'Heb je alles?' Vraag ik nog voor de laatste keer. 'Ja, ik heb dubbel gecheckt' zegt Jasper en legt hierna zijn koffer in de achterbak. 'Oke' zeg ik en leun met mijn armen over elkaar tegen de deurpost aan. 'Helaas kan ik jou niet meenemen' zegt hij en komt voor me staan. 'Ik ben hier' zeg ik en leg mijn hand op zijn hart. 'Ik weet het' zegt hij en zucht even. 'Je moet gaan' zeg ik en kijk hem aan. 'Ja. Dat moet dan maar' zegt hij en drukt hierna een lange kus op mijn lippen, hierna trekt hij me in een knuffel en laat me naar een minuut weer los. 'Ik zal voor je duimen' 'zolang je maar gaat kijken' 'altijd' zeg ik, een laatste kus delen we en dan loopt hij naar de auto. Hij draait zich nog om om me een knipoog te geven en stapt dan in de auto en rijdt weg. Als hij de staar uit is stap ik terug naar binnen en pak mijn mobiel van het dressoir. Ik zie dat ik een gemiste oproep van Nellie heb en bel haar terug.

'Hey meis' wordt er op genomen. 'Hoi hoi' zeg ik terug. 'En is hij al weg?' 'Ja. Net twee minuten denk ik' 'mis je hem al?' Vraagt ze met een lachje. 'Nog niet. Zal vanavond wel komen als ik alleen in dat grote bed lig' lach ik terug. Ik hoor Nellie aan de andere kant ook lachen. 'Je went er aan. Maar waar ik voor belde. Kom je morgen de wedstrijd bij ons kijken, Thomas en Milou komen ook' 'ik ga het bij Ayla kijken' 'dan neem je haar toch mee? Blijven jullie ook eten. Maken we er een gezellige avond van' 'ik ga het aan ayla vragen en dan laat ik het weten, oke?' Vraag ik. 'Is goed meis, dan hoor ik het van je. Doei' 'doeidoei' zeg ik en hang dan op. Meteen zoek ik Ayla haar nummer op en breng mijn telefoon weer naar mijn oor. 'Met Ayla' 'met mij' 'hoi mij? Wat is er?' Ik lach even. 'Nellie belde net. Ze vroeg of we de wedstrijd morgen bij haar komen kijken, Thomas en Milou komen ook' 'ja gezellig. Doen we' zegt ze meteen enthousiast. 'Oke, dan laat ik.het weten. Dan kom ik je morgen rond drie uur ophalen oke?' 'Ja. Tot morgen' ik hang op en stop mijn telefoon in mijn tas.

'Britt?' Hoor ik als ik door Amsterdam loop. Ik draai me om. 'Joey?' Vraag ik en kijk mijn ex verbaasd aan. 'Hoi' zegt hij en komt naar me toe. 'Hey, wat doe jij nou hier?' 'Met vrienden op stap, en jij?' 'Aah zo, gewoon wat rondlopen' zeg ik en haal me schouders op. 'Heb je uuh, zin om iets te drinken?' Vraagt hij en krabt even over zijn achterhoofd terwijl hij me met een vragende blik aankijkt. 'Ik weet niet of da-' 'het is maar wat drinken Britt' zegt hij. 'Nou vooruit' zeg ik en glimlach even. Hij pakt ze mobiel en tikt er wat op. 'Even laten weten dat ik weg ben' zegt hij als hij z'n mobiel weer weg heeft gedaan. We lopen naar een terras op het Leidseplein en bestellen beiden wat te drinken. 'Dus. Hoe gaat het met je?' Vraagt hij, 'goed, heel goed zelfs. Heb sinds kort een baan' 'wat goed zeg. Kinderpsychologie toch?' Vraagt hij. 'Je weet het nog' zeg ik, toch ietwat, verbaasd. 'Tuurlijk weet ik het nog' zegt hij en glimlacht even. Ik pal mijn dampende kop thee vast en klem mijn handen eromheen. 'Ik denk dat we morgen in de bladen staan' zeg ik als ik een man met een camera achter een boom zie staan. Totaal niet opvallend. 'Hoezo?' 'Paparazzi' 'krijg je geen problemen met Jasper dan?' Vraagt hij meteen. 'Nee, ik leg het hem uit, maar ze zullen vast wel weer verzinnen dat ik vreemd ga' 'is het niet vervelend? Wetende dat er altijd mensen zijn die je volgen?' 'Ik heb er tot nu toe nog geen problemen mee gehad. Maar volgens hun ben ik al zwanger en zijn Jasper en ik getrouwd op onze vakantie in Turkije. Nou ik zie geen ring hoor' zeg ik lachend en houdt me hand even omhoog. Joey lacht ook en neemt dan nog een slok van zijn koffie. We hebben het nog gezellig met elkaar en na bijna tweeënhalfuur tijd nemen we toch afscheid van elkaar. 'Nou ik zie het morgen wel als ik in de krant sta' zegt hij nog lachend voor hij wegloopt. Ik lach ook nog even en loop dan naar mijn auto. Ik schreeuw hard mee met Ed Sheeran en parkeer de auto weer netjes voor het huis.

Reacties (1)

  • goldengirl12

    Leukkk, snel verderr
    Benieuwd hoe jasper reageert

    6 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen