Foto bij 051. Thorin

Met een schok was hij er achter gekomen dat hij zich niet meer bij zijn soortgenoten bevond. Hij bevond zich niet eens op dezelfde plek als eerst; de plek waar hij zijn handen tegen zijn ogen had gedrukt om het vreselijke licht buiten te sluiten.
In zijn oren gonsde het nog na van de stemmen om hem heen. Hij hoorde talloze keren hoe zijn naam werd gefluisterd en af en toe werd die stem, die zo op die van Bilbo leek, afgewisseld met een gil. Het was een schreeuw die door merg en been ging. Hij kromp telkens weer ineen, al was het nog maar een herinnering en was de bron van het geluid mijlen bij hem vandaan.
Af en toe wees Thorin die stem toe aan Blythe, wanneer hij dwaalde over de paden van een wereld die hij nu zowel vreesde als begeerde. Het was er vrijwel de hele tijd donker en hij wist dat hij hier niet thuishoorde, maar hij voelde zich hier op zijn gemak.
Hij was voornamelijk alleen, zo voelde hij zich althans en hij kon alleen gezelschap vinden in zijn herinneringen. Dan dacht Thorin aan betere tijden. Tijden waarin zijn vader leefde en hij nog jong was. Zijn jeugd met zijn zuster stond hem helderder voor de geest dan ooit tevoren en af en toe betrapte hij zichzelf erop dat hij terugverlangde naar die tijd. Hij had toen minder van de wereld geweten dan nu en het drong tot hem door hoe erg hij veranderd was.
Thorin bewoog zich voort in de oneindigheid van waar hij zich bevond, waar dat dan ook was. Zijn vingers gleden door de lucht als door boter, zo langzaam kwam hij vooruit in een poging iets te vinden dat zijn zintuigen herkenden en waar hij zich aan vast kon klampen. Hij wilde meer dan het gezicht van zijn zus voor zich zien, de handjes van zijn neefjes in de zijne voelen, de berispende stem van Blythe horen…
Zijn vlucht in herinneringen werd hem nog fataal. Thorin had geen idee hoelang hij er al mee bezig was zo’n beetje alles dat hij nog wist her te beleven. Uiteindelijk zou hij ten onder gaan aan zelfmedelijden en dat wilde hij niet. Hij wilde hier niet langzaam vergaan tot niets, tot een hoopje gedachten en dat zijn aanwezigheid voor eeuwig uit de geheugens van hen die hem liefhadden zou verdwijnen.
Hij probeerde zich weer te concentreren op wat er met hem was gebeurd toen Blythe Bilbo aanspoorde op hem te schieten. De hobbit had dit trillend en bevend gedaan en Thorin had zich ingebeeld dat zijn eigen wapen echt was en de lichtstraal het hart van de hobbit doorkliefde. Het was niet gebeurd, omdat hij de knop niet had ingedrukt, zodat het geweer niet reageerde – dat was hem van te voren wel uitgelegd – en de hobbit had alle kans gehad om hem te beschieten.
Vijf, tien, twintig keer had hij de trekker overgehaald en Thorins pak bleef hem toeroepen dat hij niet moest opgeven. De stem was hem in het begin niet eens bijgebleven, maar nu stond het geluid hem weer voor de geest. Thorin had geprobeerd zich niet te verwonderen over de techniek in Blythes wereld, maar tijdens de momenten waarop hij rondsloop in de mysterieuze arena, kon hij niets anders. Ze had hem en de anderen uitgelegd dat het geen magie was maar wetenschap, zoals zijn volk had bestudeerd hoe ze mijnen moesten graven en naar schatten konden delven, zo hadden zij geleerd hoe ze plastic konden vervaardigen en geluiden konden opslaan en bewaren.
Bilbo’s actie had dat vreselijke licht tot gevolg gehad. Het licht dat hij zag op Mabels televisie, het licht dat – zo meende hij – zijn ogen al eens eerder had geteisterd.

Reacties (5)

 • Vibes

  Thorin hartje Blythe *zingt*

  7 jaar geleden
 • Moonwarrior7

  Waar ben je toch Thorin?!

  7 jaar geleden
 • Trager

  Ik wil weten waar hij is D:!

  7 jaar geleden
 • QueenOfEmerald

  Wordt Thorin nu terug naar zijn eigen wereld gebracht door het licht? Of naar nog een andere wereld? Of is er nog iets anders aan de hand?
  (Ik denk het laatste.)
  Op die afbeelding heeft hij eigenlijk echt wel een mooi zwaard vast. (Ben vergeten hoe dat zwaard heet:()

  7 jaar geleden
 • Ringwraith

  Het kostte me nog verdraaid lang om mijn ogen los te maken van die foto. :'D
  Ik ben echt benieuwd waar Thorin nu beland is. In de schemerwereld wanneer je de ring draagt? :'D

  7 jaar geleden

Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen