Foto bij Extra Page 7 - The Random Questions Tag!

Ik heb geen idee hoe dit gaat werken, of jullie dit hoofdstuk überhaupt wel iets vinden, but we'll see (;
Helloooooooooooooo everybody!
Did you miss me? Ik weet eigenlijk niet eens meer hoe lang het geleden is dat ik voor het laatst een hoofdstuk activeerde, maar het voelt voor mij heel lang geleden (wat misschien aan mij ligt, omdat ik het voor mijn gevoel heel druk heb gehad de laatste tijd). Ik wilde gewoon heel graag weer iets activeren (:
Hmmmmm, het voelt toch alsof er iets veranderd is in die tussentijd... Oh ja, ik heb een bril gekregen (: Maar wacht, dat kunnen jullie niet zien, dus wat zou het dan zijn... Oh, mijn username ^^ Ik vraag me af hoeveel mensen konden raden dat ik het was toen ze deze naam in hun inbox zagen staan? Haha (: Waarschijnlijk ga ik over een tijdje wel weer terug naar BlueJays, maar ik wilde gewoon even iets nieuws proberen (af en toe wat afwisseling kan wel goed zijn (: )
3 november ben ik trouwens naar Ed Sheeran geweest (tijdens mijn toetsweek, haha) and it was so amazing!! =D Ik vond het echt geweldig om hem zo live the zien en horen en ik heb gewoon echt een hele leuke, geweldige avond gehad!! Zijn er nog meer mensen geweest? (En zo ja, hoe vonden jullie het?)

Anyway, ik heb het een paar weken geleden eindelijk over mijn hart verkregen om de status van dit verhaal van 'in ontwikkeling' naar 'afgelopen' te zetten. Dit betekent niet dat er helemaal geen extra pages meer zullen komen, maar het is voor mij meer een soort symbool voor dat ik eindelijk een beetje klaar ben om afscheid te nemen van dit verhaal. Zeg maar, het voelde eerst, vlak nadat ik het laatste hoofdstuk had geschreven, echt alsof het nog niet voorbij kon zijn, maar door de extra pages heb ik nu wat tijd gehad om afscheid te nemen en heb ik het gevoel dat het zo wel goed is. Het lijkt misschien heel stom als ik het zo opschrijft, maar DITR heeft op een bepaalde manier gewoon zoveel voor me betekent de afgelopen meer dan anderhalf jaar (: En uiteindelijk ben ik best wel tevreden met hoe het geworden is en gewoon zo ontzettend blij dat er mensen zijn geweest die het ook nog echt leuk vonden om te lezen (en nog wel zoveel).
Ik weet dat ik veel te veel bedank, maar thanks a lot for reading, and thanks for sticking around (:
Dit betekent niet dat dit de laatste 'Extra Page' is, maar ik heb nu wel eindelijk een plan gemaakt van hoeveel Extra Pages er nog zullen komen. Het leek me wel mooi als het er tien in totaal zijn. Naast dit hoofdstuk komen er nog een hoofdstuk dat 'How to dance in the rain' heet, een 'Jay's guide to happiness' en een 'Sneak preview' van andere verhalen waar ik de afgelopen tijd mee bezig ben geweest. Mogelijk ga ik ook nog een uitwerking van de 'challenges' van 'Extra Page 2' maken, maar dat zal ik dan waarschijnlijk 'Extra Page 2 part 2' noemen of zoiets, zodat ik toch nog met tien extra pages kan eindigen.

Ik zit me nu weer te beseffen dat ik inleidingen altijd veeeeeeel te lang maak, dus de uitleg van deze page komt boven aan het hoofdstuk (;
Hope you like it!
Xx Charlotte

P.S. Ik weet niet hoeveel mensen dit nog lezen, maar mocht iemand nog op zoek zijn naar leuke verhalen om te lezen, dan zijn hier twee aanraders die ik eventjes in het zonnetje wilde zetten:
- 17 again Louis William Tomlinson van Felicita, voor wie nog op zoek is naar een goede fanfic en geen zin heeft om tientallen hoofdstukken bij te lezen, het is echt een leuk verhaal en ik vind dat het meer lezers verdient!
- Observaties van een muurbloem van niniwa1 is een ontzettend goed OP verhaal, heel mooi en fijn geschreven en ik hoop stiekem echt heel erg dat het haar gaat lukken om 100 abo's te behalen, want dat verdient ze zeker!
P.P.S. Oh, en nog een happy birthday to Jay, die gisteren 'jarig' was. Ze is dan al 20 geworden, wauw! Can you imagine? Kleine meisjes worden groot, haha :') ik ben zelf ook al mijn laatste dagen 'kind zijn' aan het aftellen :p oh, en dan ook nog gefeliciteerd voor de lezers die (ongeveer) op dezelfde dag als Jay jarig zijn!

Omdat ik nog een aantal gedachten had over dit verhaal die ik wilde opschrijven, maar ze allemaal een beetje onsamenhangend zijn, heb ik hiervoor een andere oplossing bedacht, namelijk:
THE RANDOM QUESTIONS TAG!

Het idee hiervan is namelijk dat ik hieronder een aantal vrijwel willekeurige vragen over DITR heb neergezet, waarop ik vervolgens mijn eigen antwoord heb uitgewerkt. Maar de reden dat ik het 'tag' heb genoemd (vernoemd naar die YouTubefilmpjes waarin mensen 'getagd' worden om een bepaalde challenge ook te doen of zo), is dat mijn antwoorden deze vragen eigenlijk maar een soort voorbeelden zijn van antwoorden. Ik zou jullie namelijk ook graag willen vragen om deze vragen te beantwoorden. Natuurlijk hoeft dit alleen als je het leuk vind en er zin in hebt en als je geen antwoord op een vraag hebt of ze niet allemaal wilt invullen, dan hoeft dat natuurlijk niet, maar ik zou het wel heel leuk vinden als je een vraag uitkiest om antwoord op te geven in de reacties van dit hoofdstuk (:
Let's get started!

Wie is je favoriete figurant (dus een personage dat eigenlijk zo goed als betekenisloos was voor het verhaal, maar meer voor een soort opvulling heeft gezorgd) in DITR?
Hoewel ik Eric, de man die Jay in New York tegenkwam en toen zijn vriendin ten huwelijk vroeg en vervolgens zijn fiets aan Jay leende, vind ik persoonlijk best wel leuk, omdat hij in dat ene hoofdstuk dat hij genoemd is en maar een paar woorden heeft gesproken toch al een soort achtergrondverhaal heeft gekregen. Desondanks zit en nog één betekenisloos personage in dit verhaal dat ik nog leuker vind dan Eric. Ik denk dat het een personage is waar je redelijk snel overheen leest, omdat haar naam maar één keer in één hoofdstuk van het verhaal wordt genoemd, maar toch is het in mijn hoofd een volledig personage. Haar naam is Carmen en ze is het nichtje van Jay dat werd genoemd in Page 151.

Zou je vrienden zijn met Jay, als je haar in er echt zou kennen, denk je?
Ik zat hier laatst over na te denken. Ik zou wíllen dat ik vrienden met Jay kon zijn, want ik denk dat ze een goede vriendin zou zijn en een leuk iemand om mee om te geven, met wie je bovendien filosofische gesprekken zou kunnen voeren. Als ik een vriendin had als Jay zou ik misschien wel iets vaker dingen doen die ik niet durf. Als ik eerlijk ben, denk ik echter dat ik misschien niet cool genoeg zou zijn om vrienden met Jay te zijn, hoe stom dat ook klinkt, haha (: Jay is in mijn hoofd een beetje iemand met wie heel veel mensen wel vrienden zouden willen zijn, waardoor ik niet weet of ik goed vrienden met haar zou kunnen worden.

Hoe klinkt de afkorting DITR in jouw hoofd?
In mijn hoofd klinkt het ditr echt als een woord. Een beetje zoals 'Twitter' eigenlijk, maar dan met een 'd' in plaats van 'tw' in het begin.

Wat was je favoriete Page?
Dit is voor mij een hele moeilijke keus en iets wat voor jullie misschien wel onmogelijk is, omdat jullie natuurlijk niet precies de inhoud van de pages in je hoofd hebben. Mocht je toch een favoriete Page die je je herinnert of gewoon een favoriet moment in het verhaal hebben, dan hoor ik dat natuurlijk graag!
Een van mijn favoriete pages om te schrijven, waar ik achteraf eigenlijk ook wel trots op ben, is toch wel The Last Page, het moment waar ik eigenlijk toch al die tijd naar toe had zitten werken. Ook Page 153 vond ik echt heel leuk om te schrijven, dit is het hoofdstuk waarin Niall Jay met oud en nieuw opzoekt in Parijs. Dat beeld van sneeuw en de Eiffeltoren had ik toen gewoon heel mooi in mijn hoofd zitten.
De ruzie tussen Niall en Jay vond ik stiekem ook heel leuk om te schrijven. Niet alleen omdat drama soms gewoon heel leuk om te schrijven kan zijn, maar ook heel erg omdat ik het beeld van die scène al heel lang in mijn hoofd had zitten en het me uiteindelijk heel erg gelukt is om het zo opgeschreven te krijgen zoals ik het voorstelde. Ook kan ik me nog heel goed herinneren dat ik dit 's nachts heb zitten schrijven, terwijl ik dat bij andere hoofdstukken niet altijd weet.
De Page vanuit Nicks perspectief vond ik heel leuk om te schrijven, omdat hij voor mij toen pas echt is gaan leven als personage. En Page 70 en 71 blijven voor mij pages die ik echt twee van mijn favoriete pages. Dit is wanneer ze samen Shrek kijken. Het is alleen maar Niall en Jay, zo simpel als het is, terwijl ze overduidelijk verliefd op elkaar zijn, maar dat nog niet echt helemaal durven toe te geven. Op dat moment lijkt het ze ook even niks te kunnen schelen wat anderen van ze denken, omdat zo erg een onderonsje is. En het heeft natuurlijk Shrek en een stukje Ed Sheeran en mensen klonen en een hoogtepunt van Winnie-the-Pooh wijsheid is zich.

Is er iets in dit verhaal geweest wat je aan het denken heeft gezet en zo ja wat/wat het meest?
Het 'dingen doen die je niet durft' is natuurlijk misschien wel een van de belangrijkste kernpunten van dit verhaal en dan ook iets wat mij altijd veel bezig houdt. Voor mijn gevoel moet je als verlegen persoon nou eenmaal regelmatig dingen doen die je niet durft om gewoon maar mee te kunnen draaien in de maatschappij en natuurlijk is dat niet altijd makkelijk. Ik heb me nadat ik het had opgeschreven echter heel vaak afgevraagd of de 'drempeltheorie', zoals ik het noem, het idee dat angst een soort drempel is, waar je in principe gewoon overheen moet zien te stappen, nou eigenlijk wel klopt.
Er zijn best situaties te bedenken waarin je angst echt als een soort drempel kunt zien. Iets wat ik zelf bijvoorbeeld heel eng vind, is mensen opbellen die ik niet (of niet goed) ken, maar wanneer je eenmaal op het knopje drukt en de telefoon overgaat, dan kan je niet meer terug. Het is een kleine stap die je moet nemen, waardoor je vervolgens de grotere stap kunt nemen van het gesprek voeren. Hetzelfde geldt bijvoorbeeld voor naar de tandarts gaan, wat ik vroeger heel eng vond, of in een achtbaan gaan die je eng lijkt. Wanneer je eenmaal in de stoel gaat liggen of in het karretje gaat zitten, is het ook zo weer voorbij en vaak blijkt dan dat het eigenlijk wel meeviel.
Wanneer ik ergens een spin zie lopen of een wesp naast mijn hoofd hoor zoemen, lijken die rationele gedachten opeens gewoon niet meer te werken. Het is dan alsof er een heleboel paniekbellen afgaan in mijn hoofd. Ik durf nauwelijks naar zo'n beest te kijken, zonder dat daar echt een goede reden voor lijkt te zijn. De angst zit diepgeworteld en ik kan me niet voorstellen dat ik het minder eng zou vinden wanneer ik een spin over mijn hand zou laten lopen of zo. Het voelt niet gewoon als een drempel, het valt ook moeilijk als een drempel te zien.
Iedereen, zelfs Jay, heeft natuurlijk angsten en de ene angst is natuurlijk de andere niet. De angsten zijn bijvoorbeeld moeilijk uit te leggen aan mensen die niet dezelfde angst hebben. Ik ben bijvoorbeeld altijd de enige in mijn gezin geweest die geen hoogtevrees heeft en ik heb dan ook nooit echt begrepen wat zij nou zo eng vonden aan van een hoge hoogte naar beneden kijken. Andersom voelt het voor mij ongelofelijk frustrerend dat er voor dingen die voor andere personen zo normaal lijken, zoals dus een telefoongesprek voeren, bij mij altijd een soort barrière in de weg lijkt te staan. Angsten zijn niet altijd zo makkelijk verklaarbaar als de bindingsangst van Jay.
Het is dan wel mijn eigen verhaal, maar toch zijn er naast de gedachten die ik al in het verhaal zelf heb geprobeerd te verwerken, nog wel gedachten geweest die daarnaast in door mijn hoofd zijn blijven spoken.

Hoeveel kinderen denk je da Niall en Jay samen zouden krijgen (denk je überhaupt dat ze samen kinderen zullen krijgen?) en hoe zou je ze in dat geval noemen?
Ik heb dit soort dingen allemaal veel te veel uitgedacht.
Ik denk dat Niall en Jay samen drie kinderen zullen krijgen, eerst een dochter, dan een zoon en vervolgens weer een dochter.
Hun oudste dochter noemen ze Mae-Lynn Tuesday Horan (Mae-Lynn als verengelsde versie van de Chinese naam Mei-Lin/Mei-Ling (wat volgens mij iets als 'mooi en fijn' betekent) en Tuesday, omdat Niall en Jay elkaar op een dinsdag ontmoet hebben. Haar roepnaam is dan overigens Lynn, omdat Mae te veel op Jay zou lijken.)
Hun zoon noemen ze Charlie Finneen Horan, vernoemd naar een zekere schrijfster en een naam die uit het Iers komt en ook iets als 'knap' of 'mooi' betekent. Ook betekent de naam Charlie 'vrije man' en vrijheid is iets wat Jay, maar Niall waarschijnlijk natuurlijk ook, heel belangrijk vindt.
Hun jongste dochter noemen ze Dani Belle Horan, voornamelijk gewoon omdat ze dit mooie namen vonden (Belle betekent zelfs 'mooi', Niall en Jay hebben dus drie hele mooie kinderen), hoewel Jays vriendin Isabelle graag denkt dat ze naar haar is vernoemd.

Ben je wel eens een 'lek' in het verhaal tegengekomen?
Even uitleggen wat ik met zo'n 'lek' bedoel. Lekken zijn eigenlijk punten in het verhaal die niet helemaal kloppen, omdat ze in realiteit niet zouden kunnen bijvoorbeeld. Er zitten in DITR natuurlijk ook een aantal 'lekken' verborgen, die soms nog wel eens door oplettende lezers worden opgemerkt. Een voorbeeld van zo'n lek is dat Niall na drie jaar blijkbaar nog steeds hetzelfde nummer heeft, zoals Lugano een tijdje geleden opmerkte. Zo zitten er nog wel wat meer van die lekken in het verhaal en ik ben benieuwd of jullie die wel eens opgemerkt hebben. Of dat jullie zelfs lekken hebben gevonden die ik nog niet heb gezien, dat kan natuurlijk ook.
Gelukkig is het maar een verhaal en kan ik als schrijfster alles precies zo laten verlopen dat het mij uitkomt ^^

Als je iets kon veranderen aan dit verhaal, wat zou je dan veranderen?
Ik ben over het algemeen best tevreden met dit verhaal en de inhoud ervan, dus het zou meer om kleine stukjes gaan. Ik zou willen dat ik de 'lekken' eruit kon zeven, haha (: (Hoewel zeven eigenlijk geen goed woord is, uhm, oppoetsen? I dunno...) Ik ben een beetje het soort persoon dat er niet zo goed tegen kan als dingen niet kloppen in een verhaal, dus ik heb ook geprobeerd dat zo veel mogelijk te vermijden, maar er zijn toch nog wel een paar lekken ingeslopen.
En ook zijn er een paar stukjes die gewoon wat awkward zouden aanvoelen als ik ze terug zou lezen, denk ik, maar gelukkig valt dat denk ik ook nog wel mee.

Toeval of het lot?
Deze is eigenlijk vooral voor jullie, ik vraag me namelijk wel af hoe jullie erover denken. Zelf heb ik het natuurlijk een paar hoofdstukken geleden al wel duidelijk gemaakt: over het algemeen: toeval. Ik vind het idee van toeval en zelf alles kunnen bepalen veel mooier dan het idee dat alles al vast staat, maar in dit verhaal is natuurlijk niks toevallig (zelfs niet het eerste en het laatste woord van het verhaal. Had ik dat al gezegd? Ik heb geprobeerd het laatste woord van het officiële verhaal zo te kiezen dat het het hele verhaal samenvat en daarvoor heb ik het woord 'reis' gekozen (: ).

Favoriete spellingsfout in DITR (zie vorige hoofdstuk?
'Broekzalk', of course ^^.

Is er verder nog iets dat je kwijt zou willen?
Uhm, nee, op dit moment niet, maar ik zie het nog zo voor me dat er me weer iets te binnen schiet als ik dit hoofdstuk geactiveerd heb. Als dat zo is, I'll let you know (:.

Ik zou het natuurlijk ontzettend leuk vinden als jullie ook een paar van deze vragen zouden willen invullen (de antwoorden hoeven natuurlijk niet zo lang te zijn als die van mij)!! (: En mochten jullie toevallig nog vragen hebben die aan het lijstje toegevoegd zouden kunnen worden, dan mag je die natuurlijk altijd stellen!

Reacties (5)

 • X_justme

  Wie is je favoriete figurant (dus een personage dat eigenlijk zo goed als betekenisloos was voor het verhaal, maar meer voor een soort opvulling heeft gezorgd) in DITR?
  Mijne is wel eric hij laat jay wel wat inzien en das echt mooi
  Zou je vrienden zijn met Jay, als je haar in er echt zou kennen, denk je?
  Ik denk het wel, ik en jay lijken heel erg opelkaar. daarom is dit ook mijn lievelings q verhaal. Al denk ik dat ik soms wel een beetje gek van dr zou worden.
  Hoe klinkt de afkorting DITR in jouw hoofd?
  zo'n beetje als de afkorting van de wereld draait door je weet wel, letter voor letter.
  Wat was je favoriete Page?
  Deze ga ik echt niet beantwoorden! of maybe wel, Ik vind het moment dat jay over haar philofobia vertelt echt mooi, Maar alle random momenten zoals de taxi, de reis naar de watervallen, het shrek kijken, alles. Er is echter een die ik heel mooi vind en dat is het eerste gesprek van jay en niall in het cafeetje. Dat ze vertelt over toen ze klein was en alles, die vind ik ook echt geweldig!
  Is er iets in dit verhaal geweest wat je aan het denken heeft gezet en zo ja wat/wat het meest?
  Da's echt super veel!! voornamelijk alle ''late-night talks'' van de twee en de manier waarop je tegen problemen aan kijkt en met liefde omgaat. ja, die dingen hebben door dit verhaal mijn kijk daarop echt verandert en ook geholpen dus je verhaal was niet een nutteloos!! ohja en ik ben winni geopsedeert nu haha (:

  Hoeveel kinderen denk je da Niall en Jay samen zouden krijgen (denk je überhaupt dat ze samen kinderen zullen krijgen?) en hoe zou je ze in dat geval noemen?

  Daar heb ik niet echt over nagedacht maar waarschijnlijk 2
  Ben je wel eens een 'lek' in het verhaal tegengekomen?
  eigenlijk niet echt, Aleen het fijt dat als jay rond de lantaarnpaal danst, dat niet zo logies is omdat ze rondjes draait en dan je huid knelt tussen de paal en je hand.
  Als je iets kon veranderen aan dit verhaal, wat zou je dan veranderen?
  NIKS!! het is echt geweldig zelf met de lekken
  Toeval of het lot?
  ik geloof ook in karma en ja ook in het lot, don't jugde me )':
  Favoriete spellingsfout in DITR (zie vorige hoofdstuk?)
  Tuurlijk broekzalk!! al vond ik uit Page 76; De andere had ze zelf in en we luisterden samen naar het liedje, dat heel toepasselijk was bij het gesprek dat we zojuist gehad hadden, terwijl we keken naar de stemmen boven ons ook wel leuk.
  Is er verder nog iets dat je kwijt zou willen?
  Ik heb het te vaak gezecht maar nog een keer:
  Ik hou van jou verhaal!!!! het heeft mijn kijk op sommige dingen verandert en het is gewoon... wouw!!(H)(H)

  5 jaar geleden
 • TAMOCHi

  ik ga het ook uittypen zodra de laptop het weer doet :')
  Anyway, het is zo leuk om te lezen wat je zelf van het verhaal vind :3
  Superleuk weer ! xx

  5 jaar geleden
 • Millay

  Zou je vrienden zijn met Jay, als je haar in er echt zou kennen, denk je?
  Ik zou het in ieder geval willen. Zelf ben ik sowieso een groot fan van vogels (hehe) en ik vind haar hele persoonlijkheid gewoonweg geweldig. Ze is zo heerlijk zorgeloos en dat is echt geweldig. Af en toe wil ik écht dat ik Jay zou zijn, seriously. Ik zou willen dat ik de enorme stap zou zetten om met enkel een rugzak (in mijn geval een zwarte Eastpak) met niets anders dan een mobiel, een oplader, sleutels (oh nee, want die was ze vergeten) en een notitieblokje met pen. Gewoon, niet naar NYC maar naar London of zo. Gewoon, weg van hier. Al vind ik dat ik een grote stap maak hoor. Ik ga studeren in Groningen volgend jaar, dus ik ben dan drie uur met de trein weg van huis. En trouwens, filosofie is totally mijn ding. YAY. Ik vind Jay gewoon geweldig, en het zou enorm gaaf zijn om met haar bevriend te zijn. (ik ben een niall girl dus boeeeee)

  Is er iets in dit verhaal geweest wat je aan het denken heeft gezet en zo ja wat/wat het meest?
  De hele filosofie die Jay erin gooit. Ik ben groot fan van filosofie en zo en een vriendin en ik hebben echt constant filosofische discussies die de rest van onze vriendinnengroep niet begrijpt. Ach, laat ons praten over Sartre, Taylor en Pereboom. ^^

  5 jaar geleden
 • X_justme

  Ik ga straks op de computer ff de antwoorden uittypen... prepared

  5 jaar geleden
 • Chasing1D

  Het is mijn verjaardag vandaag hehe :'D
  WEER ZO'N LEUK STUKJE HEHE YAAAAAAAAAAAAY

  5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen