Foto bij ~ Eleven ~

Louise Marx POV


~ Memories are mapped out by the lines we'll trace ~

”Verwacht je iemand anders?” vraagt ‘geest Harry’ die de deur achter zich dicht doet. Hij ziet er nog helemaal hetzelfde uit als twee dagen geleden - een witte trui en een zwarte skinny jeans, ogen die een groene kleur hebben -. De mooiste groene kleur die je maar kunt treffen.
“Uhm, eigenlijk wel. Mijn vader.” stotter ik compleet van mijn melk.
“Oh, die man die beneden op de sofa zit?” Ik knik.
“Ja, die.”
“Ach zo.” Zijn ogen dwalen over mijn lichaam en vallen dan op het open raam. “Ga je eruit springen?” vraagt hij en gebaart met zijn hand naar het raam. Ik schud mijn hoofd en doe snel het raam weer dicht.
“Nee, ik was alleen…”
“Naar mij aan het zoeken.” Maakt hij mijn zin af. Zijn mondhoeken gaan wat omhoog.
“Wel, je verscheen plots in mijn kamer, daarna je vertelde me dat je dood bent en dan spring je uit het raam. Wat enorm gevaarlijk is en gewoon heel erg dom.” Hij laat zijn hoofd achterovervallen en begint te lachen.
“Gevaarlijk,” herhaalt hij. Hij kijkt me weer aan en trekt zijn wenkbrauwen op. “Hoe kan iets gevaarlijk zijn als je al dood bent?” Ik kijk hem met ogen samengeknepen tot spleetjes aan.
“Wat wil je van me?” vraag ik nogmaals, hopend dat ik deze keer wel een antwoord zou krijgen.
“Het is niet wat ik van je wil,” zegt hij en komt wat dichter naar me toen. “Het is meer iets van dat iemand iets voor mij zou moeten doen.” Zijn handen zijn verborgen achter zijn rug en zijn tong maakt zijn lippen vochtig.
“Stop met dat Chinees van jou!” repliceer ik en vouw mijn armen voor mijn borst. “Vertel me gewoon wie je bent en wat je van me wil zodat je kan verdwijnen en verder kan gaan met je leven.” zeg ik zonder na te denken.
“Technisch gezien is dat laatste onmogelijk.” merkt Harry op en houdt zijn hoofd wat schuin. Ik blijf als bevroren staan terwijl hij dichter naar me toekomt. Zijn ogen vernauwen terwijl hij mijn gezichtsuitdrukking analyseert.
“Hoe ben je binnen geraakt?” vraag ik.
“Langs de achterdeur dit keer. Die vader van jou is niet echt oplettend over zijn huis als hij naar tv kijkt.” legt hij uit.
“Ja, dat is waar.” De gekke koude die van de jongen afkomstig is verspreid zich door de ruimte en laat mijn lichaam rillen. “Waarom ben je zo koud?” besluit ik dan maar te vragen. Hij tovert een halve glimlach op zijn gezicht.
“Mijn organen werken niet. En er is geen homeostase in mijn lichaam.” Hij haalt even kort zijn schouders op. Ik heb maar half begrepen van wat hij gezegd heeft.
“Maar het is zo’n vreemde koude, het is bijna ‘bot koelend’.” zeg ik.
“Dat is nu eenmaal wat de dood met je doet.”

We stoppen even met praten. Harry staart me de hele tijd nieuwsgierig aan en ik vraag me af waarom. Ik ben niet zo interessant om te zien.
Ik heb nog zoveel vragen voor hem, zó veel. Op dit moment houd ik me bezig met hem te bekijken net zoals hij bij mij doet.
“Ik wil je ergens mee naartoe nemen,” verbreekt hij de stilte.
“Nee,” zeg ik serieus.
“Waarom niet?” verbaasd kijkt hij me aan.
“Jij bent dood en ik ken je eigenlijk helemaal niet.” Leg ik uit.
“Wat nu? Heb je iets tegen dode mensen misschien?” Hij kijkt me met samengeknepen, maar toch lachende ogen aan.
“Is dat dan iets, ‘iets tegen dode mensen hebben'?”
“Hij lijkt erop dat jij dat bent.” Hij kruist zijn armen over zijn borst en blijft me aankijken.
“Oké, dan ben ik tegen dode mensen.” zeg ik en kruis ook mijn armen over mijn borst.
“Jammer.”
“Waarom?”
“De doden brengen namelijk hetgeen naar de wereld, wat de levenden niet kunnen.”
“Wat bedoel je daar nu weer mee?”
Een glimlach vormt zich op de lippen van de dode jongen voor me.
“Je moet nog veel leren over het leven na de dood, Louise. En ik ga je dat allemaal leren.”


Hello!

Eerst en vooral wil ik mij excuseren dat het zo lang heeft geduurd voor ik een nieuw stukje online heb gezet. Ik heb er niet echt zo'n goed excuus voor.

Hoe gaat het intussen nog met jullie? Voor mij is het schooljaar intussen opnieuw begonnen en heb ik al heel wat taken gekregen en mijn stage zit er ook aan te komen.

Wat denken jullie moet Louise mee met Harry? En waar zou hij haar dan naartoe brengen?

XXX Translator

Er zijn nog geen reacties.


Meld je gratis aan om ook reacties te kunnen plaatsen