Foto bij heaven ~4~

Jay van Treisen

"Goede morgen zonnestraaltje!" Lach ik tegen Kaylee die de hoek om komt fietsen. Haar hoofd staat op standje ochtend. Dove ogen, een witte huid en wallen die geprobeerd zijn weg te werken met make-up. Zo ging het vaak op maandag en vrijdag. Kaylee had om een of andere raar reden altijd behoefde aan slaap precies op die dagen. Voor en na het weekend.

"mhm, morge." Krijg ik murmelend terug. "Nou, gelukkig morgen weekend en dan nog één weekje and we're done!" Zeg ik vrolijk. Voor een tiener van achttien was ik echt te vrolijk 's morgens. Ach, ik heb er geen probleem mee. In stilte fietsen Kaylee en ik naar het kruispunt waar we moeten wachten op Tom en Ralf, die ook bij elkaar in de straat wonen. Helaas woont Alex in west-Utrecht, wij in noord en Julian in het centrum.

"Goede morgen. Zonder zorgen!" Mijn mede vrolijke mens zijn stem komt me tegemoet. Lachend geef ik Ralf een knuffel, wat moeilijk gaat op de fiets, maar het lukt. Ik hou even in om dan ook Tom snel te knuffelen, waarna ik weer naast Ralf ga fietsen. "Waarom is school zo vroeg?" Vraagt Tom zeurderig. "In Australië is het al avond." zeg ik om hem te dissen. "Ja, maar ik ben niet in Australië. Nu ben ik jaloers op die band gasjes van jou." Tom kan ook alleen maar klagen 's ochtends.

"Het zijn niet zomaar 'gasjes'! Het zijn vier fucking knappe Australische guys, die ziek goed kunnen zingen en ook nog eens grappig zijn!" Val ik uit tegen hem uit. Als iemand 5sos beledigd word ik automatisch boos en of geïriteerd. "Die mensen zijn geweldig Tom, hou je bek." Kaylee is niet zo'n enorme diehard fan als ik, maar wel fan en helpt me wel in dit soort discussies, zelfs in de ochtend.

"Sorry hoor, wist niet dat je boos werd." Onschuldig steekt hij twee handen in de lucht waardoor hij even slingert en snel zijn stuur weer vastgrijpt. "En terecht je beledigt mijn jongens niet waar ik bij ben!" Zeg ik lachend waardoor ze hoop ik merken dat het een grapje is. Ergens meen ik het wel. De jongens, of mannen eigenlijk, hebben me verandert van de stille stuut die ik in de tweede klas nog was tot de opvallende, vrolijke en drukke persoon die ik in de vierde werd. Eerlijk vond ik die tweede mij veel leuker. Inmiddels zien we de school al in zicht komen en gaan iets sneller fietsen, aangezien het twee minuten voor half negen is. Laat dus. We fietsen de stalling voor die dingen in en lopen snel de school binnen. Gelukkig heb ik mijn boeken voor de komende twee uren al in mijn tas zitten.

"Waar hebben we?" Vraag ik aan niemand in het bijzonder. "3.05, kom anders zijn de trappen weer overvol en daar heb ik nu geen zin in." Krijg ik van tom terug. Op dat moment schalt de bel dor de school en over het plein. Met z'n vieren lopen we de trappen op naar de derde verdieping. "Hello."Alex komt de gang in en gaat samen met ons naar het lokaal. Ik open twitter als ik zit zet er snel nog iets op. @jay_tm have to hurry, but i'm on time at school, i wish i was in Australia @Michael5SOS @Calum5SOS @Ashton5SOS @Luke5SOS.

De laatste bel van die dag gaat en ik loop samen met Alex en Julian naar onze kluisjes. Als ik net mijn kluisje dichtsla komt Demi de gang in rennen. "Jay! Jay! Chek je twitter!" Hijgend komt ze tot stilstand en steunt haar handen op haar knieën om uit te hijgen. "Waarom moe," "Kijk nou maar!" kapt ze me af. Mijn klasgenoot staat met een breede glimlach op haar gezicht te kijken terwijl ik mijn mobiel uit mijn broekzak vis. Ik druk op het icoontje en twitter springt open op mijn scherm. Ik zie meteen dat ik meer dan honderd meldingen heb. What the..? Ook heb ik veel nieuwe volgers. Van driehonderd opeens 1023 en het blijft doorgaan. Ik kijk door mijn timeline en mijn ogen worden groot. Oh my god... Dit kan niet!

Reacties (1)

  • Marvel123423

    Beterschap enne echt een goed stukkie:)

    5 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen

Add Your Banner Here