja_O_

  5 jaar geleden
 • ChocolateMuffin

  Harreeeeeeh!

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen