"Sapphire?" Bezorgdheid klonk door in de stem. De identieke tweeling stond op het punt om de trein naar Hogwarts in te stappen. Nog zonder enige afdelingskleuren stonden ze nu naast elkaar.
"Ja?"
"We komen toch wel in dezelfde afdeling terecht?"
"Vast wel." Hiermee was het gesprek afgelopen en keerde de meisjes nog een laatste keer naar hun ouders. In de ogen van hun moeder blinkten tranen, die ze snel weg veegde.
"Sapphire, Crystal," de stem van hun vader klonk zacht maar wijs. Beiden ouders hadden tijdens hun tijd op Hogwarts in Ravenclaw gezeten, waar ze elkaar dus ook hadden leren kennen. "Wees voorzichtig, heb veel plezier en schrijf op zijn minst elke maand een brief."
De meisjes zuchtten en zeiden tegelijkertijd; "Zullen we doen, mogen we nu gaan?" Een verveelde uitdrukking hing op hun gezichten. De ouders glimlachten. "Ga maar. Tot in de kerstvakantie! En wel schrijven morgen!"

Toen de meiden eenmaal een coupé hadden gevonden ploften ze neer op de bank, tegenover elkaar. Terwijl ze hun koffers op het rek probeerden te krijgen ging de coupé deur open. Een jongen en een meisje stonden in de deuropening. Sapphire rolde met haar ogen, maar Crystal, in tegenstelling tot haar zus, keek hun nieuwsgierig aan.
"Hey. Ik ben Crystal, en dat is Sapphire." De jongen had bruin haar, met een beetje roodachtige gloed. Het meisje had knalrood haar. Beide waren ze eerstejaars; geen afdelingskleuren aan.
"Ik ben Albus," antwoorde de jongen, "en dit is Rose."
"Albus?" vroeg Sapphire, die plotseling geïnteresseerd leek te zijn in hun gezelschap. "Als in Albus Potter?"
"Saf!" riep haar tweelingzusje uit. "Doe niet zo onbeschoft," siste ze tegen haar zusje, die nu naar Rose keek. "Rose Weasley?"
Crystal keek naar Albus en Rose. "Sorry, hoor."
"Maakt niet uit," mompelde Rose. "Dat zullen we nog wel vaker te horen krijgen."
"Mogen we hier komen zitten? Het is overal vol," vroeg Albus. Crystal knikte, en dus lieten Albus en Rose zih zakken op de banken.
"Dus... in welke afdeling willen jullie komen?" vroeg Sapphire.
"Gryffindor!" riepen Albus en Rose in koor. Sapphire grinnikte.
"Jullie?" vroeg Rose. Sapphire en Crystal keken elkaar even aan. Eigenljk hebben ze het nooit gehad over in welke afdeling ze wilden, alleen dat ze bij elkaar wilden. Dus antwoordden ze beide wat ze zelf vonden.
"Slytherin."
"Hufflepuff."

Reageer (1)

  • deIeted

    Klinkt leuk :)

    8 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen